reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witajcie dziewczynki z rana :-)

Gratuluje wszystkim udanych wizyt pieknych córek i ślicznych synków :tak:
Dziękuje Wam za słowa pociechy... Nie będę już czytać w internecie ale chce umówilć się do ortopedy, żeby dowiedzieć się czy będę mogła się jakoś przygotować przed urodzeniem bo w ciąży nic się nie zrobi:-(

Dlatego mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia czy znają jakiegoś dobrego Ortopedę??

Witajcie :-)
Mnie od samego rana przywitały mdłości i mało co nie zaliczyłam kibelka :baffled:
Nocka również zarwana , mała daje mi tak popalić :-D
brzuch mi faluje na wszystkie strony :-D
idę zrobić sobie herbatkę z cytrynka ;-)

Witajcie o poranku:-)
Mam nadzieję, że jednak wynajdę jakieś balerinki skromne, pasujące do wszystkiego:-D:-D Będę szukać aż znajdę, bo teraz chodzę w botkach, w których powoli mi jednak gorąco...a reszta moich butów na obcasie:-p:-p

to ja jeszcze coś dorzucę bo miałam napisać wcześniej ale jakoś wypadło mi z głowy pisałyście co poniektóre kobietki o swoich obawach co do opieki nad maluszkiem bo maleństwo to takie bo nie miałyście styczności z takimi maluszkami itp. pamiętam swoje strachy i teraz też mnie nie omijają ale czasem troszkę w czym innym siedzą jednak do rzeczy. Chciałam Wam napisac że dacie sobie radę że może na początku będzie czasem trudno bo wszystko będzie nowe i inne nie tylko dla Was ale i skarbeńków które dotąd żyły sobie w cieplutkich brzuszkach. Dajcie sobie czas na poznanie siebie nawzajem na odkrycie wszystkich indywidualności charakteru swojego dziecka i zaufajcie sobie. Chcecie czytać poradniki spoko tylko pamiętajcie ze nikt obcy napewno nie zna lepiej Waszego dziecka niż Wy same. Dobre rady cioć babć i kogo jeszcze tam diabli podkuszą o pouczanie Was wysłuchać przemyśleć i jak czujecie nie Wasz klimat schować do szuflady. Kobietki uwierzcie jesteście cudownymi mamusiami bo Wasz maluszek j:-)est dla Was całym światem a będzie tylko lepiej choć niekoniecznie łatwiej ;-):tak::tak:

pięknie to wszystko ujęłaś...ja mam nadzieję, że ta wiedza jest instynktowna i że sobie poradzę:-)

Olu pieniążków mi wystarcza więc jestem zadowolona:-):-) Szkoda, że mi tyle zabrali ale niczego mi nie brakuje więc jestem zadowolona:-):-)

Kochana współczuję tych nieciekawych przeżyć...a jak jest dzisiaj? Pojawia się jeszcze krwawienie? No ale najważniejsze, że lekarz potwierdził, że wszystko jest dobrze:tak::tak: I oczywiście, że trzymam za Ciebie kciuki:-D:-D

Niuunia nie strasz:-D:-D Mam nadzieję, że coś normalnego znajdę:tak:

starlet tylko w deichmanie są tylko błyszczące...no ale i tam sprawdzę... Dzięki za info;-)

Witam dziewczynki:)
Balerinki mi się bardzo podobają ale niestety mam za wysokie podbicie i jak daje w nich krok to mi pięta wyskakuje?!
Ola masz rację z tym forsowaniem się przed świętami ja wczoraj poszalałam i wieczorem leżałam z bólem brzucha, aż się bałam że zacznę chyba rodzić.
Wypiłam magnez i poszłam spać.
Dzisiaj brzuch na szczęście nie boli ale wstałam rano z uczuciem zmęczenia;(
Miłego dnia:)

Ehtele, Sierpień dzięki:) dziś już lepiej, ale wolę się nie forsować, a to też mnie stresuje, że przed świetami nie posprzątam dokładnie domku, a ja lubię mieć czyściutko, planowałam generalny przegląd wszystkiego, a teraz nie zrobię nic, mój mąż niestety ma teraz kupę pracy i tylko trochę mi pomoże, ale to nic...jakoś damy radę:) jutro wybieram się na przyspieszoną wizytę do mojego lekarza, żeby sprawdził jeszcze on czy all ok..
Życzę Wam miłego dzionka, u mnie znowu słoneczko za oknem, Przynajmniej wiosna już chyba na dobre zawitała:)

A co do balerinek to mnie również bardzooo się podobają, ale z deichmana bym się bała kupować, bo na pewno nie są skórzane i potem w takich bucikach nóżka się męczy, poci, nie może biedna oddychać, a w ciąży musimy mieć jakiś komfort:) Tylko, że z kolei ładne balerinki skórzane kosztują około 200zł....hmmm nie myślałam o butkach, a teraz mi narobiłyście smaka na balerinki:)

ale te co pokazalam sa ze skory :tak:
tylko nie takiej twardej a mieciutkiej bardzo...wiec latwo mozna zedrzec ja, ale jak dla mnie sa super.

Witam się o poranku!!!!

