reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

i ja sie dziewczyny witam i zycze wszystkim milego poniedzialku i udanych wizyt u lekarzy.
Shyla mam nadzieje ze malenstwo pokarze wszystko pieknie:)))
Ja tez mam dzisiaj wizyte, wiec rano to pewno nawet nie bede miec czasu sie odezwac- ateraz jeszcze nie spie bo robie czyszczenie calego mojego komputera, dobrze ze maz spi to wykorzystuje jego laptopa. Moj mimo ze ma antywirusa to biedny juz byl tak przepakowany, ze dzisiaj nie dalam rady nawet spokojnie aukcji wystawic.
Milegooooo dnia dziewczyny:)))

reklama
Witam się z rana :-)

Co prawda wstałam o 5.20 żeby M śniadanko do pracy zrobić i właśnie jestem w trakcie porządków, ale wiele z Was pewnie jeszcze słodko śpi :-)

Znowu narzekania na teściową, a Ja swoją muszę znowu pochwalić poprosiła mnie i mojego M żebyśmy z Nią pojechali do galerii po buciki :-) Kilka godzin chodziliśmy po Galerii Dominikańskiej i Grunwaldzkiej i po obchodzeniu wszystkich sklepów z butami troszkę mi mamusia posmutniała bo jak jej się jakieś w miarę podobały to nie było jej rozmiaru :zawstydzona/y: Więc wpadłam na genialny pomysł, żeby zabrać Ją do moich ulubionych sklepów stradivariusa i zary, bo oprócz świtnych ciuszków są tam też fajne buty:-) I znalazłyśmy ekstra szpileczki za 170zł, a te które jej się w miarę podobały były po 300 więc nie dość, że mnie wydała to butki dużo fajniejsze :-) W podziękowaniu zabrała Nas na puchary lodowe. jednym zdaniem świetna niedziela :-)

A już dzisiaj o 15 USG 3D nie mogę się doczekać :tak::tak::tak:

Shyla Bardzo współczuje Twojej koleżance i trzymam kciuki za nią i jej dzieciaczki...
Daj znać po swojej wizycie kogo masz w brzusiu :-)

Hej dziewczyny :-) dziś wiele z nas ma wizyty - ja także i od 7 już nie śpię choć dopiero na wizytę wyruszam ok 12. Staram się nie stresować ale słabo mi coś to wychodzi :baffled: Trzymajcie kciuki - odezwe się jak wróce. Wam także życzę udanych wizyt (kciuki zaciskam) a tym, które ich nie mają miłego dnia :-)

Witajcie dziewczynki:-):-):-)
Szybciutko nadrobiłam Wasze posty;-):tak:
Szybciutko- bo, o 9.30-długo wyczekiwana wizyta

hello
ja znalazłam super hutrownie z ciuszkami.
kupiłam kopmlet na zime - spodnie, kurteczke z kapturem z uszkami misia i do tego koszuleczke za 49 zł (bardzo grube!)
no i komplet spodnie, bluze i czapeczke za 23 zł. az w szoku byłam jak bede w domu wrzuce foteczki.

nie umiałam z tej hurtowni wyjść :)

Ale Ci się trafiło, ceny super;-):tak:

Hej kochane dziewczynki :-)
Bardzo dziękuję za kciuki za siostrę.
Skurcze zaczęły się po 24 w nocy, po 3 pojechała na blok porodowy. O 9 rano dostała znieczulenie w kręgosłup, a o 10.40 urodziła piękną Emilcię :-D Samo parcie trwało u niej 10 minut.
Mała waży 3800 g i ma 58 cm długości :tak:
Dostała 9/10 punktów wg skali Apgar, ale jest śliczna i zdrowiutka:tak::-)
Zobaczyłam ją dopiero o 13, więc trochę się naczekałam, ale już miałam ją na rękach i już wycałowałam. Podczas czekania, widziałam 3 noworodki w inkubatorach po cesarce, łzy stawały mi w oczach ze wzruszenia...
Padam z nóg, idę się położyć, bo od 4 na nogach jestem. Wrócę za kilka godzin po drzemcę, jestem niesamowicie zmęczona i oczy mi się same zamykają.
Całuję Was kochane. :-)

Cieszę się,że już po wszystkim i jest oki. Gratulacje ;-):tak:

Czy mozna jeszcze dolaczyc do zacnego grona sierpniowek? :D

Pozdrawiam serdecznie!

