reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

halo halo :) witam się poniedziałkowo. dzisiaj na nudę nie narzekam w pracy, jak do tej pory to robotki mam,że hoho :szok: ale nie przeszkodzi mi to w ploteczkach z Wami :) muszę jeszcze nadrobić weekendowe zaległości, ponieważ nie zaglądałam na forum.

reklama
Fiuufiuu fajne te torebki, mi się ta fioletowa bardzo podoba :)
Pajka ja też nie wiem, jak to jest z wypłatą, bo za każdym razem dostaję inaczej..

Melduję się po wizycie:-)
A więc dzidzia rozwija się prawidłowo, waży 338g, serduszko,nereczki,twarzyczka,pęcherzyk itd.- wszystkie narządy jak książka pisze:-D:-D:-D:-D. Fotki nie mam- dostałam tylko wydruk z pomiarami:sorry2:. Wg usg termin na 15 sierpnia wyszedł, ale suwaczka nie zmieniam,bo jeszcze 10 razy może się zmienić,a w karcie ciąży mam wpisany 7 sierpnia.Wyniki dobre. Na 90% będzie dziewczynka. Na 90,bo moje słoneczko nie chciało się pokazać, powiedział,że siusiaka to nie widzi,ale potwierdzi następnym razem. Jestem mega szczęśliwa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam się i ja,
Nadrobiłam swoją nieobecność i gratuluję wszystkich udanych wizyt. Trzymam również kciuki za dzisiejsze wizyty.. ja też dzisiaj idę na usg połówkowe, ale dopiero na 16.20.

Witam nowe sierpnióweczki.

I zgodnie z prośbą wstawiam zdjęcia swoich nabytków

Superaśne;-):-D

Jestem dziewczynki:-D
Niestety na 80% będzie
Dziewczynka !!!!
:-D

Czyli będę miała parkę :tak::tak::tak::tak:

Ja się ciesze, bo będę mogla stroić moja pannice:tak::-):tak:

Serduszko bije równo, rozwija się bardzo dobrze:tak:

Mąż tylko coś taki jakiś dziwny:sorry2:

Na USG 4D nie było za dobrze widać , bo mała się schowała za łożyskiem:sorry2: , ale mam zdjatko profilu twarzyczki z raczka , wiec wkleję w odpowiednim wątku:tak:

Trochę mnie to dziwi , bo nie mam zachcianek do słodkości :-D

Ale najważniejsze ze rozwija się zdrowo :tak:

Gratulacje- ciekawe co na następnym usg Ci powiedzą???? Którą płeć potwierdzą????;-)

ooo shyla :D GRATULUJĘ takiego przewrotu :) lol.

Co do torebek, to oczywiście muszę je wkleić, bo nie przeżyję ;p zrobione z różnych materiałów, twórcze pomysły mojej projektantki z Łodzi, kobieta skarb i ma złote ręce. Każda torebka ma specjalną smycz na tel, żeby w tych przepastnych torbiszczsch dało się szybko znaleźć.

Zobacz załącznik 230328Zobacz załącznik 230329Zobacz załącznik 230330Zobacz załącznik 230331Zobacz załącznik 230332Zobacz załącznik 230333Zobacz załącznik 230334Zobacz załącznik 230335Zobacz załącznik 230336

jakość zdjęć marna, bo robione komórką na szybko :]

Fajniutkie,fajniutkie:-)
Witam dziewczynki!

u mnie męczący poranek - jesteśmy z Olkiem sami i wszystko na naszych głowach ;-) na to konto posprzątaliśmy jego pokój, bo już dużo zabawek połamał, dużo się rozkompletowało i wywaliliśmy to, co zamiast bawić mogło być niebezpieczne... małe przemeblowanko zrobiłam i w ten sposób do pokoju mojego synka zawitała wiosna, a ja padam na pyszczek. :-p

duralex śliczne ciuszki...

shyla a to ciekawe, więc jednak córcia? fajnie, starszy brat będzie mógł dbać o swoją perełkę :tak: a ty bedziesz plotła warkocze i kupowała sukienki :-)

edit:fiuu umarłam na widok pierwszej................... reszta jest piękna ale pierwsza zawliła mnie i leżę jako żółwik na pleckach :D:D:D no prześliczna (dodam że mam absolutnego fioła na punkcie torebuś wszelkiej maści)

ehtele u mnie tez brzuszek z racji, że już Oluś uformował, jest dość duży. Franko ma sporo miejsca i chyba dlatego tak mało go czuję.. Przyznam, że też jest mi już dość ciężko mimo że ledwo dobija do połówki :-p

kiniusia fajnie, że mala Emilka daje radę z cycusiem... kurcze ja chyba już się nie mogę doczekać :-) mimo że początki nie są łatwe...