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ DZIEWUSZEK!!!!!! W głębi duszy zazdroszczę tych sukieneczek i warkoczyków, choć tak już się przyzwyczailłam do mojego Franka, że gdyby się okazało że siurka brak to raczej byłby dramat ;-):-)

Co do kawy - ja mam ostatnio mega ochotę i nie umiem się powstrzymać... normalnie wypijałam rano rozpuszczkę z mleczkiem i po obiadku to samo. Teraz czasem na smaka pofolguję sobie jeszcze jedną w południe.

bogusia86 dziewczynki już wszystko powiedzialy - nie martw się tak slonko... to że dzidzia jest teraz tak ułożona to nie oznacza że urodzi się z tą wadą. Oczywiście jeśli Ciebie to uspokoi to dla własnego komfortu umów się z ortopedą i zbierz informacje na ten temat :tak: choć moim zdaniem możesz poczekać po prostu do kolejnej wizyty i jeśli kwestia się potwierdzi to wówczas działaj. Jestem pewna że wszystko będzie w porządeczku, a teraz natura po prostu płata Ci brzydkiego figla i napędza strachu. Uszki do góry!

kiniusia jesteś mistrzynią w odpisywaniu na posty :-) nigdy nie opuszczasz nikogo... ja zawsze zanim doczytam to połowę zapomnę i w sumie odpisuję na to co pamiętam klikając 'odpowiedz'

Ola_ no właśnie stąd dylemat grill czy spotkanie we dwoje :-) no ale ponieważ to podwójne święto raczej zdecydujemy się na rodzinną imprezę :tak:

Pajka śliczna ta spódniczka... jak przyjdzie to koniecznie zaprezentuj jak leży :tak:

milusia z uroków ciążowych to ja mogę sobie jeszcze dopisać zaparcia :zawstydzona/y: praktycznie dzięki diecie nie mam jakiś poważnych zastojów - 1-2 dni "przerwy w emisji" no ale pobyty na kibelku są dośc męczące ;-):zawstydzona/y: poza tym też mi się elektryzują włosy i dostałam łupieżu :baffled::confused: któraś pisała że ma ten problem - ja zwłaszcza jak wchodzę do marketu to czuję się jak jeżozwierz. a łupieżu nigdy wcześniej nie miałam - nic nie pomaga a takich rzeczy jak nizoral nie stosowałam... no i rozstępy, żyłki i te inne "luksusy"... standard :-p

u mnie dziś nerwowa atmosfera - rano miał przyjechać facet z drewnem na kolejny sezon - A. wstał o 6 rano wypił dwie kawy, zjadl dwa śniadania i pojechał do pracy a ja siedze i nasłu****ę :baffled: jestem wkurzona konkretnie, bo umówiony był na 6.20 rano specjalnie żeby A. był w domu... a ja z małym dzieckiem i bernardynem na ogrodzie mamy pilnować rozładunku GRRRRRRRRRRRRRRR :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: uwielbiam się umawiać z kimś a później czekać cały dzień aż się łaskawie pojawi.

co do kas z pierwszeństwem - kiedy byłam w pierwszej ciąży kiedyś kasjerka osobiście zwróciła mi uwagę i zatrzymała kolejkę mówiąc "Proszę Panią tutaj - ja panią obsłuże.. przecież to się nie godzi żeby pani tu stała jak słupek" - szczęka mi opadła... tydzień temu byłam na zakupach i w Wójciku kupowalam bluzę Olusiowi. wybrałam model i rozmiar i powolutku ruszyłam w stronę kasy - dodam że byłam bez kurtek, szalików, w obcisłej bluzce - nie jestem wielorybem ale zdecydowanie widać że jestem w ciąży. Młoda dziewczyna dobiegła szybko przede mnie i wlazła tuż przy samej kasie, rzuciła sukienką i zawołała "mamo chodź już skasujemy!" po czym mama doszła i zaczęła wybierać rajstopki do sukieneczki........ a ja stałam jak słupek z jedną bluzą. I to że te babki są takie jakie są to swiadczy o ich kulturze, ale wydaje mi się że kasjerka powinna powiedzieć, że panie niech wybierają rajtuzki, a ja skasuję panią w ciąży. niestety ona spojrzała na mnie zrezygnowana i nic nie zrobiła. oczywiście nic mi nie ubyło od tych 10 minut no ale gdybym ja była kasjerką nie dopuściłabym do takiej sytuacji....

ale się nafliozofowałam :-);-):-D a Olek jeszcze w piżamie łazi :-p

reklama
Starlet jak ze skóry to super, i jeszcze tej mięciutkiej to w ogóle fantastycznie:) chyba sobie kupię:/:)
Marulka co do kas pierwszeństwa to różnie bywa, jedna Pani cię poprosi bo jest miła i bo jej córka też jest w ciąży, a inna Ci powie ciąża to nie choroba, albo że ciężarne powinny w domu siedzieć:/ Ludzie są naprawdę dziwni.....ostatnio w sklepie podeszliśmy z mężem do kasy równo z inną parą (starszą od nas) - oni mieli cały kosz wyładowany a my jedną rzecz... i ta kobieta się pcha, na co mój mąż powiedział jej z uśmiechem na twarzy w sposób żartobliwy, że jestem w ciąży, na co ona wypięła brzuch i powiedziała, że ona też jest...(oczywiście nie była), w takim razie powiedziałam, że mam tylko jedną rzecz i czy mnie przepuści, to wtedy dopiero powiedziała, ze tak. oczywiście....

Do góry