Witamy;-):tak:

Po wizycie u gina
Na 99% dziewczynka!
Zdrowa,malutka,młodsza znowu o tydzień,uparta,jak mamusia(nie chciała buzki pokazac).
o ile cos nie wyrosnie w międzyczasie,to córeczka.
Za 3 tygodnie drugi lekarz mam nadzieje potwierdzi:-)
Imienia nadal nie mamy,negocjacje trwają.:-D

Gratuluję córci i wizyty;-):tak:

dziś się ważyłam i jestem znów 2 kg do przodu :tak:razem jakieś 8kg:-D

No kochana pięknie do przodu ruszyłaś;-):tak:

Dzień dobry dziewczynki :-)
Przyznaje się, że wczoraj nie dałam rady i padłam, przeczytałam ok. połowy nieczytanych postów :zawstydzona/y: Dopiero dziś czuję się żwawsza :-) Za chwilę, więc dokończę lekturkę :-D
Pogoda za oknem fatalna, pada i jest szaro, choć ciepło :tak:
Mała Emilka już dała w nocy popalić siostrze, usnęła dopiero ok. 4-5 nad ranem, ale i tak jest szczęśliwa. Problem jest, że mała nie chce cycucha, od razu krzyczy i płacze, a na butelkę się "rzuca" :dry:
Idę czytać :-D
Miłego dzionka kobietki :-)

Edit: Emilka zaczęła już ładnie ssać cycusia :))))

Mądra Emilka-wie co dobre ;-):tak::-)

Hej dziewczyny

Ja dzisiaj mialam test obciazenia glukoza 75g, no i wynik niestety dobry nie jest. Czeka mnie zapewne dieta a moze i insulina :-(
Musze w poniedzialek zadzwonic do lekarza i przyspieszyc wizyte, bo mam dopiero 8 kwietnia.
Ech...

Moja koleżanka tak miała i wystarczyła dieta, trzymam kciuki,żeby też tak było u Ciebie ;-)

Witajcie przyszłe mamuśki !!!
Tak jak obiecałam zdaję relacje z wczorajszej wizyty u nowego ginekologa ... lekarz super - dal mi zwolnienie na 30 dni i powiedzial ze nigdy nie odmawia ciezarnej zwolnienia tak wiec mam do konca ciazy na 100 % zwolnienie :) co najlepsze ten lekarz ma dyżury w szpitalu w którym zamierzam urodzic wiec może uda mi sie na niego trafic? a co najważniejsze to zobaczyłam moja kruszynke ciesze sie tym bardziej ze to moje drugie usg bo pierwsze mialam robione w 7 tyg ciazy wiec sporo czasu minelo mam fotki z usg jak mi sie uda zeskanowac lub zrobnie foto to napewno sie pochwale tylko obecnie nie jestem u siebie w domu wiec na dniach zobaczycie. A tak ogólem zmierzyl maluszka i powiedzial ze prawidlowo sie rozwija jak na obecny tydz. wady genetyczne wykluczyl wiec jestem tym bardziej happy :)

i na 90 % stwierdził ze to DZIEWCZYNKA ale upewnimy sie mam nadzieje na polowkowym 7 kwietnia :)

a tak noc mialam nie przespana poniewaz ,mialam bezsenna noc niewiem czemu ale może to z emocji ?
dzis pogoda do bani , ale i tak milo go spedzam ...

DZIEKUJE KOCHANE ZE TRZYMALYSCIE KCIUKI
I SIE UDAŁO... :):-)

Gratuluję kochana wizyty i córci;-):tak:

Witam sie w pochmurna sobote je wczoraj wyszłam ze szpitala zrobili mi badania podstawowe i dostałam antybiotyk na 10 dni kontrole bede miała w piatek i dalsze leczenie juz w przychodni .

