reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam Sieprnióweczki :-D

Kolumnea, fajnie, że USG 3D udane, gratuluję chłopczyka :-) Szkoda tylko, że nie będziecie mieć pamiątkowej płyty... Ja na takie USG wybieram się jutro :-) A z ciekawości - ile płaciłaś za takie badanie? Bo u mnie w rejonie 200 zł

Miłego dnia :-)

Shyla, udanej wizyty i pięknych widoków ;-) Daj znać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkie mamusie
Strasznie duzo sie u was widze działo jak mnie nie bylo nie dam rady nadrobic. Mam tylko nadzieje ze wszytko z mamusiami i maleństwami wporządku :) Ja mam dobrą wiadomośc w piatek mialam robione usg 3d/4d i znam juz plec. BĘDĘ MIAŁA CHŁAPAKA. Niestety ten kalendarz chinski w tym przypadku sie nie sprawdził. Apropos tego usg 3d/4d to rzeczywiscie bajer no ale wiem ze maluszek jest zdrowy zadnych widocznych wad genetycznych wiec przynajmniej to ta aparatura wyjasnia. Niestety nie moglismy nagrac płytki z naszym skarbem bo zasłanial sie i tylko przez sekunde pokazał nam swoją słodziutką buziunie :) ma cudny zadarty malutki nosek :) dla mnie w tym wszytskim najważniejsze było że lakarz powiedział że bedziemy mieli slicznego zdrowego synka dodał ze jak sie pomylił to bedzie sliczna zdrowa dziewczynka. Ale mowil ze na pewno chlopak bo serdelka juz ma a jajeczka pewnie na swieta się wykształcą :)
pozdrawiam wszystkie mamusie :) miłego dzionka i całego tygodnia :)

gratuluje syna :))
oj kolejny chłop :) jak fajnie:)

Witam;-)
właśnie wcinam śniadanko i lecę do lekarza na wizytę:tak:mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze;-) miłego dnia życzę;-)

trzymam mocno kciuki i sie odezwij ja wizyte mam jutro, ale jakos jestem spokojna :)

Witam się i ja poniedziałkowo,
Trochę mnie nie było, ale złapałam jakiegoś wirusa .. Qurde już mam dosyć tego kataru... wrrr.. idę poczytać co naskrobałyście.

Witajcie kobietki...

U mnie w Gdańsku szaruwa, ale jest dosc cieplo, jestem juz od 6.30 na naogach bo poszlam po świerze bułeczki i maleselko do sklepu gdyz wczoraj przed snem mnie olsnilo ze zapomnialam kupic smarowidlo hehe.... jak moj men poszedl do pracy do troszke sobie poleniuszkowalam , a teraz jak widac szaleje na necie :-) bo mnie ciakawosc zrzerala co napisalyscie ciekawego... Nadal męczy mnie przeziebienie najwidoczniej mój Paweł mnie zarazil(co za łobuz):wściekła/y:
oki , zycze milusiego dnia ;-)

cayra u mnie tez 200 zł ale fajny bajer warto wszystkie pomiary zrobione no i mamusie uspokojona a jak zobaczyłam to cudeńko ta moja słodziutką buziunie to prawie sie rozplakalam. Dziadkowie 9rodzice mojego chlopaka) już upatrują się podobieńswa do mojego P. hehe ale nosek to nie wiem po kim. Polecam
Masz racje szkoda że płytki nie ma ale wspomnienia beda my sie zastanawami a raczej moj P. zeby jeszcze raz na to 4d ale pozniej moze w maju i wtedy nagrac.
Dziękuję dziewczynki za gratulacje.
A powiedzcie mi wasi faceci tez tak wariują? mój już ciuszki nawet sobie upatrzył hehe kochany jest :)

cayra u mnie tez 200 zł ale fajny bajer warto wszystkie pomiary zrobione no i mamusie uspokojona a jak zobaczyłam to cudeńko ta moja słodziutką buziunie to prawie sie rozplakalam. Dziadkowie 9rodzice mojego chlopaka) już upatrują się podobieńswa do mojego P. hehe ale nosek to nie wiem po kim. Polecam
Masz racje szkoda że płytki nie ma ale wspomnienia beda my sie zastanawami a raczej moj P. zeby jeszcze raz na to 4d ale pozniej moze w maju i wtedy nagrac.
A powiedzcie mi wasi faceci tez tak wariują? mój już ciuszki nawet sobie upatrzył hehe kochany jest :)

