reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Na na na dobry humor dziś mam i wesoło z Wami się witam :-) Sny miałam oczywiście bardzo rzeczywiste i jasne, aż zastanawiałm się po przebudzeniu czy napewno mi się tylko to śniło :-pJeden dzień mniej do usg ale stresik większy :-p Dziś muszę sobie jakoś dzień zagospodarować, bo nie mam co robić - a cały dzień nie będę przecież spacerować :-D
Wam życze udanych wizyt i czekamy na relacje oraz udanego dzionka :-)

ooo połowa - juuuuuuuuuuuuupi :rofl2:

reklama
he he he, widzę radosne te sierpniowe mamuśki :) ja też ostatnio mam jakoś więcej chęci na cokolwiek. Ja mam wizytę dopiero po świętach i nie wiem jak wytrzymam do tej pory, a tymbardziej,że panikara ze mnie straszna, zawsze sobie wkręcam,że coś się dzieje niedobrego... :/

witam Agdzie ! ja tu też nowa ,wczoraj też miałam problem ze suwaczkiem ale dzięki pomocy dziewczyn wyskoczył!

witam wszystkie dziewczyny.Ja już od rana zaliczyłam zabawę w piaskownicy z chrześniaczka mojego męża,niestety dziecko nie wie co ze sobą zrobić bo jej mamusia własnie wróciła z jej nową siostrzyczką ze szpitala i nie za bardzo ma czas żeby się nią zając więc ciocia dopóki ma siłe to się Zosia zajmuje:)

agdzia witaj :)

Wiecie co dzis mi przychodzą dziwne mysli do głowy kurcze wy wszytstkie macie juz jakies doswiadczenie z maluszkami a to siostry a to swoje a ja nic kurcze nawet jak bylam mala to nie lubilam sie bawic lalami tylko klocki i samochody i teraz mam dola ze sobie nie poradze. Musze koniecznie w kwietniu do tej szkoly rodzenia bo zwarjuje naprawde.

agdzia chyba wszytkie tak panikujemy hehe ja to ostatnio stwierdzilam że najchetniej do usg przez 24h na dobe bym byla podlaczona zeby zobaczyc czy z maluszkiem wszytko ok. Ja ruchy poczulam pod koniec 18 tc teraz mam 21 i jakis tydzien temu maluszek nawet kopnąl mojego chłopaka, a teraz szaleje ciagle hehe czasem nawet boli. Bedzie dobrze :) wszytko na pewno jest ok :)

Ostatnia edycja:
kolumnea ależ nie jesteś sama, ja też nie mam jeszcze dosłownie żadnych doświadczeń z maluchami- zero.jak znajomym rodziły się dzieciaki to bałam się je wziąć na ręcę,żeby krzywdy nie zrobić.ojojoj nie wiem jak sobie poradzę.

nie przejmuj sie, ja tez ostatnim razem mialam do czynienia z dziecmi jak sama byłam dzieckiem i troche sie czasem opiekowalam rodzenstwem. ale nigdy ani nie karmiłam, ani nie przewijałam, nic. idziemy na żywioł, podobno ma sie to w genach :-D nie ma co sie martwic na zapas.
tez sie wybieramy do szkoły rodzenia pod koniec kwietnia, juz jestesmy zapisani :tak:

Witam czwartkowo!!!

u mnie radosne wieści - moja znajoma urodziła dziś o 8.30 dziewczynkę :D:D:D mala ada rodziła się niecałe półtorej godzinki więc sobie wyobraźcie - perszing ;);)

agdzie witaj na forum :) widzę że podobnie jak ja jesteś końcowo-sierpniową mamusią.. ja już po raz drugi spodziewam się dzidizolka i wiem że to będzie drugi synek :D także kompletujemy z małżonkiem drużynę piłkarską ;)

monika8112 a może opowiesz jak mała Zosia znosi nową sytuację? strasznie mnie to ciekawi... i jak jej mama daje radę, bo w sumie mnie i parę innych mamuś czeka taka właśnie sytuacja....

Z tymi dobrymi ciociami-doradczyniami-opowiadaczkami bzdur to jest masakra....... nie da się zamknąć uszu, zwłaszcza jak się jest w ciąży.... brak słów.

Shyla, ale ja ... ale ja się boję samolotem :zawstydzona/y:
Nektarynko, no niestety są różni ludzie, ale żeby takie rzeczy wygadywać i nastraszać to... szok...:szok::wściekła/y: Co do prądu, to i mnie się jakiś czas temu tak zdarzyło. M. tłumaczył mi czemu tak się dzieje, ale ja z tej jego paplaniny terminami elektryka niewiele zrozumiałam ;-) Zamiast po ludzku powiedzieć ;-)
Najważniejsze, że nic nie grozi :tak:
niestety ja takze sama sie łapie na tym że tłumacze czy matematyke czy informatyke posługując się roznymi terminami i dopiero potem się łapie i zaczynam tłumaczyć prostym sposobem..
Witam się dziewczyny w bardzo dobrym chumorze bo wszystko przeszło jak ręką odjoł, a tyle strachu się najadłam :zawstydzona/y: Wczoraj byłam u lekarza pierwszego kontaktu dał mi Lacidofil (bakterie kwasu mlekowego) i ogónie wyjaśnił mi co i jak. Tzn. powiedział, że macice mam coraz większą i to Ona uciskała żołądek i wątrobe, potwierdził słowa mojego ginka, że to dość częste w ciąży chyba, że trwa kilka dni. Jeżeli by mi do dzisiaj do popołudnia nie mineło miałam do niego przyjść po skierowanie do szpitala, ale wszystko mineło cała noc przespana więc już się nie martwię.
to dobrze ze Ci juz przeszło.. nie musisz isc do szpitala.. :-)
CUDA! :) Te body i śpiochy- piękne. Zastanawiałam się nad welurowymi śpiochami ale narazie odpuszczę. Wolę body+śpiocha bawełnianego bo wiem,że dziecko się nie zapoci w tym,w końcu to będzie lato.
ja kupilam narazie 2 pary welurowych pajaców.. jedne sa 56 drugie 62.. w sumie ja mam rodzic 23 sierpnia wiec na zimniejsze dni akurat sie przydadzą.. jesli kupie wiecej welurowych to juz rozmiar 68 aby było na zime..
witam :) nazywam się agata i chciałabym dołączyć do Waszego grona, można :) ?
witaj w naszym gronie..

zapomniałam ostatnio sie pochawalić.. mama w poniedziałek mi zakupiła spiochy z kaftanikiem..

Załączniki

• IMG_9298..jpg
    IMG_9298..jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Hej,
u mojej siostry bez zmian.:-( Mała nie chce sie wykluć i koniec, uparciuch jeden mały. ;-)
Przyjedzie do niej dziś jej teściowa, bo ma kogoś znajomego w szpitalu i pogada co i jak :tak:
Ja sobie w dniu dzisiejszym wzięłam wolne od szpitala i siedzę w domku :tak:
No chyba, że zacznie sie akcja to pędzę, lecę do niej :cool2::-)
Polianna, po powrocie daj znać co i jak. Pewnie już jesteś po badaniu :tak::-)
Ale mi się czas dłuży do tej 19. Ogarnęłam już mieszkanko, pranie już sie kończy, a tu dopiero 11. :dry:
Marulka, gratulacje dla znajomej. Niech mała Ada sie zdrowo chowa :tak:
Agdzia, witaj wśród Nas :-)
Nektarynko, śpiochy cudne :tak: I ten napis na nich... :-D

Do góry