Trzymam kciuki,żeby było dobrze;-):tak:

to i ja w końcu cosik napiszę czytam Was kobietki na bieżąco ale póki pogoda ładna to staram się być z córcią jak najwięcej na świeżym powietrzu co się wyszaleje moje tornado niezły to też wysiłek dla mnie co niestety widać odrazu po moim ciśnieniu więc jak mogę to odpoczywam co też jest niezłym wyzwaniem
kiniusia gratulacje dla siostry a kuzynce to manot się należy super że Emilcia coraz bardziej skora do współpracy:tak::tak:
Pajkaa co do rozmiaru to naprawdę sporo zależy od maluszka bo moja córcia jak miała 3 miesiące to śmigała w rozmiarze 68 a jak miała 4 to i zdarzało się ze nosiła ubranka i w rozmiarze 74 przy czym wiadomo że rozmiar rozmiarowi nierówny
ehtele co do opcji cycuś kontra butelka to ja przez rok karmiła córcię i cycusiem i butelką więc czasem się da pogodzić jedno z drugim :tak:
mamaAneta trzymam kciuki i AgaS za Twoje problemy równiez oby było lepiej:tak:

no a ja w czwartek wybrałam się prywatnie na USG i niebo a ziemia dotąd moje USG trwało minutkę a teraz 12 minut dzdziuś obejrzany z każdej strony obmierzony sprawdzony wszystkie kości i organy ulżyło mi jak nie wiem co co do płci to lekarz nie chciał nic mówić bo moje drugie dziecię tak uparte jak pierwsze i głownie pupke wypinało ale na samo koniec stwierdził że na 60-70 % będzie synuś bo mignęly mu jąderka ale to dopiero da sie potwierdzić za jakiś miesiąc pewnie jeszcze przed końcem ciązy wybiorę się na takie USG bo na przychodnię nie mam co liczyć no ale zobaczę w czwartek bo mam wizytę

Super,że wszystko oki;-):tak:

Witam wszystkie przyszłe mamy !!!
Ja tu jestem po raz pierwszy i też spodziewam sie maluszka na 16 sierpnia , ja niesty jeszcze nie wiem co będziemy mieli ale mamy nadzieję na dziewczynkę mam już dwóch przystojniaków .Co prawda teraz przechodzę zupełnie inaczej niż z najmłodszym synkiem zrobiłam sie niejadek i mam wymagania heheh .Mam naumię Kasia i chętnie podzielę się wrażenia :-).
Są mamy które maja córeczki bo jestem ciekawa jak to jest morze objawy są podobne hehhe.Pozdrawiam .

Witamy,witamy:cool2:

Witajcie , u mnie pochmurny dzionek ale ciepły ;-)
dopiero co się obudziłam :-D

ja do fryzjera tez jeszcze idę, ale tak w połowie kwietnia:tak: muszę w końcu podciąć końcówki bo od początku ciąży nie podcinałam , a tak chodzę co 3 miesiące do fryzjera:-p
To prawda ze kobieta czuje się od razu lepiej :tak:

Czego doczekać się nie mogę, to jutrzejszej wizyty - USG 4D na 8 rano:-):tak:

Trzymam kciuki za wizytę:-), ja też lepiej się czuję po wizycie u fryzjera;-)

Witam sie mamulki i ja niedzielnie , musze was troszke poczytac bo wczoraj nie mialam czasu. Bylismy z malzem wczoraj u tesciowej na urodzinach wrrrr:growl::realmad: i tak mnie babsko wkurzylo ze szkoda gadac nie podobaja jej sie imona jakie wybralismy dla naszego "pilkarza" no jeszcze tego brakowalo zeby ona mi mowila jakie imie bedzie moje dziecko mialo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no alergie mam na moja tesciowa odkad jestem w ciazy no. sorki ale musialam to z siebie wyrzucic. No ale:blink: pozniej poprawilam sobie humor bo pojechalismy z malzem do sklepu z wozkami i decyzja zapadla hura,hura bo juz mi sie po nocach snily ale o tym to na odpowiednim watku.