moj jest na etapie przerażenia, ze zostanie ojcem :) ja go rozumiem bo tez sie denerwuje, czy podołam roli mamy :)
ale on juz ma wizje w głowie jeżeli chodzi o pokoj dziecięcy i chyba dam mu wybrac tapete, bo ostatnio słuchajcie tak sie usmiałam latał z tapetami jak dziecko i sie cieszył, ze on synowi to taki pokoik zrobi, a moze taki :)

Mój men jeszcze tak nie szaleje za ciuszkami , ale za to jak idziemy do jakiegos centrum handlowego to zawsze mówi " ty znów bedziesz ogladala ciuszki" ja na to NIE a co do czego szalenie ogladam i mam manie aby kupic... myśle ze bedzie chcial cos kupowac dopiero jak bedzie znal plec dziecka chociaz sam znalazl luzeczko dla naszego maluszka wiec to juz dobry poczatek .... ale co mnie cieszy to ze chce isc ze mna na usg polowkowe zaskoczylo mnie to poniewaz wczesniej mowil ze nie pojdzie ... u mnie usg polowkowe 3d kosztuje 200 zl a jesli z plytka to 280zl...

Witajcie kobitki,

Martwię się trochę bo moja dzidzia jest jakaś spokojniejsza od wczoraj:baffled::baffled: No ale już w przyszły poniedziałek mam wizytę, te USG 3D więc pewnie wtedy się trochę uspokoję;-) ehh uroki ciąży...:-)

AgaS-78 mam nadzieję, że będzie wszytko w porządku, po prostu musisz więcej odpoczywać:-):-) a jak się dziś czujesz? Ból dalej się pojawia? Trzymam za Was kciuki:-D

Niuunia kochana, nie słuchaj takich głupot, w żaden sposób nie możesz ich sprawdzić, czy zweryfikować więc po co niepotrzebnie się martwić? Na pewno u sierpniówek wszystko będzie dobrze:-):-)

kolumnea gratuluję syneczka, super, że wszystko w porządku jest:tak: no i mamy w gronie kolejnego faceta, jak imię wybraliście? :-p

Shyla trzymam kciuki za Twojego rajdowca:-D Daj znać jak po wizycie...

Wczoraj poszłam do Smyka bo trochę przecen jest i kupiłam w sumie za 70 zł te rzeczy...

Załączniki

• DSC_2420..jpg
    DSC_2420..jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC_2421..jpg
    DSC_2421..jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC_2419..jpg
    DSC_2419..jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Hej kobietki!!!
Wwoooow połowa za mną :-D nie mogę uwierzyć. W czwartek mam wizytę u lekarza- połówkow+usg3d nagrane na płytce. Zastanawiam się ile zapłacę,ale nie kojarzę zebym w pierwszej ciąży płaciła więcej za takie usg. Liczę,ze weźmie najwyżej 100zł.
A co do kilogramów.
Poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 63kg, przytyłam 25kg. W 20 tygodniu ważyłam 70, a dalej już leciało regularnie co miesiąc po 3-4kg.Tragedia.
ALE o dziwo zaraz po porodzie ważyłam 67kg...
Obecnie zaczynałam z wagą 64,8 (wieczorny pomiar), dzisiaj po śniadaniu waga nieubłagalnie wskazała 67,8 a wieczorem to pewnie więcej.
Naprawdę wolałabym nie przytyć tyle co wtedy bo to niezdrowe. Do teraz mam stawy kolanowe rozwalone.
Staram sie więc jeść zdrowo,jak już pisałam.

Gratuluję wizyt i kolejnych siusiaków :)))

ehtele - ubrania cudne!! :) A co do ruchów , moja od wczoraj też jakaś dziwnie spokojna. Spią sobie, ciśnienie niskie ;)

Do góry