reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam sie mamulki i ja niedzielnie , musze was troszke poczytac bo wczoraj nie mialam czasu. Bylismy z malzem wczoraj u tesciowej na urodzinach wrrrr:growl::realmad: i tak mnie babsko wkurzylo ze szkoda gadac nie podobaja jej sie imona jakie wybralismy dla naszego "pilkarza" no jeszcze tego brakowalo zeby ona mi mowila jakie imie bedzie moje dziecko mialo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no alergie mam na moja tesciowa odkad jestem w ciazy no. sorki ale musialam to z siebie wyrzucic. No ale:blink: pozniej poprawilam sobie humor bo pojechalismy z malzem do sklepu z wozkami i decyzja zapadla hura,hura bo juz mi sie po nocach snily ale o tym to na odpowiednim watku.

No i witam nowe mamuski;-):-)
I oczywiscie juz trzymam kciuki ze wasze jutrzesze wizyty mocno,mocno :-)

Shyla Dojczlandia pozdrawia Dojczlandie :-D

reklama
Hej mamuśki :-) kapke Was zaniedbałam w ten weekend ale jakoś starałam się nie siedzeć przy kompie. Wczoraj wkońcu odwiedziłam fryzjera uff jaka ulga :-p ale okazało się, że zapisały mnie na inną sobotę ale jako stałą klientkę oraz przed obawą napadu mysz przyjeły mnie :-D jutro mam usg strasznie nie mogę się doczekać ale także się boje - dziś to chyba mało co będę spała. teraz po obiadku też uciekam się położyć, bo jakaś ta pogoda taka nurząca :baffled: do później brzuchatki :-)

Witajcie...

Puchatka no nareszcie...tak dawno Cię tu nie było:-D:-D Cieszę się, że wizyta udana...gratuluję;-)

Bogusia86 trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę;-);-) Będzie na pewno bosko...ja mam te USG w środę yupii:blink::blink::blink:

kasiula701 a witamy serdecznie...i zapraszamy do czynnego udzielania;-);-) Jak tam się czujesz? Ruchy dzidzi już wyczuwalne? Kiedy następna wizyta? Może wkleisz na odpowiedni wątku zdjęcia z USG:-D:-D

pati1982 racuchy...bosko kocham obiadki na słodko...a niby powinnam ze zwględu na chłopca bardziej kwaśno i ostro;-)
A co do męża to rzeczywiście jest niezły, bo siostra zaproponowała, że to ona umyje mi okna, ale mąż powiedział, że bez sensu, sam sobie poradzi:-D Na pewno zdołasz męża zmobilizować...musisz mu powiedzieć, że baardzo chciałabyś to zrobić, ale po prostu nie możesz:-p
Shyla no to trzymam kciuki i czekam na zdjęcia:-D:-D:-D

niunia oczywiście za Cibie również, czekam na szczegółowe relacje..powowdzenia...

Lea28 cóż teściowe potrafią dać w kość...:tak:ale my musimy podejść do tego z dystansem...To tylko teściowa więc uśmiechnij się i olej sprawę...będzie dobrze...trzymam za Ciebie kciuki, żeby cię już do końca 9 miesięcy nie wkurzała:-D

a ja czekam na wypłatę żeby ciuszki kupić dla dzieciątka...w sumie już nie wiele zostało:tak::tak:

wlasnie widziałam ze jesteś z Köln a ja z Neuss :-D
Pozdrawiam serdecznie;-)

Shyla no to trzymam kciuki i czekam na zdjęcia:-D:-D:-D

Kochana wkleję na bank:tak:
Lekarz mi obiecał ze jak nie będzie filmu, będę miała mnóstwo zdjęć:tak:
Kurcze żeby tylko mój widziany siusiak nie okazał się bułeczką:-D
dziś nockę to mam z głowy nie zasnę za cholerę :-D

ps-ehtele ja tez czekam na pieniążki by móc znów coś kupić dla maluszka:tak::-D:tak:

Ostatnia edycja:
witam się na koniec weekendu. wpadam zameldować że u mnie spokój... "prawie" ;) mała sprzeczka z mężem, spotkanie z koleżanką i takie tam... zyciowe przeboje... mam trochę doła, bo słabo czuję maluszka i w ogóle jestem przed wizytą więc dostaję kociokwiku i codziennie mam nowe czarne wizje :|:|:| trzeba się opanować a im bliżej spotkania "oko w oko" tym człowiek bardziej zestresowany chodzi....

miłej niedzieli brzuszki!!!!!

Witam wszystkie przyszłe mamy !!!
Ja tu jestem po raz pierwszy i też spodziewam sie maluszka na 16 sierpnia , ja niesty jeszcze nie wiem co będziemy mieli ale mamy nadzieję na dziewczynkę mam już dwóch przystojniaków .Co prawda teraz przechodzę zupełnie inaczej niż z najmłodszym synkiem zrobiłam sie niejadek i mam wymagania heheh .Mam naumię Kasia i chętnie podzielę się wrażenia :-).
Są mamy które maja córeczki bo jestem ciekawa jak to jest morze objawy są podobne hehhe.Pozdrawiam .
Witaj wsród nas

Witam sie mamulki i ja niedzielnie , musze was troszke poczytac bo wczoraj nie mialam czasu. Bylismy z malzem wczoraj u tesciowej na urodzinach wrrrr:growl::realmad: i tak mnie babsko wkurzylo ze szkoda gadac nie podobaja jej sie imona jakie wybralismy dla naszego "pilkarza" no jeszcze tego brakowalo zeby ona mi mowila jakie imie bedzie moje dziecko mialo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no alergie mam na moja tesciowa odkad jestem w ciazy no. sorki ale musialam to z siebie wyrzucic. No ale:blink: pozniej poprawilam sobie humor bo pojechalismy z malzem do sklepu z wozkami i decyzja zapadla hura,hura bo juz mi sie po nocach snily ale o tym to na odpowiednim watku.

