reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

mf-2 gratuluję dziewuszki:-D:-D Te nasze ostatnie wizyty to takie udane są...każda przychodzi z dobrymi wiadomościami SUPER!!!! Tylko tak dalej

wanienka z przewijaczem super! pierwszy rac coś takiego widzę :o

Komoda Open z wanienką i przewijakiem.Primi Sogni

a tymi pensjami to faktycznie dziwne ...

Zastanawiałam się nad tym ale widzialam na żywo, wanienka tak malutka, że szybko trzeba będzie wymienić na większą...a taki przewijak masakrycznie dużo miejsca zajmuje...
Ja ida za poradami dziewczyn kupie taki przewijak na łóżeczko...dużo wygodniejsza sprawa i nie zajmuje tyle miejsca...

a teraz co do l4 ciązowego...

"Reasumując, kobieta ciężarna od momentu przejścia na zwolnienie lekarskie otrzymuję zasiłek chorobowy w wysokości 100 procent wynagrodzenia, przez cały okres ciąży. Po przejściu kobiety na urlop macierzyński podstawa nie zmienia się.
Podstawa wynagrodzenia chorobowego, nie może być niższa od kwoty najniższego wynagrodzenia ustalanego przez Min. Pracy i Polityki Socjalnej, po potrąceniu składek ZUS czyli 13,71%. W 2009 roku podstawa ta wynosi 1101,06."

Prawa mamy pracującej, zasiłki i dodatki

link do artykułu

Moja średnia taka jak pisałam to 1000zł mniej...:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
dziewczynki ja strzelę trochę z innej beczki... w lipcu przypada mi i maużowi 5 rocznica ślubu. zbiega sie ona z 30. urodzinami mojego mauża. jak myślicie:
1. świętować w gronie rodzinnym i zrobić na przykład grilla w ogrodzie z ogniskiem - wielką fetę jednym słowem...
czy 2. wymyślić coś we własnym gronie tzn: ja, on, Olo i Franko?
a może 3. świętować we dwoje i nie zwracać uwagi nawet na Franusia ;)) chociaż ta opcja w 8. miesiącu ciąży chyba nie przejdzie.... :-)

doradźcie kobietki.... bo ja powiedziałam mężowi że robimy wielką imprę, no ale teraz się zastanawiam, czy faktycznie impra czy coś we własnym gronie...

marulka w lipcu to już będziesz w 8/9 miesiącu nie będzie ci za ciężko latać za wszystkim? chyba że zatrudnisz kogoś do roboty ;))) a potem sprzątnie myślę, ze na ostateczną decyzję jest jeszcze za wcześnie z ciążą różnie bywa pod koniec.

No to z tymi wanienkami zbiłyście mnie z tropu! ;)
ja tak sobie umyśliłam, że kąpiel będę robić w łazience bo jest duża chciałam uniknąć latania z wanną po całym mieszkaniu. a przewijak na łóżeczko i tak swoją drogą kupię bo będzie potrzebny na przebranie, przewinięcie itp. Babki to moje pierwsze dzicko może za bardzo kombinuje jak jest najwygodniej?

marulka- zrób grilla, a właściwie nich ktoś czarną robote odwali za Ciebie, a ty będziesz tylko paluchem pokazywać, a następnie przejdź do opcji "we dwoje" ;p nie ma co sobie żałować. Pewnie zdecydujesz się później, bo w lipcu wszystkie będziemy jak wieloryby bez wody- będzie nam ciężko ze wszystkim.

motylek- ja zamierzam nauczyc się "rzucania dzieckiem pod kranem" tak jak robią to położne i będę mieć problem z głowy ;p

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane,

Shyla gratuluję małej księżniczki :):):) Trzymam kciuki, aby pipunia nie okazała się siuruniem, ale co tam - ważne, że zdrowiuchne:)
Poza tym to trzymam kciukasy za pozostałe dziewczęta, oby maluszki były zdrowiutkie:)
Marulka ja bym zrobiła grillową fetę, zawsze to okazja do miłego spotkania:) uwielbiam imprezki :) rodzinne tym bardziej - mam taką wyluzowaną rodzinę, że zawsze gdy jadę do Warszawy to sikam po nogach przy stole:D:D:D

Ja wczoraj prawie się popłakałam bo ja nie wiem czy wszystko jest w porządku, gdy maluszek niemal cały dzień kopie i to od rana do wieczora, wieczorem tak uderzał w pęcherz, że musiałam tylko leżeć bo jak wstawałam to miałam wrażenie, że maluch gra na moczowodach i to dopiero początek:D:D:D Boziu jestem czasem przerażona co to będzie potem.....
Ehtele czy to oznacza, że miesięcznie 1000 zł mniej dostajesz????

Ostatnia edycja:
hmmm... przy grillu nie jest tak dużo roboty... no i na stówkę moja mama zatrudni się sama do pomocy ;) w sumie macie rację - można swobodnie dwie sroki, a nawet trzy sroki przy jednym ogniu upiec: najpierw rodzinna impreza, później chwila dla "świętowania" rodziców, a następnie - np na następny weekend może się gdzieś wybierzemy we troje......... tak zrobimy.

właśnie dodzwoniłam sie do mojego doktorka: wizyta we czwartek o 19. w jego gabinecie więc jest szansa na 3D :D:D:D

mf-2 gratuluję dziewuszki:-D:-D Te nasze ostatnie wizyty to takie udane są...każda przychodzi z dobrymi wiadomościami SUPER!!!! Tylko tak dalej

Zastanawiałam się nad tym ale widzialam na żywo, wanienka tak malutka, że szybko trzeba będzie wymienić na większą...a taki przewijak masakrycznie dużo miejsca zajmuje...
Ja ida za poradami dziewczyn kupie taki przewijak na łóżeczko...dużo wygodniejsza sprawa i nie zajmuje tyle miejsca...

a teraz co do l4 ciązowego...

"Reasumując, kobieta ciężarna od momentu przejścia na zwolnienie lekarskie otrzymuję zasiłek chorobowy w wysokości 100 procent wynagrodzenia, przez cały okres ciąży. Po przejściu kobiety na urlop macierzyński podstawa nie zmienia się.
Podstawa wynagrodzenia chorobowego, nie może być niższa od kwoty najniższego wynagrodzenia ustalanego przez Min. Pracy i Polityki Socjalnej, po potrąceniu składek ZUS czyli 13,71%. W 2009 roku podstawa ta wynosi 1101,06."

Prawa mamy pracującej, zasiłki i dodatki

link do artykułu

Moja średnia taka jak pisałam to 1000zł mniej...:wściekła/y::wściekła/y:

Dziękuję za gratulacje;-):-)
1000 zł mniej- jestem w szoku :szok:

reklama
fiuuu jak Olek miał 6 miesięcy i obsrał sie po plecy to jeszcze na ręce go myłam pod zlewem - generalnie metoda rzucania dzieckiem pod kranem w moim przypadku sprawdziła się zamiast chusteczek nawilżanych... bez wanienki może być ciężko - umyć włoski na przykład... my mamy małą chatkę i maleńką łazienkę... Wanienkę stawialiśmy na ławie w kuchnio-pokoju, obok wanienki na kocyku ręcznik. Umytego malucha sru na kocyk, zamotanego na przewijak i mycie buźki, masaż i takie tam pieszczoty i pielęgnacja juz na przewijaczku.

Do góry