reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kobitki

Widzę, że rzeczywiście puściej tu znowu w weekend:-D:-D
U mnie mieszkanko jeszcze nie do końca wysprzątane, ale jest duże ALE mąż umył okna, ja prasowałam firanki, a on je wywiesił więc jestem baaardzo szczęśliwa...

kiniusia cieszę się, że wszystko u siostry jest w porządku...:-)co do cycucha to musi siostra być uparta i cierpliwa...jeśli zdecyduje się na butelke to dziecko już nigdy nie będzie chcieć cyca:tak:

Pajkaa oj myślę, że rozmiar stanowczo za duży...3 mieś to od 62-68 choc pewnie każde dziecko inne jest:-D

starlet może okaże się, że nie będzie tak źle jak piszesz...może ponowne badanie wykaże lepszy wynik...może jadłaś coś przed badaniem...?

bogusia007 no nareszcie trafiłaś na normalnego lekarza:-D:-D Zwolnienie Ci się należy..wypoczywaj!!!!
no i oczywiście serdecznie gratuluję córeczki!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-) cudownie, że wszystko jest w porządku...

Shyla ja pazurki i fryzjera mam umówionego na 31 marca...:-p:-p Już nie umiem się doczekać...bo człowiek od razu lepiej się czuje....

Penny wejdź na listę sierpniówek bez komentarzy, tam jeśli któraś zna płeć to jest ona dopisana do loginu...rzeczywiście już dużo z nas wie kto w brzuszku mieszka...:-D

AgaS-78
a jak Twój problem? Już lepiej? Już rozwiązany? Mam nadzieję, że tak...

No niedziela trochę pochmurna, ale cóż damy radę;-);-) Trzeba wykorzystać czas póki mąż nie jest w pracy...
Miłej niedzieli dwupaczki...

reklama
Witam Cie w słoneczna niedziele dzięki za słowa wsparcia ja też już mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze nie tylko u mnie ale u wszystkich miłego dnia życzę do zobaczenia wieczorem

to i ja w końcu cosik napiszę czytam Was kobietki na bieżąco ale póki pogoda ładna to staram się być z córcią jak najwięcej na świeżym powietrzu co się wyszaleje moje tornado niezły to też wysiłek dla mnie co niestety widać odrazu po moim ciśnieniu więc jak mogę to odpoczywam co też jest niezłym wyzwaniem
kiniusia gratulacje dla siostry a kuzynce to manot się należy super że Emilcia coraz bardziej skora do współpracy:tak::tak:
Pajkaa co do rozmiaru to naprawdę sporo zależy od maluszka bo moja córcia jak miała 3 miesiące to śmigała w rozmiarze 68 a jak miała 4 to i zdarzało się ze nosiła ubranka i w rozmiarze 74 przy czym wiadomo że rozmiar rozmiarowi nierówny
ehtele co do opcji cycuś kontra butelka to ja przez rok karmiła córcię i cycusiem i butelką więc czasem się da pogodzić jedno z drugim :tak:
mamaAneta trzymam kciuki i AgaS za Twoje problemy równiez oby było lepiej:tak:

no a ja w czwartek wybrałam się prywatnie na USG i niebo a ziemia dotąd moje USG trwało minutkę a teraz 12 minut dzdziuś obejrzany z każdej strony obmierzony sprawdzony wszystkie kości i organy ulżyło mi jak nie wiem co co do płci to lekarz nie chciał nic mówić bo moje drugie dziecię tak uparte jak pierwsze i głownie pupke wypinało ale na samo koniec stwierdził że na 60-70 % będzie synuś bo mignęly mu jąderka ale to dopiero da sie potwierdzić za jakiś miesiąc pewnie jeszcze przed końcem ciązy wybiorę się na takie USG bo na przychodnię nie mam co liczyć no ale zobaczę w czwartek bo mam wizytę

ja mam na imie bogumiła....

