reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja tez tak mam.. jak chce wziąć głębszy oddech to mam problem tak jakby płuca były za małe.. i przy pobieraniu wiekszego oddechu czuje taki ból przepełnionych jakby płuc

dokładnie i zauwazylam, ze nie moge chodzic w biustonoszu jak chodze po domu bez jest super a jak załoze juz mam problem z powietrzem a spimy przy otwartym oknie bo mi jest ciągle ciepło a moj maz marznie a kiedys to on na mnie krzyczał jak był kaloryfer na max włączony

reklama
Witam wieczorową porą,

W domku od razu stanik odchodzi w odstawkę, bo się duszę:D:D:D
MArtitko karta ciąży to nic innego jak taka mała książeczka, w której zapisywane są wszystkie wizyty, na każdej wizycie zapisywane są: waga, morfologia, mocz, ciśnienie oraz dane z USG. Jeżeli coś CI się stanie, zasłabniesz lub będziesz miała wypadek to w szpitalu ta ksiązeczka jest bardzo ważna, gdyż mają Twoje ostatnie wyniki.

Niunia bardzo CI gratuluję niuni, widać księżniczki doganiają naszych małych łobuziaczków:)

Duralex, gratuluję wizyty, co do clotrimazolum to ja miałam maść przepisaną.

MArtuśka gratuluję córuni, ojejku jaki wysyp panienek:D:D:D

Ehtele ja też się muszę za bucikami porozglądać:D Tylko ja nie znoszę sztucznej skóry, a takie skórzane to ciężko też dopaść od razu wygodne:)

Buziaki kochane i dobranoc:)

dokładnie i zauwazylam, ze nie moge chodzic w biustonoszu jak chodze po domu bez jest super a jak załoze juz mam problem z powietrzem a spimy przy otwartym oknie bo mi jest ciągle ciepło a moj maz marznie a kiedys to on na mnie krzyczał jak był kaloryfer na max włączony

ja zawsze miałam zimne stopy i ręce.. ale mamy maly pokój i nie lubie kaloryfera odkrecac bo wtedy jest suche powietrze i zle mi sie oddycha.. w kazdym razie teraz jak sie klade to często mi jest bardzo cieplo.. a otwarte okno (rozszczelnione) jest juz od jakiegos czasu.. bo jest w pokoju za cieplo..

co do biustonosza.. mam taki jeden w ktorym sie bardzo dobrze czuje a reszta a to uciska (pomimo ze jest luz) a to obciera, a ten jeden jest super i tylko go piore czekam az wyschnie i znow zakladam..

Puchatko super to ujęłaś.... :-) Ja też już mówię dobranoc :-)

ps: ale ten czas szybko leci, niby nic konkretnego nie robię, a na nic nie mam czasu, praca-dom i tak w kółko....

hej dziewczyny!

Was dogonic to nielada sztuka :tak:

Bogusia86, Shyla, Niuuunia, M-f22, Martuska wielgachce gratulacje dla WAs! Tyle dziewczynek sie ujawnilo :-)

Duralex super ze wizyta udana i nawet cora mogla brata zobaczyc!

Polianna ja sobie pozwalam na kawke, zawsze pilam takie "siuski"-jedna lyzeczka i pol kubka mleka, teraz raz dziennie walne taka kawe ;-)chociaz mam tez inke ktora w zastepstwie czasem popijam. W niedziele latte z ciachem na miescie to tez pyszna sprawa. Mysle ze umiar we wszystkim w ciazy jest dobry ;-)

Pisalyscie o zmianach w wygladzie.. Ja to chyba dalej taka sama.. grubsza to na pewno,
no i z mega odrostem (dobrze ze wlosy farbowane niewiele sie roznia kolorem od naturalnych bo bylby szal :szok:). Do fryzjera jestem juz umowiona.. na 16kwietnia, wiec jeszcze zapuszczona pochodze, ale przezyje.. jakos :zawstydzona/y:
Nogi nie puchna, pryszczy brak, wlosy na nogach jak rosly tak rosna ;-)

W tym tygodniu same wizyty, ja tez mam :-) w srode, ale to spotkanie z polozna, bez usg, mysle ze poslucham serducha i ide z cala swoja ferajna wiec i chlopcy beda mieli radoche.
A usg o ile wszystko do konca ciazy bedzie git juz nie bede miala.
Ne liczac tego na ktore sie wybieram prywatnie w pl, natomiast tu roba tylko jedno polowkowe.. a to juz za mna.

dobra zmykam, nie wiadomo o ktorej dziecie rano postawi mnie na nogi.

