reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam wszystkie przyszłe mamy !!!
Ja tu jestem po raz pierwszy i też spodziewam sie maluszka na 16 sierpnia , ja niesty jeszcze nie wiem co będziemy mieli ale mamy nadzieję na dziewczynkę mam już dwóch przystojniaków .Co prawda teraz przechodzę zupełnie inaczej niż z najmłodszym synkiem zrobiłam sie niejadek i mam wymagania heheh .Mam naumię Kasia i chętnie podzielę się wrażenia :-).
Są mamy które maja córeczki bo jestem ciekawa jak to jest morze objawy są podobne hehhe.Pozdrawiam .

witaj wśród sieprniówek :)

Tak tak bylam calkowicie na czczo. Lekarz stwierdzil, ze on woli od razu robic 75g, niz 50g i przy zlym wyniku poprawiac to 75g.
Jutro do niego zadzwonie i zobaczymy co powie.

moja lekarka tez jest tego zdania :)

ja jestem po randce z mezem bylismy w restauracji bylo super to taka nasza tradycja jeżeli chodzi o rocznice ślubu - wprawdzie do niej jeszcze 2 tygodnie, ale wiadomo za tydzień święta a za dwa mamy w weekend urodzinki siostry i teścia :)

co do maluszka tez go niezbyt często czuje czasami takie pukanie, ale moja lekarka mi powiedziała, ze to moze byc normalne ze względu na fakt, ze mam pokazny brzuszek i dzidzia jeszcze jest malutka wiec moge nie czuc kopniaków, ale regularnie wypina chyba pupe :p

reklama
a powinnas meic do ilu bo ja nie pamietam- atutaj w Stanach nie dostaje wynikow do reki - wiem ze mialam ponad norme i tyle- w tej ciazy nawet wiele mnie nie badali- w tamtej powtarzalam wynik, ale wszystko sie potwierdzilo, teraz juz po 1 poszlam na diete:/ ale sie nie martw, nie bedzie tak zle- wazne zeby dziecko bylo zdrowe- a dieta tez ma na celu zeby dzidzi nie bylo tak duze - no i male dziecko to i latwy porod dla Ciebie:)

Na wynikach nie podaja normy, ale wyczytalam, ze norma jest do 140, a od 200 mowi sie juz o cukrzycy.

Mamusie ja na dziś się żegnam, jakoś mnie ta zmiana czasu "wykończyła" i już mi się chce spać. Na dodatek mężuś się coś przeziębił, więc martwię się o siebie i dzieciątko. Od piątku czuje takie pukanie, bulgotanie w brzuszku więc chyba pojawiają mi się pierwsze oznaki mojego skarbeczka :-):-) Fajnie takie jeszcze nie kopanie ale jak rękę przyłożę to czuję. Sama nie wiem jak to nazwać.... Super uczucie i już nie mogę się doczekać pewnych kopniaków :-):-):-) Dlatego zmykam do łóżka bo wtedy dzidziuś daje znaki :-) Dobranoc Mamusie :-)

Ps: Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :-)

jestem smutna:-:)-(
była u mnie koleżanka obecnie jest w ciazy w 6 miesiącu nosi bliźniaki, ale okazało się ze ta ciąża jest wysokiego ryzyka (ma hipotrofie płodu):-(

Witam wieczorową porą
Ehtele - co do tego jedzenia na słodko to ja mam mieć dziewczynkę a na słodkie w ogóle nie mam ochoty, tylko na kwaśno ostro;-) ( a ostatnio mam fazę na tosty z dużą ilością keczupu:zawstydzona/y:) więc wcale z tymi smakami nie można trafić i wywnioskować płci, mnie na początku wszyscy wróżyli chłopca:-D a wyszła Michalinka :tak:
Mama Aneta to trzymam kciuki żeby zniknęło jak najszybciej:tak:
Pajkaa - gratulacje z okazji zbliżającej się rocznicy;-) a randka pewnie była udana:cool2:
Dziewczyny byłam dziś u koleżanki która ma 2-miesięcznego synka:-) no słodziak taki że hej, a jak mi go dali potrzymać to się prawie rozkleiłam kiedy pomyślałam że niedługo swoją córeczkę będę tak trzymała na rękach:blink: Mały świetny, silny chłopak, sam trzyma główkę, no i takie fajne minki strzela :-D A my dostaliśmy siatkę ciuszków w które już nie wchodzi i pampersy, a dla mnie kilka bluzek ciążowych. Spokojnej nocki dla wszystkich

Ja dość szybko czułam ruchy już w ostatnim tygodniu 4 miesiąca takie puknięcia an a początku już byłam pewna że to ruchy dzidzi , sam lekarz mi powiedział że dośc wcześnie ale to morze dlatego że to moja trzecia ciąża .To super uczucie jak przykładam mężowi ręke on jeszce nie czuje ja bardzo a jak zada kopniaka to mąż czuje ale słabo .Lubię jak sie rusza bo mam pewność że jest wszyst

Nie martw sie lekarze sie na tym znają a masz na to czas ja z synkami też pużniej czułam ruchy , napewno wszystko jest okey tylko jak człowiek dużo o tym myśli to tym bardziej wydaje się cos nie tak ja też tak mam .
Ja mam narazie wyniki badań w porządku no przykro mi że tak się w ciąży zdarza cukrzyca i takie podobne bo to dodatkowy stres ale życzę wam żeby wszystko szybko wróciło do normy , nawet nie miałam pojęcia że morzna mieć w ciąży takie problemy bo mnie to nigdy nie dotkneło

ja sie nie martwie ważne, ze jest to "pukanie":) a na normalne kopiaki mam jeszcze czas bo przeciez dzidzius jest jeszcze malutki :)

jestem smutna:-:)-(
była u mnie koleżanka obecnie jest w ciazy w 6 miesiącu nosi bliźniaki, ale okazało się ze ta ciąża jest wysokiego ryzyka (ma hipotrofie płodu):-(

oj przykro mi :(

witajcie Kochane,
wlasnie wrocilismy ze stron rodzinnych - ślub 8. maja o 15.45. nie wyobrazam sobie tego wszystkiego kompletnie, mimo ze to tylko cywilny, ale ok :p
a jutro wieczorem usg. mam nadzieje, ze sie dowiemy w koncu jaka płeć, bo ta niepewnosc zaczyna byc irytująca.
nie czytam Was teraz, bo jestem zmeczona jak pies i ide spać. dobranocka i powodzenia jutro na wizytach :))

Witam w poniedziałkowy ranek:-)
Niestety cala nocka zarwana , nie mogłam zasnąć, do 2 w nocy dzidzia buszowała w brzuszku :tak:kopniaczki, smyranie wypinanie się ze brzuszek mój falował na wszystkie strony:-D
O 8 rano mam wizytę , mam nadzieje ze na 100% dowiem się kto mieszka w moim brzuszku:tak:
miłego dnia życzę;-)

reklama
Do góry