:-D:-DWitaj imienniczko :-D:-D Żadko spotykam Bogusie, a już prawie wogóle Bogumiły zazwyczaj Bogusławy. Szkoda, że jeszcze nie jesteśmy z tego samego miasta, obie rodzimy córeńki w sierpniu ale fajnie :tak:
Tylko jak dziewczyny odpisują Bogusiu to się gubie czy to do mnie czy do Ciebie ;-)

Puchatka Gratuluję udanej wizyty i dokładnego obejrzenia maluszka zobaczymy co będzie, na 100% każda z Nas dowie się po porodzie ;-)

Ja jutro mam 3D/4D nie mogę się doczekać :tak:
Miłego dnia dziewczyny

Witam wszystkie przyszłe mamy !!!
Ja tu jestem po raz pierwszy i też spodziewam sie maluszka na 16 sierpnia , ja niesty jeszcze nie wiem co będziemy mieli ale mamy nadzieję na dziewczynkę mam już dwóch przystojniaków .Co prawda teraz przechodzę zupełnie inaczej niż z najmłodszym synkiem zrobiłam sie niejadek i mam wymagania heheh .Mam naumię Kasia i chętnie podzielę się wrażenia :-).
Są mamy które maja córeczki bo jestem ciekawa jak to jest morze objawy są podobne hehhe.Pozdrawiam .

Witaj serdecznie wśród Nas :)
Ja spodziewam się córeczki i ze mną jest tak, że nie mam ochoty jeść główne mam ochotę na owocki i warzywa, a ze słodkości lody :) Pogorszyła mi się skóra :( Pojawiły się wypryski. Brzuszek zobaczysz w galerii brzuszków :) Ale jest wysoko i jest duży :)

Zrób sobie suwaczek żebyśmy wszystkie wiedziały na jakim jesteś etapie :)
Miłego dnia :)

Witam się niedzielnie;-)
Ja jakoś dziś zaspana, nie mogę się pozbierać, do 12 polegiwałam w łóżku aż mnie Niunia skopała:-D - chyba jej się nudzi jak się nic nie dzieje;-) więc grzecznie wstałam się poruszać. Niedługo czas zabrać się za obiad. Dziś w planie racuchy - bardziej dla mojego Marcina niż dla mnie bo ja na słodkie to tak niekoniecznie w ciąży;-)
Kasiula701 witamy nową sierpnióweczkę
Mama Aneta fajnie że już jesteś, a guzki i opuchlizna znikają?
Bogusia007 gratuluję zwolnienia:-D ja od piątku też na wolnym więc będziemy wypoczywać w końcu:tak:
Ehtele fajnie masz że mężuś okna umył ja nie wiem jak swojego namówić, ale myślę że w końcu się zabierze :tak:
Puchatka - fajnie że usg udane i po twojej myśli, mam wrażenie że ci prywatni lekarze mają też lepszy sprzęt no i więcej chęci
Miłej niedzieli dziewczynki:-)

Witajcie mamusie :-) Ja już po obiadku, teraz odpoczynek z mężusiem. Życzę miłej niedzieli :-)
kasiula701 witaj na forum :-)

Witajcie , u mnie pochmurny dzionek ale ciepły ;-)
dopiero co się obudziłam :-D
Shyla ja pazurki i fryzjera mam umówionego na 31 marca...:-p:-p Już nie umiem się doczekać...bo człowiek od razu lepiej się czuje....
ja do fryzjera tez jeszcze idę, ale tak w połowie kwietnia:tak: muszę w końcu podciąć końcówki bo od początku ciąży nie podcinałam , a tak chodzę co 3 miesiące do fryzjera:-p
To prawda ze kobieta czuje się od razu lepiej :tak:

Czego doczekać się nie mogę, to jutrzejszej wizyty - USG 4D na 8 rano:-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
wstałam po długich przebojach... matko nie lubię zmian w moim zyciu, a szczrgólnie tych, które wpływają na mój rytm dnia, a ja nic nie mogę na to poradzić. Jutro albo we środę śmigam do domu na święta. Wizja 3h w pociągu doprowadza mnie do szaleństwa... ostatnio przemieszczanie się- inne od pieszego stanowi dla mnie problem :/ męczę się siedząc... masakra jakaś.
w okresie światecznym czekają mnie 3 sprawy w sądzie: 1, 7 i 8 Kwietnia... kolejna masakra.
Idę na jakiś spacer do biedry, bo obiad wypadałoby zrobić ;p brzuch mi regularnie co 2, 3 h wiruje więc dziecię robi sobie przerwy w spaniu. Jest dobrze.

Do góry