reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
to gratuluje córeczki :)

no, ale moze lepiej poczekajmy do porodów hmm moze wyjdzie tak, ze potem poswatamy dziewczynki z dziewczynkami, które miały byc chłopcami :p

hehe, nom to fakt :D
dzieki za gratki

oj to roznie bywa Shyla, facetom nie odpadnie raczej (choc babeczki tez potrafia miec wieeeeelkie wary :D), ale z tym drugim to często slyszalam o pomylkach. sie zobaczy. jeszcze co najmniej jedno usg przed nami no i poród ;)

Pajko, chłopcom już "jajeczka" raczej nie znikną ;-)

no nie takie przyopadki się spotykalo, ze miał byc chlopiec a wyszła dziewuszka i na odwrót :)
wiec mowią, ze na 100% pewni rodzice są przy porodzie :) no chyba, ze ewidenrtnie dzidzia świeci jajeczkami :)

Puchatko a jak tam Słońce u Ciebie jak sie czujesz??

Dziewczyny,

dziękuję Wam przede wszystkim za wsparcie, miłe słowa i gratki z powodu zostania ciocią.:tak::-)
Dopingowanie przez Was mojej siostry i Emilki w końcu się opłaciło i mała wyskoczyła na świat.:-D
Widzę (po poczytaniu pościków), że dziewczynki zaczynają gonić sierpniowych chłopaków.:-D
Posty nadrobiłam, przepraszam, że nie odniosę się do każdej z Was, ale po ponad 3 godzinach czytania i pisania po prostu nie mam siły.:zawstydzona/y:

Penny, nie wiem czy przywitałam, jeżeli nie, to witaj serdecznie :-)

Kasia2506, a dlaczego we Wrocławiu znieczulenie jest nierealne? Moja siostra dostała na 1,5 godziny przed parciem, bo pewnie nie dała by rady urodzić. Już była bardzo zmęczona…
Martatt, mam nadzieję, że rotawirus Ciebie nie dosięgnął. Na drugi raz nie ryzykuj tak kochana, choć mówisz, ze ujawniło się to dzień później, to za bardzo nie miałaś na to wpływu, bo nie wiedziałaś…
Bogusiu86, właśnie czytałam jak miaucząco Ci się weekend zaczął…;-) Fajnie, że niedzielę miałaś taką milutką. Gratuluję córeczki.:-D Nie przejmuj się stópkami malutkiej. Dziewczyny piszą, ze może się okazać, że po porodzie, albo wady nie będzie, albo wystarczą masaże. Głowa do góry. Nie oglądaj takich zdjęć z ludźmi z tą chorobą!!! Mała nie musi przecież mieć operacji.
Cayra1984, super, że pokoik dla Szymusia skończony.:-) Gratulacje dla zdolnego taty.:tak: Mój M. także wszystko sam robi w domu i to jest baaardzo dużo jak chłop taki zdolny jest.
Starlet, mojej znajomej w czasie ciąży wyszła cukrzyca, ale kwestia przyzwyczajenia do kilku „rzeczy” i nie było tak źle, mały urodził się zdrowy, a u niej cukrzyca po ciąży przeszła. Głowa do góry.:tak:
Bogusia007, gratuluję udanej wizyty i córeńki.:-D
Mama Aneta, dobrze, że już jesteś w domku. Odpoczywaj kochana.:tak:
Puchatko, super, że wybrałaś się na to usg.:-) Dzidziusia obmierzyli i wyszło wszystko dobrze. Ty jesteś zadowolona i szczęśliwa i dzięki temu maluszek się w brzuszku cieszy.:tak: Płeć poznasz za miesiąc, szkoda, że dopiero za miesiac, ale najważniejsze, że maluch się zdrowo rozwija.:tak::-)
Kasiula701, witamy :-)