edit2:ehtele ale masakra z tą wypłatą.... 30 zł można przeżyć ale 1000?! faktycznie zdzierają z każdej strony - jak tylko się da. ja dostałam 150 pln na święta :D:D:D nie wiem w którą dziurę upchnąć ;):)

zapomniałam jeszcze dodać, że śniło mi się że w 24 tygodniu ciąży urodziłam roczną córeczkę o imieniu Pola - miała pięne jaśniutkie loki i wielkie oczęta :D:D:D ciekawe co na to mój Franciszek ;)

Ach te nasze sny ciążowe;-)

Hej Kobitki :)
Wpadam do was co jakiś czas ale wątek jest tak intensywny że nie nadrabiam czytania! :)
Zainteresował mnie temat z placami ja tez mam płatne 100% i jestem na zwolnieniu już dłuższy czas. Czytałam kodeks pracy i nic nie ma tam o obniżeniu wynagrodzenia o 14% chyba że czegoś nie doczytałam w wątku i źle zrozumiałam. Jak jest się na B2 (zwolnienie na ciąże) to wynagrodzenie przysługuje w równowartości 100%.
Premie chyba wlicza się dopiero przy wyliczeniu zasiłku macierzyńskiego ale nie wiem czy wszystkie czy tylko te z których odprowadzane są składki.

Synalek kopie już intensywnie a i brzusio rośnie jak na drożdżach! :)

premię mogą wliczać Ci do średniej u mnie tak jest nie wliczają do zasiłku macierzyńskiego bo nie wszystcy mogą go dostać! Zasiłek dostają tylko Ci, których średni dochód na członka rodziny nie przekracza 540 zł.
U mnie premie są wiliczane w średnią.

Melduję się po wizycie:-)
A więc dzidzia rozwija się prawidłowo, waży 338g, serduszko,nereczki,twarzyczka,pęcherzyk itd.- wszystkie narządy jak książka pisze:-D:-D:-D:-D. Fotki nie mam- dostałam tylko wydruk z pomiarami:sorry2:. Wg usg termin na 15 sierpnia wyszedł, ale suwaczka nie zmieniam,bo jeszcze 10 razy może się zmienić,a w karcie ciąży mam wpisany 7 sierpnia.Wyniki dobre. Na 90% będzie dziewczynka. Na 90,bo moje słoneczko nie chciało się pokazać, powiedział,że siusiaka to nie widzi,ale potwierdzi następnym razem. Jestem mega szczęśliwa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Superaśne;-):-D

Gratulacje- ciekawe co na następnym usg Ci powiedzą???? Którą płeć potwierdzą????;-)

Fajniutkie,fajniutkie:-)

Ach te nasze sny ciążowe;-)

gratuluje córeczki :)

Dziewczyny, ja jestem już :-)
Troszkę u siostry siedziałam i czas leciał przy małej Emilce :-D
Niedawno nadrobiłam część postów, a teraz przyszły kolejne :-D
Wróciłam od lekarza (sama wizyta + słuchanie serduszka), wszystko super :tak::-)
Teraz robię obiadek i powolutku będę nadrabiała kolejną część Waszych pościków :-)
Całuję Was kochane :-)

M-F22 Gratuluje udanej wizyty :) Ja siedzę jak na szilkach i tak do 15 aż będzie USG 3D ahhh

Dziwi mnie rozbieżność poglądów co do wypłat... Ja co miesiąc dostaje premię ale w zależności od naszych grupowych wyczynów np w styczniu mogę dostać 40% premii, a w lutym jak nadrobimy 160% premii i zawsze tak wychodziło, że przeliczając cały rok zgarniałam wszystko co możliwe. A co to za 14% co niby zabrali?? I tak nad zabierają składki tak jak do tej pory normalnie, to co mieli by jeszcze zabrać??

M-F22 Gratuluje udanej wizyty :) Ja siedzę jak na szilkach i tak do 15 aż będzie USG 3D ahhh

Dziwi mnie rozbieżność poglądów co do wypłat... Ja co miesiąc dostaje premię ale w zależności od naszych grupowych wyczynów np w styczniu mogę dostać 40% premii, a w lutym jak nadrobimy 160% premii i zawsze tak wychodziło, że przeliczając cały rok zgarniałam wszystko co możliwe. A co to za 14% co niby zabrali?? I tak nad zabierają składki tak jak do tej pory normalnie, to co mieli by jeszcze zabrać??

Bogusia , ale Ty pracujesz czy jestes na l4?

wanienka z przewijaczem super! pierwszy rac coś takiego widzę :o

Komoda Open z wanienką i przewijakiem.Primi Sogni

a tymi pensjami to faktycznie dziwne ...

fajne, ale cena zabija. Ja wole kupic przewijak na łóżeczko zakładany i blokowany bo tańszy i nie ma dodatkowego mebla w pokoju.
a co do średniej to w końcu nie wiadomo jak oni to wyliczają jestem bardzo ciekawa.Bo nie wiadomo co oni tam biorą pod uwage.

reklama
Do góry