reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Shyla to dobrze że nie masz ochoty na słodkie:) Ja się boję o swój tyłek bardzo przez te ostatnie skłonności zresztą moja panika odznaczyła swoje piętno w ostatnich postach :p:p:p
Pajkaaa jesteś ogłupiała w jakim sensie? Że nie chce Ci się? :) Jeśli o to chodzi to jakiś miesiąc temu zakończyły się moje stany "nic nie ma sensu" i jestem pełna energii, ale wcześniej - wzięcie prysznica to był wyczyn a naprawdę należę do czyścioszek...

Ina21- a co miałaś z tym zębem? Ja się muszę przyznać, że odziedziczyłam po rodzicach słabe zęby... Moja dentystka nawet to powiedziała bo leczyła i ojca i matkę, jestem już po kilku kanałowych ;/
Ja bym zmieniła dentystę- prawdopodobnie źle oczyścił Ci zęba, co może skończyć się zgorzelą i skomplikowanymi zabiegami a nawet operacją....

nie wszystko mi z rak leci nic mi sie nie chce mąż do mnie po 10 razy mowi to samo :)

ja się nie boje o swój tyłek ;P w pierwszej ciąży nie jadłam żadnych slodyczy i przytyłam 30kg ;D i skąd one się wzięły???? hehehe
nie boje się tez wagi, jak przytyje znow 30kg to zgubie , ja już mam swoje sekrety ;P
aaaa i problemów z zębami tez nie mam ;)
w pierwszej ciąży nie gubiłam i teraz tez nie gubię wszystko jest tak jak byc powinno ;)
idę jeść :p

to podaj te sekrety na schudnięcie przyda sie :)

ja własnie jade do reala po winogrono :p

reklama
Czesc dziewczyny:)))Witam sie niedzielnie - u Was juz prawie koncowka tego dnia, a u mnie jeszcze przedpoludniem.
Niestety w piatek zaczelam czuc pierwsze skurcze w tej ciazy- echhhh a ludzilam sie ze bedzie dobrze a i wierzylam ze bedzie lepiej.
Wczoraj wyladowala w szpitalu- bo bolal mnie brzuch i jakos nie chcialam czekac do poniedzialkowej wizyty. Znaleziono jakis bakterie- niby nie grozna, ale w lepiej ja wyleczyc zeby z niej jakies paskudztwo nie powstalo. Pozatym szyjka niby zamknita - wszystko okaze sie jutro po usg dopochwowym. ale jest rozmiekczona, co mnie bardzo martwi- bo dodatkowo pojawil sie ten bol bardzo podobny do boli z poprzednich ciaz kiedy szyjka sie rozwierala. Mam przykaz - zmniejszyc aktywnosc i lezec jak najwiecej- zobaczymy czy jutro lekarze to potwierdza. Martwie sie bo z moja mala juz widze ze bedzie mi trudno trzymac sie ograniczen, jak ja bym chciala byc juz dziesiec tyg. pozniej.

Ostatnia edycja:
ja się nie boje o swój tyłek ;P w pierwszej ciąży nie jadłam żadnych slodyczy i przytyłam 30kg ;D i skąd one się wzięły???? hehehe
nie boje się tez wagi, jak przytyje znow 30kg to zgubie , ja już mam swoje sekrety ;P
aaaa i problemów z zębami tez nie mam ;)
w pierwszej ciąży nie gubiłam i teraz tez nie gubię wszystko jest tak jak byc powinno ;)
idę jeść :p

Dobra jesteś, sekrety masz możesz tyć, zębów nie gubisz, świetnie:)))

AgaS-78 to niedobrze... jejku trzymam kciuki żeby było lepiej, mam nadzieję, że jesteś pod najlepszą możliwą opieką!!! Na pewno będzie dobrze, musi być!

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:)))Witam sie niedzielnie - u Was juz prawie koncowka tego dnia, a u mnie jeszcze przedpoludniem.
Niestety w piatek zaczelam czuc pierwsze skurcze w tej ciazy- echhhh a ludzilam sie ze bedzie dobrze a i wierzylam ze bedzie lepiej.
Wczoraj wyladowala w szpitalu- bo bolal mnie brzuch i jakos nie chcialam czekac do poniedzialkowej wizyty. Znaleziono jakis bakterie- niby nie grozna, ale w lepiej ja wyleczyc zeby z niej jakies paskudztwo nie powstalo. Pozatym szyjka niby zamknita - wszystko okaze sie jutro po usg dopochwowym. ale jest rozmiekczona, co mnie bardzo martwi- bo dodatkowo pojawil sie ten bol bardzo podobny do boli z poprzednich ciaz kiedy szyjka sie rozwierala. Mam przykaz - zmniejszyc aktywnosc i lezec jak najwiecej- zobaczymy czy jutro lekarze to potwierdza. Martwie sie bo z moja mala juz widze ze bedzie mi trudno trzymac sie ograniczen, jak ja bym chciala byc juz dziesiec tyg.

pozniej.
Aga Biedna jestes z ta szyjka, ciagle w stresie, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. A masz moze, na miejscu rodzine do pomocy przy malej?
Czyli jak szyjka jest rozmiekczona to nie dobrze, teraz sie troszeczke wystrszylam, bo u mnie jak wczesniej bylo ciasno tak teraz miekko i malutkie rozwarcie sie pojawilo,albo sobie wkrecam:):)

Shyla- Ty taka chudzinka jestes, ze nawet jak i przytyjesz znowu te 30 kg to swietnie bedziesz wygladac:)