Dobrej nocy wszystkim! PA! :-)

haha też spię z otwartym oknem, a Jasio marznie pod dwoma kołdrami :p winda nie działała- wlazłam na 4 piętro i pół godziny umierałam- kondycja leży i kwiczy...
zaryzykuje gatte jak pisałyście :] bo w gołej nodze teraz to nie za bardzo.

dobranoc

Najpierw odpisze wam kobietki
Kinusia fajnie, ze mozesz przed wlasnym porodem popraktykowac troszke na coreczce siostry, nie bedziesz musiala sie niczego obawiac, bo wszystko juz bedziesz umiec:) Ciesze się, ze na wizycie wszystko ok:)
Marulka co do rocznicy slubu, to mysle, ze fajnie by bylo gdybyscie spedzili ten dzien we dwoje, ale z drugiej strony fajna by tez byla impra dla rodzinki tak jak piszesz grill, ehh jak ja lubie grile sa super:)
Milusia nie przejmuj sie 3,5kg do przodu, byle bys tylko byla happy mummy:)
ehtele przykro mi z powodu twojej kaski, 1000zl mniej to duzo...ale to co pozostaje ci to tez nie jest zle, wiec nie ma co sie tak bardzo przejmowac, z tego co czytam widze ze jestes szczesliwa i niech tak bedzie, nie przejmuj sie kasa... ona szczescia nie daje...
Milusia u mnie też obserwuje pare z twoich ciazowych obserwacji, szybko rosnace paznokcie, czasem wypieki na twarzy, robi mi sie slabo, np w kosciele, kinie, zylki sa bardzo widoczne na nogach , piersiach.. jakos przetrwamy:), no i dzis zauwazylam ze pepek tez mi sie troche wypchal juz:/
BOgusia nie przejmuj sie tym ulozeniem stopek, wazne ze juz o tym wiesz i bedziesz mogla od razu po porodzie dzialac, mysl pozytywnie, moze w ogoel problem zniknie - ja wierze w takie rzeczy...
Polianna ja czasami, rzadko np. raz na dwa tygodnie jak mam ochote to pije kawke rozpuszczalna z jednej lyzczeki pol kuba + pol kubka mleka, mysle ze to nie szkodzi
Niuunia gratuluje wizyty:) same dobre wiadomosci:)

Ja dziś kobietki miałam ciężki dzień, niby wszystko, ale w pracy w wc zauwazylam plamke krwii na wkladce, niestety musialam zostac do konca do 19,15 - moj lekarz juz nie przyjmowac, wiec pojechalam do szpitala... Tam zbadal mnie lekarz, ale bez usg, powiedzial, ze wszystko wyglada ok, ze nie ma krwawienia. Pytal oczywiscie czy dzis sprzatalam a ja oczywiscie sprzatalam (głupie pytanie przed swietami), moglam zostac pare dni na obserwacji ale nie zostalam, bo mnie uspokoil, oczywiscie musialam podpisac, ze na wlasne zyczenie nie zostaje (teraz to sie wszedzie tak ubezpieczaja); powiedzial ze mam isc w tym tygodniu na wszelki wypadek jeszcze do mojego lekarza prowadzacego i ze mam NIC nie robic w domu...duzo lezec, mowil tez ze duzo kobiet w ciazy w okresie swiat do nich trafia.... Najadlam sie sporo stresu, ba caly czas jestem zestresowana, bo to juz przeciez 5 miesiac i czulam sie w miare pewnie no ale jak widac trzeba byc ostroznym caly czas....3majcie za nas kciuki

reklama
no to witam się z samego rańca, gdy zapewne wszystkie śpicie - a ja jakoś nie mogę :baffled:
Dziękuje dziewczyny za trzymanie kciuków i gratulacje :-)
ehtele ja wczoraj chwilke za balerinami chodziłam i nic. dziś kolejna próba buty i sukienka. ale co do balerin to są albo pelne ćwieków albo kamyczków poporstu makarba - nic skromnego, żeby pasowało do wszystkiego.

Wszystkim, które mają dziś wizytę życzę samych pozytywnych i przyjemnych wiadomości, a reszcie miłego dnia :tak:

Do góry