reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ola_ no dokładnie tak jest... jedna kobita taka, druga inna.... nic nie poradzimy. ja gdy jestem w takiej sytuacji to pocieszam się że dobrze się czuję i ta chwila stania przy kasie nie zrobi mi różnicy, nie mniej jest to miłe, gdy ktoś zwróci uwagę na nasz odmienny stan ;)

ja ostatnio balerinki nabyłam w wojasie. skróka, mięciutki i ładny fasonik... ale te z deichmanna widzę też ładne - muszę koniecznie rzucić oczkiem na te czarne :D:D

reklama
A co myślicie o takich piankowych dekoracjach do pokoju?

Pianki zestaw 11szt. ZWIERZĘTA SAFARI od T_S (963863286) - Aukcje internetowe Allegro

nad łóżeczkiem coś takiego można by zrobić....
U mnie nie będzie żadnych specjalnych dekoracji, czy mebelków i chce jakis mały akcent nad łóżeczkiem zrobić:p
Mamuski może zrobicie zdjęcia pokoi od swoich dzieci (te mamy, które już mają) chętnie się zainspiruję :)

Dzień dobry :)
Kobitki proponuję zwolnić z tymi przygotowaniami do świąt! Nie ma co się męczyć a potem jeszcze denerwować.
Ja sprzedałam święta na zewnątrz bo od kilku lat zawsze były u nas.
Mąż umył okna, odkurzymy i posprzątamy standardowo. Szafki umyję jak urodzę :)

Ja mam wizytę u gina jutro ale standardową.

Balerinki super! widziałam fajne płócienne w stradivariusie.

Teraz na wiosnę kupiłam sobie bardzo wygodne adidasy czarne skórzane - nosze je i do płaszcza i do kurtki sportowej - Na płaskiej i cienkiej podeszwie baardzo wygodne

Ehtele takie dekoracje bardzo mi się podobają, moja przyjacióła właśnie tak zrobiła, w ich sypialni tylko w miejscu gdzie stoi łóżeczko, a te naklejki na ścianę są napawdę bardzo ładne i takie pozytywne, nawet dorosłego mogą wprowadzić w dobry nastrój:-)

ehtele, moja koleżanka ma również naklejki w łazience - można przykleić je do glazury :))
Fajnie że sa teraz takie rzeczy, że małymi nakładami można przeobrazić pokój dziecka w królestwo! Nasz sunek będzie miał swój pokój wiec na pewno jakieś naklejki pójdą w ruch!

witam sie wtorkowo
dzisiaj jedziemy z mężem po prezent dla teścia wiec mnie nie bedzie troszke, a pewnie nam troszke czasu zejdzie znając nasze tempo:)
ja zle spałam bo nie dość, ze sie przeziębiłam to jeszcze maluszka nie czuje od wczoraj i troszku sie stresuje.Ale mam nadzieje, ze wsio dobrze.

A co myślicie o takich piankowych dekoracjach do pokoju?

Pianki zestaw 11szt. ZWIERZĘTA SAFARI od T_S (963863286) - Aukcje internetowe Allegro

nad łóżeczkiem coś takiego można by zrobić....
U mnie nie będzie żadnych specjalnych dekoracji, czy mebelków i chce jakis mały akcent nad łóżeczkiem zrobić:p
Mamuski może zrobicie zdjęcia pokoi od swoich dzieci (te mamy, które już mają) chętnie się zainspiruję :)

po pierwsze to witam się z Wami serdecznie :)
Cudne są te ozdoby :-) , a najbardziej podoba mi się ta aranżacja prawie na samym dole strony- mamusia, dziecko w łóżeczku i aranżacja z kubusia puchatka.
Ja właśnie jestem na etapie urządzania naszego nowego mieszkanka i postanowiliśmy,że narazie nie będziemy robić małej/małemu osobnego pokoju, tylko łóżeczko będziemy mieć u siebie w sypialni.No i tak się zastanawiam jak wybrnąć z takiejs sytuacji. Czy dekorować jakoś sypialnie, czy w przyszłości lepiej przygotować dziecinny, zupełnie oddzielny pokoik?

po pierwsze to witam się z Wami serdecznie :)
Cudne są te ozdoby :-) , a najbardziej podoba mi się ta aranżacja prawie na samym dole strony- mamusia, dziecko w łóżeczku i aranżacja z kubusia puchatka.
Ja właśnie jestem na etapie urządzania naszego nowego mieszkanka i postanowiliśmy,że narazie nie będziemy robić małej/małemu osobnego pokoju, tylko łóżeczko będziemy mieć u siebie w sypialni.No i tak się zastanawiam jak wybrnąć z takiejs sytuacji. Czy dekorować jakoś sypialnie, czy w przyszłości lepiej przygotować dziecinny, zupełnie oddzielny pokoik?

My mamy podobną sytuacje przeprowadziliśmy się w zeszłym roku. Ja zdecydowałam, że od razu zrobię pokoik dla dziecka wszystkie jego rzeczy będą w jednym miejscu - ubranka, zabawki, przybory do pielęgnacji itp. a sypialnia pozostanie sypialnią.
Albo wstawię do pokoju dziecka jakieś łóżko żeby się kimnąć, albo przez pierwsze 2-3 miesiące będę spać w salonie. Dobrym rozwiązaniem niej łóżeczko z kółkami, które można przestawiać albo odpinana gondola od wózka. Moja koleżanka miała taką i stawiała sobie ją na swoim łózku. Po 3 miesiącach maluszek śpi w swoim pokoju a ona jak przykazano z mężem :)

Ostatnia edycja:
mi się podobają naklejki na Start - Fidoo i różne zestawy. ich zaletą jest to, że można zmieniać im miejsce - nie wiem jak to wygląda w praktyce, zamierzam kupić posiągi w kwietniu przy okazji malowania i remontu u mojego synka

reklama
mi się podobają naklejki na Start - Fidoo i różne zestawy. ich zaletą jest to, że można zmieniać im miejsce - nie wiem jak to wygląda w praktyce, zamierzam kupić posiągi w kwietniu przy okazji malowania i remontu u mojego synka

Właśnie problem polega na tym, że napisałam maila do ludzi z allegro, którzy kupili u sprzedającego takie płaskie naklejki...zapytałam jak to wygląda i czy polecają...Pytałam o wzór, które jest też w katalogu fido...odpowiedzieli mi, że niby ok, ale to wygląda jak zwykła naklejka...więc nie są do końca porządne...Jeden z nich napisał, że kupił również piankę i wygląda ona o niebo lepiej...
Mam w przedpokoju naklejkę ścienną, takie drzewo i z daleka ok ale jak się przyjrzysz sa pewne niedoskonałości...
więc kupię tę farmę:)
Wygląda ok, każda z postaci ma ok 25 cm... więc są dość duże i w sumie nie drogie:)

Agdzie ja bym nie dekorowała sypialni gdzie tymczasowo będzie dzieciątko...u mnie Olek będzie mieć od początku osobny pokój, będę do niego dochodzić w nocy z naszej sypialni, która jest jakby na przeciw...w tym pokoju też jest łóżko więc mogę czasem tam przysnąć...

Do góry