reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Jestem dziewczynki:-D
Niestety na 80% będzie
Dziewczynka !!!!
:-D

Czyli będę miała parkę :tak::tak::tak::tak:

Ja się ciesze, bo będę mogla stroić moja pannice:tak::-):tak:

Serduszko bije równo, rozwija się bardzo dobrze:tak:

Mąż tylko coś taki jakiś dziwny:sorry2:

Na USG 4D nie było za dobrze widać , bo mała się schowała za łożyskiem:sorry2: , ale mam zdjatko profilu twarzyczki z raczka , wiec wkleję w odpowiednim wątku:tak:

Trochę mnie to dziwi , bo nie mam zachcianek do słodkości :-D

Ale najważniejsze ze rozwija się zdrowo :tak:

Ja też nie mam zachcianek na słodkie chyba, że arbuz się liczy:confused:
Ale największą ochotę miałam na świeże ogórki ;-)

Gratuluje parki :)

Pajkaa Ja właśnie nie wiem jak Oni to liczą dokładnie, ale wydaje mi się, że normalną średnią z 12mc wypłacają, a przynajmniej mam taką nadzieję, bo ja jestem przedstawicielem handlowym i różnie to wychodziło, ale w styczniu dostałam roczą więc średnia od razu w góre wskoczyła :-)

reklama
Hej kobietki, podczytuje was regularnie, ale jakoś ostatnio nie mam co pisac, więc się nie udzielam:/
Kobietkom, które dziś mają wizyty życzę samych miłych chwil i tego, aby dzieciaki dobrze się wystawiały i pokazywały.
SHyla a to ci niespodzianka, byłaś już nastawiona na drugiego synka a tu babeczka:) super, starszy brat będzie bronił siostry ;)
Duralex ciuszki oczywiście super, ja też już trochę nakupiłam, ale narazie takie unisex, bo jeszcze nie znamy płci, więc z większymi zakupami jeszcze czekam, a wizyta dopiero w połowie kwietnia:/ trochę wiec zazdroszczę wam wszystkim, które macie w tym tygodniu wizytę, ale i tak na mnie przyjdzie pora:)
Dziś chyba będzie piękny dzień, przynajmniej tak się zapowiada u mnie za okienkiem. Życzę wam więc Miłego dzionka:)

wlasnie, ja widziałam na monitorze 2-3 tygodnie temu co innego :-)
a dziś lekarz zaglądał w kroczek i tak się mała kręciła ze nie dawała zajrzeć, no i nic tam nie wystawało :-)
i od małego już się wstydzi hihihi ;-)

Shyla to chyba bym taka pewna nie byla tej córki :p wiesz jak to czasami bywa :) no u mnie na razie dwie lekarki potwierdziły syna, ale podobno trzeba czekac na te prenatalne. Ja mam 9 kwietnia wiec powinnam sie juz dowiedziec na 100 % no chyba, ze Bartus sie zasłoni :p

Bogusia ja pierwszą wyplate dostalam wysoką a teraz co miesiąc ma mniej o ponad 30 zł

ooo shyla :D GRATULUJĘ takiego przewrotu :) lol.

Co do torebek, to oczywiście muszę je wkleić, bo nie przeżyję ;p zrobione z różnych materiałów, twórcze pomysły mojej projektantki z Łodzi, kobieta skarb i ma złote ręce. Każda torebka ma specjalną smycz na tel, żeby w tych przepastnych torbiszczsch dało się szybko znaleźć.

t2..jpgt7..jpgt8..JPGt6..JPGt3..JPGt4..JPGt5..jpgt1..jpgt9..JPG

jakość zdjęć marna, bo robione komórką na szybko :]

Po pierwsze SHYLA GRATULUJĘ:-D:-D:-D:-D:-D
czyli nie rajdowiec, ale cudownie mieć parkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
baaaardzo się ciesze....

Pajeczko z tą średnią to niestety nie jest dokładnie tak...
Po pierwsze z tego co pamiętam pracujesz w banku jak ja...więc jeśli premię masz wypłacaną osobno z innego konta to często okazuje się, że to nie wchodzi w średnią, bo od tego nie są odprowadzane składki...
po drugie dodatkowo jest wypłacane chorobowe i jeśli nie wysyłasz l4 za pełny mieś tylko np. tak jak ja mam zawsze od połowy mieś do połowy mieś to oni wypłacają tę kwote po dostarczeniu l4...zależne jest to również od ilości dni roboczych w mieś...
Po trzecie ja jak zaczęłam pracę to jeszcze studiowałam więc też nie były płacone składki...
i po czwarte średnia jest obniżana o jakies 13 % już nie pamiętam z tytułu czego...
W związku z czym moja średnia jest obniżona o 1000zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam 1000 mniej niż zakładałam... ale cóż PRACODAWCA ZDZIERA JAK MOŻE!!!!!!
Tym bardziej korporacja ma swoje sposoby żeby zaplacić mniej i niestaty to jest zgodne z prawem bo to sprawdziłam...