No i witam nowe mamuski;-):-)
I oczywiscie juz trzymam kciuki ze wasze jutrzesze wizyty mocno,mocno :-)

Nie przejmój sie najwarzniejsze ze tobie imiona sie podobaja nie zwracaj uwagi na to co tesciowa mówi i nie denerwuj sie pogada pogada i przestanie
pati1982 na razie jest bez zmian ale dobrze ze nic na gorzej nie idzie zobacze w piatek na kontroli wtedy juz powinno byc troche lepiej

Witam sie niedzielnie ja dopiero 2 godzinki na nogach:))) Za chwilke zmykam z mezem i mala do kosciulka poraz pierwszy mala idzie z palma, chyba juz sie cieszy, a pozniej obiadek- mysle dzisiaj zrobic roladki w sosie serowym hmmm ciekawe czy mi wyjda i jak moj cukier sobie znow z nimi poradzi:/ a popoludniu wypad do znajomych, e Wy juz prawie wieczorek macie a u mnie caly dzien przedemna:)))
starlet może okaże się, że nie będzie tak źle jak piszesz...może ponowne badanie wykaże lepszy wynik...może jadłaś coś przed badaniem...?

AgaS-78
a jak Twój problem? Już lepiej? Już rozwiązany? Mam nadzieję, że tak...

No niedziela trochę pochmurna, ale cóż damy radę;-);-) Trzeba wykorzystać czas póki mąż nie jest w pracy...
Miłej niedzieli dwupaczki...
Ehtele moj problem bedzie sie ze mna ciagnal do narodzi ale mam nadzieje ze po jutrzejszych i srodowych wynikach badan troche wyluzuje- bo przeciez nerwy malenstwu nie sa potrzebne:no::no::no:.
Dzieki dziewczyny!
No pewnie znowu czeka mnie picie tych slodkosci...buuu.

AgaS
przy obciazeniu 75g po 2h wynik mam 197 :dry:
Ja nie jestem przekonana do konca czy bedziesz poprawiac wynik- fakt wysoki i od razu pilas 75gr. wszystko zalezy od Twojego lekarza- zdarza sie ze lekarz woli od razu zalecic diete, niz ponowne obciazenia trzustki.
A robilas go na czczo czy ww ciagu dnia? Ja wiem ze wynik powyzej 200 zawsze swiadczy o cukrzycy- a ty masz go nie daleko.
Ja mialam podobny wynik ale chyba po 50gr. wiec glowa do gory. Na diecie nie bedzie tak zle i jak juz wczesniej pisalam nie tyjesz szybko- nie masz pozniej problemow z zrzucanim wagi, nabierasz dobrych nawykow co do jedzenia i rowniez co do organizacji dnia. Naprawde glowa do gory, bedzie dobrze nie moze byc inaczej, a i zagladnij na forum o cukrzycy:)))

Ja nie jestem przekonana do konca czy bedziesz poprawiac wynik- fakt wysoki i od razu pilas 75gr. wszystko zalezy od Twojego lekarza- zdarza sie ze lekarz woli od razu zalecic diete, niz ponowne obciazenia trzustki.
A robilas go na czczo czy ww ciagu dnia? Ja wiem ze wynik powyzej 200 zawsze swiadczy o cukrzycy- a ty masz go nie daleko.
Ja mialam podobny wynik ale chyba po 50gr. wiec glowa do gory. Na diecie nie bedzie tak zle i jak juz wczesniej pisalam nie tyjesz szybko- nie masz pozniej problemow z zrzucanim wagi, nabierasz dobrych nawykow co do jedzenia i rowniez co do organizacji dnia. Naprawde glowa do gory, bedzie dobrze nie moze byc inaczej, a i zagladnij na forum o cukrzycy:)))

Tak tak bylam calkowicie na czczo. Lekarz stwierdzil, ze on woli od razu robic 75g, niz 50g i przy zlym wyniku poprawiac to 75g.
Jutro do niego zadzwonie i zobaczymy co powie.

Tak tak bylam calkowicie na czczo. Lekarz stwierdzil, ze on woli od razu robic 75g, niz 50g i przy zlym wyniku poprawiac to 75g.
Jutro do niego zadzwonie i zobaczymy co powie.
a powinnas meic do ilu bo ja nie pamietam- atutaj w Stanach nie dostaje wynikow do reki - wiem ze mialam ponad norme i tyle- w tej ciazy nawet wiele mnie nie badali- w tamtej powtarzalam wynik, ale wszystko sie potwierdzilo, teraz juz po 1 poszlam na diete:/ ale sie nie martw, nie bedzie tak zle- wazne zeby dziecko bylo zdrowe- a dieta tez ma na celu zeby dzidzi nie bylo tak duze - no i male dziecko to i latwy porod dla Ciebie:)

reklama
i ja sie witam w niedzielny wieczor!!!!!!!!!!!!!
troche was nadrobilam i ciesze sie ze wszytsko u was ok.

starlet spokojnie z tym wynikiem0 zobaczysz co ci lekarz powie. ja tez mam miec robione obciazenie 75 gramami glukozy od razu i zobaczymy co wyjdzie.
ethele ja juz tez nie moge doczekac sie srody.
kasiula701 witamy na forum!!!!!!!!!!!!!!

Do góry