reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

duralex super ubranka
fiuuufiuu ale extra torebki, każda inna i na sówj sposób śliczna. Ja to mam hopla na punkcie torebek
pajka średnia jest wyliczana z 12 ost. miesięcy.
shyla wtedy wstrzymałam się z gratulacjami bo sama nie wiedziałaś, teraz też co prawda 80% ale gratuluję bardzo. Jak dla mnie byłaby to wymarzona sytacja mieć parkę i myślę, że też bardzo się cieszysz. Najważniejesze żeby dzidziuś był zdrowy.

reklama
Hej Kobitki :)
Wpadam do was co jakiś czas ale wątek jest tak intensywny że nie nadrabiam czytania! :)
Zainteresował mnie temat z placami ja tez mam płatne 100% i jestem na zwolnieniu już dłuższy czas. Czytałam kodeks pracy i nic nie ma tam o obniżeniu wynagrodzenia o 14% chyba że czegoś nie doczytałam w wątku i źle zrozumiałam. Jak jest się na B2 (zwolnienie na ciąże) to wynagrodzenie przysługuje w równowartości 100%.
Premie chyba wlicza się dopiero przy wyliczeniu zasiłku macierzyńskiego ale nie wiem czy wszystkie czy tylko te z których odprowadzane są składki.

Synalek kopie już intensywnie a i brzusio rośnie jak na drożdżach! :)

Ostatnia edycja:
Ja tez na L4 stracilam...bo jak sie okazalo owszem licza srednia z 12 miesiecy, ale jak w trakcie roku zmienia sie pracodawce to licza srednia tylko z miesiecy przepracowanych u ostatniego. Wiec jestem kilka stowek w plecy z pewnych wzgledow. Zycie.

Rozmawialam z ginem - cukrzyca ciazowa sie klania. Skierowanie do poradni diabetologicznej i co miesiac wyprawa 100km do poradni do konca juz ciazy. Bosko. Na poczatek chyba bedzie dieta + glukometr.

fiuufiuu fajne torebeczki :-)
Shyla gratuluje corci :-)

Ola_ mnie przy pierwszym porodzie zapytały położne jaką opaskę na rączkę przygotować - różową czy niebieską... a że byłam już dość mocno obolała to powiedziałam że nie wiem - lekarz mówi że chłopak ale jak będzie dziewczynka TO JAK BĘDZIE LEŻAŁA Z NIEBIESKĄ? hehehe kobietom rodzącym powinno się odebrać prawa głowu nawet w sprawie takich błahostek :D:D:D koniec końców wypisały niebieską.

Shyla- GRATULACJE, farciara parke bedzie miala:):) Mam nadzieje, ze moj zabek nei przemieni sie w zabke, bo ju od 2 mieiecy zyje z mysla, ze to boy:):)

Duralex- ubranka przesliczne.

starlet zgadza się bo gdy jest z miana umowy ( inny pracodawca, inny etet pracy) to wtedy liczymy średnią tylko z tych miesięcy od zmiany umowy. A jeśli pracujemy w jednej firmie i zmienienia nam się wysokośc wynagrodzenia w poszczególnych miesiącach to wtedy jest to średnia z 12 miesięcy.
Swoją drogą zus nie da sobie krzywdy zrobić ;/.
Pomałpowałam:-) ehtele ( i tu dziękuję bardzo za linki ) zaczęłam też szukać tych kombinezonów na jesień. Udało mi się wygrac dwie licytacje. Co prawda kombinezony nie są takie słodkie jak Twoj, ale też mi się podobają i cena jest niezła.
1. Kombinezonik z ulicy sezamkowej 3-6 (963269008) - Aukcje internetowe Allegro
2. Kombinezonik z bałwankiem first needs 3-6msc (963268183) - Aukcje internetowe Allegro
nawet jeśli na żywo okażą się do d...ki to nie bedzie szkoda ich wyrzucić albo oddać komuś komu się spodobają. Ale mysle, że powinny byc oka.

Starlet kurcze współczuję tej cukrzycy ciążowej... cukrzyca ciążowa po ciąży znika? Sory za głupie pytanie bo nie znam się za bardzo...moja mama zachorowała za cukrzycę w trakcie ciąży...niestety choruje już od 30 lat i ta choroba jest po prostu masakryczna...

Pomałpowałam:-) ehtele ( i tu dziękuję bardzo za linki ) zaczęłam też szukać tych kombinezonów na jesień. Udało mi się wygrac dwie licytacje. Co prawda kombinezony nie są takie słodkie jak Twoj, ale też mi się podobają i cena jest niezła.
1. Kombinezonik z ulicy sezamkowej 3-6 (963269008) - Aukcje internetowe Allegro
2. Kombinezonik z bałwankiem first needs 3-6msc (963268183) - Aukcje internetowe Allegro
nawet jeśli na żywo okażą się do d...ki to nie bedzie szkoda ich wyrzucić albo oddać komuś komu się spodobają. Ale mysle, że powinny byc oka.

Kochana są boskie..mnie jednak urzekł ten z ulicy sezamkowej...:):):):) Kombinezony sa zazwyczaj drogie, więc za takie grosze to się na pewno opłaca...daj znać jak przyjdą czy są tak piękne jak na zdjęciu...ja jutro powinnam je dostać...

ehtele ponoc po porodzie najczesciej znika....ale i zwieksza do 50% ryzyko, ze za 10-15 lat zachoruje sie na cukrzyce.

skarlet bądź dobrej myśli może wystarczy odpowiednia dieta.
A co ile w ciąży powinno się badać cukier? Ja miałam około 5 tygodni temu czy już powinnam zrobić???

Fajne te rzeczy z allegro i nie drogie. :)
Ja będę miała od przyjaciółki i znajomych. Bałabym się kupić z niepewnego źródła.
Nie znoszę jednak jeszcze nic do domu chyba poczekam do 8 miesiąca.

Eh z tym zusem tak kombinują a ciągle narzekają że nie mają kasy.

reklama
A u mnie juz widac ruchy na zewnątrz,śtrasznie zabawnie sie malutka wypycha.
Podobno dlatego tak szybko czułam ruchy,bo mam lożysko na przedniej scianie i mało tłuszczyku,he,he.
Ale fajnie.....:-D:-)

Do góry