Jak powiedzial na 80% to widocznie babeczka mi się szykuje :-)
dla mnie tam obojętnie , najważniejsze ze zdrowe :-)
ehtele widocznie tancerka będzie , jak tak daje popalić:-D

ooo shyla :D GRATULUJĘ takiego przewrotu :) lol.

Co do torebek, to oczywiście muszę je wkleić, bo nie przeżyję ;p zrobione z różnych materiałów, twórcze pomysły mojej projektantki z Łodzi, kobieta skarb i ma złote ręce. Każda torebka ma specjalną smycz na tel, żeby w tych przepastnych torbiszczsch dało się szybko znaleźć.

Zobacz załącznik 230328Zobacz załącznik 230329Zobacz załącznik 230330Zobacz załącznik 230331Zobacz załącznik 230332Zobacz załącznik 230333Zobacz załącznik 230334Zobacz załącznik 230335Zobacz załącznik 230336

jakość zdjęć marna, bo robione komórką na szybko :]

Fiufiu mnie sie bardzo podobają :))

Witam dziewczynki!

u mnie męczący poranek - jesteśmy z Olkiem sami i wszystko na naszych głowach ;-) na to konto posprzątaliśmy jego pokój, bo już dużo zabawek połamał, dużo się rozkompletowało i wywaliliśmy to, co zamiast bawić mogło być niebezpieczne... małe przemeblowanko zrobiłam i w ten sposób do pokoju mojego synka zawitała wiosna, a ja padam na pyszczek. :-p

duralex śliczne ciuszki...

shyla a to ciekawe, więc jednak córcia? fajnie, starszy brat będzie mógł dbać o swoją perełkę :tak: a ty bedziesz plotła warkocze i kupowała sukienki :-)

edit:fiuu umarłam na widok pierwszej................... reszta jest piękna ale pierwsza zawliła mnie i leżę jako żółwik na pleckach :D:D:D no prześliczna (dodam że mam absolutnego fioła na punkcie torebuś wszelkiej maści)

ehtele u mnie tez brzuszek z racji, że już Oluś uformował, jest dość duży. Franko ma sporo miejsca i chyba dlatego tak mało go czuję.. Przyznam, że też jest mi już dość ciężko mimo że ledwo dobija do połówki :-p

kiniusia fajnie, że mala Emilka daje radę z cycusiem... kurcze ja chyba już się nie mogę doczekać :-) mimo że początki nie są łatwe...

edit2:ehtele ale masakra z tą wypłatą.... 30 zł można przeżyć ale 1000?! faktycznie zdzierają z każdej strony - jak tylko się da. ja dostałam 150 pln na święta :D:D:D nie wiem w którą dziurę upchnąć ;):)

zapomniałam jeszcze dodać, że śniło mi się że w 24 tygodniu ciąży urodziłam roczną córeczkę o imieniu Pola - miała pięne jaśniutkie loki i wielkie oczęta :D:D:D ciekawe co na to mój Franciszek ;)

Ostatnia edycja:
Po pierwsze SHYLA GRATULUJĘ:-D:-D:-D:-D:-D
czyli nie rajdowiec, ale cudownie mieć parkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
baaaardzo się ciesze....

Pajeczko z tą średnią to niestety nie jest dokładnie tak...
Po pierwsze z tego co pamiętam pracujesz w banku jak ja...więc jeśli premię masz wypłacaną osobno z innego konta to często okazuje się, że to nie wchodzi w średnią, bo od tego nie są odprowadzane składki...
po drugie dodatkowo jest wypłacane chorobowe i jeśli nie wysyłasz l4 za pełny mieś tylko np. tak jak ja mam zawsze od połowy mieś do połowy mieś to oni wypłacają tę kwote po dostarczeniu l4...zależne jest to również od ilości dni roboczych w mieś...
Po trzecie ja jak zaczęłam pracę to jeszcze studiowałam więc też nie były płacone składki...
i po czwarte średnia jest obniżana o jakies 13 % już nie pamiętam z tytułu czego...
W związku z czym moja średnia jest obniżona o 1000zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam 1000 mniej niż zakładałam... ale cóż PRACODAWCA ZDZIERA JAK MOŻE!!!!!!
Tym bardziej korporacja ma swoje sposoby żeby zaplacić mniej i niestaty to jest zgodne z prawem bo to sprawdziłam...

premie mam z tego samego konta i się wliczają bo juz się pytałam :))
ja l4 mam zawsze od końca miesiąca np od 20 do następnego 20 np. U mnie nigdy pensja nie zależała od ilości dni roboczych zawsze miałam stałą podstawę co tez mnie dziwi dlaczego tak by mieli robic na l4 100% płatnym
no ja owszem studiowałam, ale wszystkie skladki miałam odprowadzane normalne, ale to i tak by mi sie nie wliczało bo studia skończyłam prawie 2 lata temu :)

reklama
Fiuu torebeczki fajne

A co do płci, to jednak to co mówią niektórzy - że płeć na 100% pozna się przy porodzie może być czasami prawdą:) dzieciaki nie zawsze sie dobrze wystawia, lub czasami widzimy to czego nie ma;) moim zdaniem najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowo, a jaka płec to juz chyba nie takie aż ważne:)

Do góry