reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ehtele czy to oznacza, że miesięcznie 1000 zł mniej dostajesz????

Generalnie moja średnia z ostatnich 12 mieś to 3350 zł netto, czyli na rękę...
a dostaję 2400zł więc 1000 zł mniej...:(

Marulka 30 musi być huczna więc i impreza i romantyczna kolacja we dwoje...:) Tylko jak mówi fiuufiuu pokazuj innym co mają robić...poszukaj w rodzinie godnych pomcników:p

reklama
Witajcie kochane,
Ja wczoraj prawie się popłakałam bo ja nie wiem czy wszystko jest w porządku, gdy maluszek niemal cały dzień kopie i to od rana do wieczora, wieczorem tak uderzał w pęcherz, że musiałam tylko leżeć bo jak wstawałam to miałam wrażenie, że maluch gra na moczowodach i to dopiero początek:D:D:D Boziu jestem czasem przerażona co to będzie potem.....
Milusia moj maly rowniez jest bardzo aktywny, kopie mnie po pecherzu, przemieszcza sie jak szalony i niektore jego ruchy sprawiaja mi okropny bol. Moze to dlatego, ze brzuszki mamy malutkie, kilogramow tez nam zbyt wiele nei przybylo, sama nei wiem.

M-f22- gratuluje sierpniowej dziewuszki:):)

czesc dziwczyny!!!!!!!!
staram sie was nadrobic ale wcale nie ejst to takie proste bo mam dzis strasznt bol glowy i jestem bardzo senna. pogoda ladna a ja zalegam w lozku- masakra jakas.

shyla gratulacje coreczki- parka superrrrrrrrr

mf22 tez gratuluje coreczki- dzi3wczyny chyba juz przegonily chlopcow!!!!!!!!!!!!

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. a teraz ide napic sie kawy zbozowej moze cos pomoze na ten bol i postawi mnie na nogi

Ostatnia edycja:
milusia ja włąśnie wczoraj biadoliłam, że mój Franuś się wyjątkowo mało rusza.... czasem tylko puknie leciutko... każda ciąża inna jest - nie ma złotego środka chyba... może się jeszcze w kolejnych tygodniach sytuacja odwróci - Ty będziesz miała śpioszka, a ja biegacza ;)

Cześć Dziewczynki
Gratuluję po wizytach:-) fajnie że dzieciaczki zdrowe no i że tym razem więcej dziewczynek się pojawiło:-D Troszkę was nadrobiłam - ale się dziś rozpisałyście;-) ale teraz nie posiedzę bo mam trochę rzeczy w domu do zrobienia więc wieczorkiem zajrzę. Miłego popołudnia:tak:

milusia ja włąśnie wczoraj biadoliłam, że mój Franuś się wyjątkowo mało rusza.... czasem tylko puknie leciutko... każda ciąża inna jest - nie ma złotego środka chyba... może się jeszcze w kolejnych tygodniach sytuacja odwróci - Ty będziesz miała śpioszka, a ja biegacza ;)

Złote słowa! Każda ciąża jest inna i nie ma co się porównywać jedna jest chuda druga tęższa jedno dziecko szybciej wywija drugie wolniej. najlepiej w razie wątpliwości spytać lekarza.
Mnie ostatnio koleżanka tak wkręciła (ona jest z tycz czarno widzów) że poleciałam od razu do lekarza. Dziecko sie wyginało a ona mi wmówiła, że to skurcze jakieś.
Nie powiem co lekarz kazał mi zrobić z koleżanka ;)))

Ja mam stałą wypłatę i jak byłam na l4 to dostawałam 100%, na macierzyńskim też.

tak, ale ja nie ma stałej bo mam jeszcze premie :) dlatego mam róznie :)

mf-2 gratuluję dziewuszki:-D:-D Te nasze ostatnie wizyty to takie udane są...każda przychodzi z dobrymi wiadomościami SUPER!!!! Tylko tak dalej

Zastanawiałam się nad tym ale widzialam na żywo, wanienka tak malutka, że szybko trzeba będzie wymienić na większą...a taki przewijak masakrycznie dużo miejsca zajmuje...
Ja ida za poradami dziewczyn kupie taki przewijak na łóżeczko...dużo wygodniejsza sprawa i nie zajmuje tyle miejsca...

a teraz co do l4 ciązowego...

"Reasumując, kobieta ciężarna od momentu przejścia na zwolnienie lekarskie otrzymuję zasiłek chorobowy w wysokości 100 procent wynagrodzenia, przez cały okres ciąży. Po przejściu kobiety na urlop macierzyński podstawa nie zmienia się.
Podstawa wynagrodzenia chorobowego, nie może być niższa od kwoty najniższego wynagrodzenia ustalanego przez Min. Pracy i Polityki Socjalnej, po potrąceniu składek ZUS czyli 13,71%. W 2009 roku podstawa ta wynosi 1101,06."

Prawa mamy pracującej, zasiłki i dodatki

link do artykułu

Moja średnia taka jak pisałam to 1000zł mniej...:wściekła/y::wściekła/y:

Ehtele , ale i tak przecież by Ci zus odciągali? nieza bardzo rozumiem?

Generalnie moja średnia z ostatnich 12 mieś to 3350 zł netto, czyli na rękę...
a dostaję 2400zł więc 1000 zł mniej...:(

Marulka 30 musi być huczna więc i impreza i romantyczna kolacja we dwoje...:) Tylko jak mówi fiuufiuu pokazuj innym co mają robić...poszukaj w rodzinie godnych pomcników:p
tak ale jeżeli byłas na l4 innym niz ciążowe to ta średnia automatycznie sie pomniejsza.

Ehtele no to dziady jedne, zabierają ile mogą....echh
Marulka no może później będę miała śpiącego królewicza, bo na razie to jak jakiś skoczek narciarski:D
Martatt no może w tym tkwi przyczyna:) Teraz też siedzę i czuję jak mi wszystko faluje, ale fale są oki, najgorsze te wyprosty nóżek :D:D no wtedy to każę Darkowi połozyć rączkę bo od razu dzidziolek staje się spokojny:)

A ja od rana biegam co chwilę do toalety takie mam dziś parcie na pęcherz:-D Już się wstydzę:D

Złote słowa! Każda ciąża jest inna i nie ma co się porównywać jedna jest chuda druga tęższa jedno dziecko szybciej wywija drugie wolniej. najlepiej w razie wątpliwości spytać lekarza.
Mnie ostatnio koleżanka tak wkręciła (ona jest z tycz czarno widzów) że poleciałam od razu do lekarza. Dziecko sie wyginało a ona mi wmówiła, że to skurcze jakieś.
Nie powiem co lekarz kazał mi zrobić z koleżanka ;)))

a no właśnie, staram się pamiętać o tym,że kazdej z nas organizm jest inny. Ale jak oglądam Wasze brzusie- takie już ładne 8 czytam o tych fikołkach i kopniakach to zaraz sobie wkręcam,że może u mnie coś jest nie tak :confused: Nie wiem, jak dotrwam do wizyty - dopiero 7.04, taki niecierpliwiec jestem.

reklama
Agdzie nic się nie martw:) Ja naprawdę jestem bardzo unerwiona:D:D:D Mnie lekarz wróżył, że z moją budową i odczuwaniem bólu to ruchy będę czuła na przełomie 16 i 18 tc. A czułam już w 15 tc. Z kolei znam koleżanki, które w 22 tc nie wiedziały czy to jelita czy to dzidzia:)

Do góry