Lea28, Ojjj wiem jak teściowa potrafi wkurzyć... :wściekła/y: Dobrze, że to z siebie tutaj wyrzuciłaś. :tak:Super, że poprawiłaś sobie potem humorek, tak trzymaj, nie możemy się dać stresować wrednym teściowym.:tak:
Panienko, gratuluję pierwszych ruchów.:tak:
Shyla, przykro mi, że u koleżanki ciąża okazała się wysokiego ryzyka (hipotrofia płodu). :-( Kochana moja, jeszcze raz: wielkie gratulacje z powodu udanej wizyty i córeczki.:-D
Martuśka85, super, ze data ślubu już jest.:-) To już tak niedługo. My w kwietniu będziemy załatwiać datę na czerwiec, także cywilnego.:tak: Gratuluję udanej wizyty i córeńki.:-D
Duralex, super ciuszki.:-) Gratuluję udanej wizyty.:tak:
Fiuu, super te torby.:-)
Zielona26, super kombinezoniki.:-)
m-f22, gratuluję córci.:-D
Ehtele, współczuję.:szok: 1000 zł mniej, to jest wieeelka różnica i kupa kasiory.
Marulka, i mnie się podoba opcja z grillem, a później we dwoje.:tak: Zgadzam się z Fiuu.:-)
Pajeczko, gratuluję zakupu.:tak: Super tak kiecka jest.:-)
Niuunia, gratuluję wizyty i córeczki. :-D
Monika8112, gratuluję pierwszych ruchów dzidzi.:tak:

Kassia181, Milusiu, Olu_, Pati1982, Martitko, Rozalko, AgaS-78, Polianno, Shiraa, Black_Opal,Avenitta, Nektarynko, Sierpien8, Agdzie, Nervitko, Monika373, zielona26, Motylek08, :-):-):-)

No, to teraz jestem już na bieżąco :-)

kiniusia to dopiero mega post :tak::tak::tak: no ale jak przystało na moderatora :-D:-D:-D
Pajeczko szukamy mieszkanka do wynajęcia i mam nadzieję że się to wkrótce uda co by było nam spokojniej fizycznie różnie Majcia jest żywioł i potrafi dać w kość ciśnienie różnie ale ogólnie po lekach się trzyma dopadają mnie za to bóle pleców ale wiedziałam ze tak będzie pędzej czy później bo miałam problemy ze stawami krzyżowo-biodrowymi no cóż po za tym rosnę i szaleję ze szczęścia że mój maluszek zdrowy :tak:
Bogusiu 86 nie czytaj już nic w internecie owszem net to kopalnia wiedzy ale i stresu i strachu jak dziewczyny pisały będzie dobrze:tak:

reklama
A witajcie wieczorną porą...:-D:-D

Chwilę mnie nie było a tu taki wysyp dobrych informacji;-);-);-) no ale po kolei...

fiuufiuu
kochana nie polecam rajstop dla ciężarnych, kupiłam takie w H&M i cóż rozmiar L a ja miałam wrażenie, że mój ówczesny 12 tygodniowy brzuszek jest trochę za duży...ciasno, wszytsko mnie uciskało... w końcu noszę takie rozchodzone w brzuszku i opuszczam nisko:-p

co do nóg to podobno jest w ciąży zespól tzw. niespokojnych nóg...drętwieją a potem takie odruchy...nie wiem jak to wyjaśnić ale to mam w prawej nodze:-D:-D

Bogusia86 tak premia osobno...
poza tym kochana przede wszytskim GRATULUJĘ dziewuszki..cudownie, że dziewczynek się tyle nagromadziła, wojny nie będzie...a co do nóżek to jak napisały dziewczyny, będzie dobrze...wiem, że martwiłabym sie równie mocno...ale trzeba spojrzeć na to z pozytywnej strony...wiesz co się dzieje, poczytasz jeszcze przed porodem i od pierwszych dni będziesz wiedziała co robić;-);-) Więc głowa do góry...
a lekarz co powiedział? Warto robić kolejne USG? Czy dzieciatku można już jakos pomóc?

650 gr....WOW:-):-):-) DUŻA ta Twoja dziewuszka...jeszcze raz gratuluję:tak::tak:

polianna u mnie dwa razy dziennie kawka latte:-D:-D rano obowiązkowa i czasem po obiadku...

duralex gratuluje udanej wizyty:-D:-D clotrimazolum to znam tylko krem... ale chyba lekarz wie co robi...:-p

martuśka85 kolejna dziewuszka...szczęściara, gratuluję no i cieszę się, że wizyta tym razem taka porządna...:-D:-D

nie byłam jeszcze na wątku USG al mam nadzieję, że zasypałyście go zdjęciami:-):-):-):-):-):-):-)

A ja jutro wizytę u ortodonty mam...zamierzam poszukać jakis wiosennych balerinek, bo nie wiem jak Wy, ale ciężko mi zaakceptować obcasy, w których normalnie śmigam;-);-) Po prostu cięzko...

Do góry