Aga Biedna jestes z ta szyjka, ciagle w stresie, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. A masz moze, na miejscu rodzine do pomocy przy malej?
Czyli jak szyjka jest rozmiekczona to nie dobrze, teraz sie troszeczke wystrszylam, bo u mnie jak wczesniej bylo ciasno tak teraz miekko i malutkie rozwarcie sie pojawilo,albo sobie wkrecam:):)
Wlasnie problem w tym ze jestesmy tutaj sami z mezem - zadnej rodziny- echh ciagle gdzies tam w srodku nie moge uwierzyc ze to sie powtarza-:wściekła/y:- jakas paranoja. Zobacze co jutro lekarz powie- po usg. Caly czas dobrze sie czulam , zadnych skurczy, i w piatek bylam zmala na spacerze i jakos tak zaczelam czuc jak brzuszek stawia mi sie do przodu, jak juz przyszlam do domku - to doszedl bol w podbrzuszu- wczoraj skurczy zero, ale ten bol pozostal.
A skad wisz ze masz malutkie rozwarcie???, bo moze faktycznie cos sobie wkreczasz- odpoczywaj duzo.!!!

Martatt
- uwazam ze lepszej opieki nie moglabym miec, no ale tutaj nie leci sie od razu lezec w szpitalu, wiec musimy sobie sami radzic- jesli jest krytyczna sytuacja to biora cie do szpitala- i po poprawie- jesli taka zauwazaja wracasz do domku:/
W poprzedniej ciazy lezalam 2 i pol tyg. i pozniej w domki do 37 tyg. prawie plackim - jedyne wyjscia to toaleta i lekarz.

Ostatnia edycja:
Cayra podziwiam- jak jest w zasięgu mojej łapki czekolada to... zaraz jej nie ma:)
paseczek... dobre :)
Ja byłam ostatnio raz w kościele, ze dwa miesiące temu po dwóch latach albo i więcej bezbożności i po sprawie, ale nie jest tak że mam sprawy Boże gdzieś... kwestie duchowe są dla mnie bardzo ważne, ale lubię słuchać mądrych, trafiających do serca kazań lecz niestety, ostatni porządny ksiądz na tym zadupiu został przeniesiony do Nadarzyna i już go nie ma... no i ciężko mi się wybrać, jak wiem czego się tam można spodziewać. Kościół, by pełnił swą rolę musi być bliski człowiekowi, lekki, a nie ociężały i mówiący niezrozumiałym językiem.
Jak robisz spaghetti? Ja zawsze z sosem Knorra Bolognese:) Takie mi smakuje najbardziej.

Martatt. spaghetti z sosikiem bolońskim ASPIRO prosto z Biedronki - pyszny, polecam. Do tego dodaję pomidorki w kawałkach z puszki + przyprawy do spaghetti :-D
Co do kościoła, to ja też mam lepsze i gorsze momenty, tzn. większą i mniejszą chęć chodzenia, co tez zależy od księży i ich podejścia. Dlatego też często z mężem jeździmy na drugi koniec miasta do innego kościoła niż do naszej parafii.. ;-) Czuję się tam po prostu jak w kościele, a nie jak w baraku, i tym samym lepsza atmosfera mszy itp....

Kurde, przegapiłam aukcje z ciuszkami ciążowymi... wwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ostatnia edycja:
AgaS-78 -A nei masz jakies dobrej kolezanki,no to nie ciekawa sytuacja . Wspolczuje Ci tego lezenia w poprzedniej ciazy, ale i tak ladnie , ze dotrwalas do 37 tyg:):)
A co do mnie to mam nadzieje, ze sobie wkrecam(odkad jestem w ciazy, ciagle wszytso sprawdzam hehe)

Dobry wieczór dziewczyny,,,

Wczoraj fakt pojawiłam sie na krótko, a tu dzis patrze tyle popisałyście , że ledwo was nadrobic :)
A tak ogólem wszytko u mnie dobrze, tylko od wczoraj popoludnia meczy mnie dosc spore przeziebienie i ciagle mam stan podgoraczkowy.... najgorszy jest ten katar ,ze az mnie oczy lzawia- zaraz zjem kanapeczke z czosnkiem mniam ....a tak ten weekend leniuszkowalam a co mi tam trzeba czasami tymbardziej , ze od czwartku ide do pracy .
Pozdrawiam

to podaj te sekrety na schudnięcie przyda sie :)
może kiedyś ujawnię jakiś kawałek mojego sekretu ;P

Dobra jesteś, sekrety masz możesz tyć, zębów nie gubisz, świetnie:)))
kiedyś słyszałam i teraz również od kilku osób ze nadaje sie do rodzenia dzieci ;) włosy nie wypadaja mi , zęby również,problemów cera nie mam ,szybko do siebie dochodzę ;)
czyli jednym słowem ciąża mi służy ;)

Shyla- Ty taka chudzinka jestes, ze nawet jak i przytyjesz znowu te 30 kg to swietnie bedziesz wygladac:)

hehe, wiesz jak bym te kilogramy zostawiła to mąż by mnie z domu wygonił ;P
ja zawsze byłam szczupła i taka zostanę ;) a kilogramy po porodzie to dla mnie żaden problem ;)

Codzienne słyszę od wszystkich ze tak jak wyglądam na bank będę mieć chłopaka :-)
tylko jedna koleżanka mi powiedziała dziś ze będzie dziewuszka a tak na 99% chlopaczek :-)
Ciekawa jestem co jutro lekarz mi powie ;D ale ja sama wiem ze to mały łobuziak rośnie, te przeczucie mam od początku ciąży ;P

reklama
Do góry