No i witam nowe mamuski;-):-)
I oczywiscie juz trzymam kciuki ze wasze jutrzesze wizyty mocno,mocno :-)

Shyla Dojczlandia pozdrawia Dojczlandie :-D

Oj te teściowe:baffled:, dobrze,że moja jest oki:-D

Witam w poniedziałkowy ranek:-)
Niestety cala nocka zarwana , nie mogłam zasnąć, do 2 w nocy dzidzia buszowała w brzuszku :tak:kopniaczki, smyranie wypinanie się ze brzuszek mój falował na wszystkie strony:-D
O 8 rano mam wizytę , mam nadzieje ze na 100% dowiem się kto mieszka w moim brzuszku:tak:
miłego dnia życzę;-)

Kciukasy zaciśnięte za Ciebie i Twoją koleżankę, która spodziewa się bliźniaków. ;-):tak:

Pozdrawiam serdecznie,trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a kilka ich dzisiaj będzie:-);-):tak:

Witajcie Mamuski:-)
Nadrobiłam wszystkie posty i jestem na bieżąco.
Dużo wizyt, za wszystkie wizytujące trzymam kciuki i samych dobrych wieści życzę. Ja też dzis mam wizytę na 16, sama wizyta bez usg, ale też się cieszę bo posłucham serduszka i badania lekarz obejrzy. Usg mam w ten czwartek to tez już zleci. Miłego dnia życzę.;-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Moja maluda wczoraj dala o sobie mocno znać, aż brzuch mi podskakiwał ;) od razu przypomina mi się pierwsza ciąża i widok biegającego brzucha ;)

Witam się i ja,
Nadrobiłam swoją nieobecność i gratuluję wszystkich udanych wizyt. Trzymam również kciuki za dzisiejsze wizyty.. ja też dzisiaj idę na usg połówkowe, ale dopiero na 16.20.

Witam nowe sierpnióweczki.

I zgodnie z prośbą wstawiam zdjęcia swoich nabytków

Załączniki

• Sopot 10-24.10.2009 001.jpg
    Sopot 10-24.10.2009 001.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 43
  • Sopot 10-24.10.2009 002.jpg
    Sopot 10-24.10.2009 002.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 37
  • Sopot 10-24.10.2009 003.jpg
    Sopot 10-24.10.2009 003.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 38
  • Sopot 10-24.10.2009 004.jpg
    Sopot 10-24.10.2009 004.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Witajcie z rana,

A więc Bogusiu 86, Shyla, Niunia i mf-2 wszytskie macie dziś wizyty więc jak bardzo mocno trzymam za Was kciuki...oby wizyty były długie żebyście dokładnie mogły dzidziolka pooglądać...żeby lekarz potwierdził płeć Waszych maleństw:-D:-D Czekam na zdjęcia i oczywiście szczegółowe relacje....
A ja dziś w domku...zamierzam dokończyć sobotnie porządki, wszystko na błysk:-p:-p

pozdrawiam wszystkie dwupaczki:blink:

ach i kolejny tydzień...23 tydzień...niesamowite jak szybko czas mija...a moja dzidzia kopie jak szalona:-D:-D Spać nie daje, brzuch coraz większy, rośnie razem z dzidzią i jest mi coraz ciężej...

duralex piękne nabytki...przypomnij gdzie te zakupy zrobiłaś?? Na prawdę fajne...Tak ze zdjęć mi się wydaje, że są to większe rozmiary...

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry wszystkim ;-)

Dziś miałam nie przespana noc od 2 w nocy nie spie juz kolejny raz zdarza mi sie ze niemoge spac niewiem czy to normalne ? Tez tak macie? A co najgorsze ledwo zjadlam sniadanie i znow dopadly mnie wymioty czy to wkoncu sie skonczy? a tak ogólem wszystko wporzadku wczoraj dostałam od bratowej 3 kartony ciuszkow w tym jeszcze ogromna siatke i torbe z 20 sztuk skapetek normalnie ful wypas niemusze narazie nic kupowac oczywiscie wszystko dla dziewczynki mam nadzieje ze juz niewyskoczy chlopak ? :-)
Zaraz sie bede szykowac i ide do pracy zaniesc l4 ale beda sie cieszyc ze nie wracama heh

bogusia86- to prawda jak dziewczyny odpisuja na posty nasze to rowniez sie gubie czy to do ciebie czy do mnie ale po watku mozna sie kapnac ;-) trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte

Kasiula701- witamy w naszym gronie - moje objawy to ciagle wymioty przez dobre 4 miesiace brak apetytu jedynie na owoce i warzywka a ze slodkosci najbardziej to lody waniliowe i czekolade , skóra sie zminila uwarzam ze zbrzydnialam gdyz mam duzo krostek i ropniaczkow.

Pozdrawiam i zycze wszytkim cudownego dnia

Do góry