reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2008 - otwarty

nie jest dobrze.... zaraz po napisaniu poprzedniego posta Emi obudziła się z płaczem bo smok jej wypadł razem z kaszlem i biedactwo tak ciężko oddychało:-:)-:)-(
Dałam jej panadol mimo że nie ma gorączki i walczyłam żeby usnęła bez smoka, żeby miała jak oddychać - udało się, ale nie oczekuję dobrej nocki:-:)no:

No nic... uciekam się też położyć, żeby skorzystać z tego że narazie śpi, bo pewnie to będzie bardzo długa nooooooooooc:-(

reklama
Kunek dziękuję i mam nadzieję, że Emilce się polepszy.

Nikaa trzymam kciuki, żeby Wam się udało.

Madlen80 to fajnie, że Wiktorek tak ładnie je.
Próbuję dawać Adriankowi nowe potrawy,ale on ich nie chce - pluje i wypycha łyżeczkę językiem.

magdabede myślę, że Kostek miał dzisiaj dużo wrażeń i dlatego nie chciało mu się spać.

olich ja z deserkami robię tak samo, jak Ty. Niestety mój Mały nie chce ich jeść, zupek też nie. Nawet gotowaną marchewką pluje. Tylko cycuś go interesuje :-).

Dobranoc :-)!

Ostatnia edycja:
U nas dziś kiepska nocka - jedzenie o 4:30, potem harce i śpiewy do 6:00 i jeszcze troszkę snu... dziecina wykorzystuje sen nagromadzony przez poprzednie fajne nocki i nie daje za wygraną:no: Na szczęście humor mu dopisuje:-)
Kunek mam nadzieję, że Emi dała Ci się wyspać i dzisiaj już mniej kaszle:tak:
Życzę wszystkim miłej niedzieli;-)

A tak BTW Asioczku i Aniu101281 2 tygodnie temu wysłałyśmy do was z Madlen80 wiadomości o przekroczeniu 50 postów z prośbą o dostęp do zamkniętego forum, zgodnie z ustanowionymi przez Was zasadami. I nic... ani odpowiedzi, ani dostępu:no: Dajcie znać co i jak, może przeoczyłyśmy jeszcze jakiś krok by awansować w wasze szeregi;-)

Witam;-)
Emiś dalej brzydko kaszle, już nie wiem... jak jutro nie będzie poprawy to odwiedzimy naszą piediatrę bo wraca z urlopu już naszczęście:tak: No ale może tak ma być bo z nosa wyciągam jej fridą taką żółtą wydzielinę więc obstawiam że to wszystko z niej pomału wychodzi:-( moje biedactwo:zawstydzona/y::-(
Nocka poza tą pobudką o której wspominałam była nadwyraz spokojna z pobudką o 7 rano:tak: Jestem pełna podziwu dla wytrzymałości mojego dziecka:tak:;-)

Madlen co do nawilżania to mamy jako tako - wiadomo sezon grzewczy więc nie jest idealnie, ale radzimy sobie obkładając kaloryfer czym się da żeby trochę wilgotności parowało;-)

mama Adrianka synek wie co dobre ze woli cycusia;-) może się wkońcu przełamie i posmakuje czegoś nowego:tak: bo pewnie ułatwiło by Ci to troszkę sprawę:-)

magdebede dobrze ze chociaż humor Kostkowi dopisuje:tak:bo moja jak nie pośpi to straszna maruda:-D

Mnie też coś zaczyna łamać choróbsko, ale miejmy nadzieję że się nie rozwinie za bardzo:tak:

Dziekuje za kciuki !
U nas jedna z lepszych nocy. Pobodka o 4:20 na jedzenie a potem sen do 7:20. Poprzednia noc byla masakryczna Oliwka budzila sie co dwie godziny bo wypadal jej smok:(
KUNEK duzo zdrowka dla Emi, oby kaszel poszedl precz
MAGDABEDE do tej pory tylko ja umialam uspic Oliwke ale od jakiegos czasu zarowno maz jak i dziadkowie daja sobie rade. Mysle, ze Kostek w koncu da szanse innym z usypianiem.
OLICH myslalam, ze w tym gronie tylko ja mam problemy z dogadywaniem sie. Moze w koncu wszystkim nam sie uda
http://lilypie.com

Ostatnia edycja:
Większość małżeństw ma problemy z dogadywaniem się :tak:. Zwłaszcza, gdy pojawi się pierwsze dziecko. Każda z nas wie, że dzieci są kochane, ale potrafią być też męczące.
aga75, Olich i Nikaa - nie jesteście same.
U nas też nie jest kolorowo. Poza tym moje koleżanki przeszły, bądź przechodzą przez to samo.
Pozdrawiam :-)

Cześć!
na początku od razu przepraszam że nie odpiszę indywidualnie ale szybciutko przeczytałam co słychać... u nas koszmar -3 ostatnie nocki prawie nieprzespane...Ami pobiła rekord i budziła sie co 20 min:no:w końcu zostawiłam ją w łóżku i wisiała na cycu do 6:00. Przez dwa dni nie karmiłam piersią- to w nocy nie chciała wogóle spać- oszukiwałam herbatką albo wodą( 100ml wody po chwili następne 100ml no i tak kończyła mlekiem:szok:)wróciłyśmy do piersi i tak jest koszmarnie...boję się każdej kolejnej nocki. Zastanawiam sie co to takiego bo tak źle bardzo dawno nie było:no: no popisałam- uciekam bo chyba kolejna koszmarna nocka przed nami
pozdrawiam

Witam,
magdabede mam nadzieje, ze dzisiejsza nocka bedzie lepsza, dobrze ze humor Kostkowi dopisuje :tak:
Kunek moze warto przejsc sie do Waszej lekarki, oby chorubsko Ciebie nie dopadlo!
Nikaa oby wiecej takich nocek :tak:
mama_Adrianka moze Adrianek niedlugo przekona sie do nowego jedzonka, a jesli wypycha jezykiem lyzeczke, to moze jeszcze nie jest gotowy :tak:Na pewno z czasem sie to zmieni.
75aga oj wspolczuje nocki :no: mam nadzieje, ze szybko sie to zmieni, bo sie wykonczysz :no:

A u nas spokojny dzionek, Wiktorek dzisiaj rowniez ladnie jadl jabluszko i na koniec sie rozplakal ze juz mu wiecej nie daje :-D
Nocka byla do przejscia, chociaz moglo byc lepiej, ale po przeczytaniu posta 75aga i jej nocnych przejsciach nie moge narzekac :tak:

Zycze wszystkim mamusiom przespanej nocki :tak:

reklama
Madlen80 chyba masz rację, że Adi nie jest jeszcze gotowy na nowe jedzonko.
Życzę wszystkim mamusiom, tatusiom i dzidziusiom spokojnej nocy :-).

Ostatnia edycja:
Do góry