reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2008 - otwarty

Asioczek, nie mam pojęcia jak można dostać się do forum zamkniętego, z tego co pamiętam to trzeba mieć 50 postów. Co jeszcze trzeba zrobić aby uzyskać dostęp? Bo ilośc postów mam wystarczającą:tak:

reklama
Nasz synek dziś pospał za wszystkie czasy w dzień – półtorej godziny na spacerze i potem po południu jeszcze 2 w domu – teraz za to niby ma spać, ale chyba głównie się wierci, a ponieważ nie marudzi, nie zaglądamy do niego. Miejmy nadzieję, że noc nie będzie przebojowa…
Kunek my zostajemy na sylwestra w domku, ale wpadają znajomi więc zapowiada się miła kolacja i będzie z kim napić się szampana… Ja w ogóle sylwestra nie lubię, bo to taki przymus zabawy, ale w tym roku z chęcią spotkam się z przyjaciółmi.
Mnie też zostało jeszcze jakieś 3 kg do wagi sprzed ciąży i ze 2 do moich ulubionych 50kg i powinnam się za to zabrać, ale nie za bardzo mam jak. W sumie mogłabym chodzić po kapieli małego, ale wtedy nie będą w te dni właściwie w ogóle spędzać czasu z mężem…nie wiem sama. A jeszcze marzy mi się wrócić do nauki francuskiego…
Muszę jakoś nad tym zapanować do wiosny:-)
SylwiaZG, Olich ja też uważam, że na chrzest wystarczy fajne „wyjściowe” ubranko, nie musi być to specjalny strój – bo takie na ogół są drogie i brzydkie…
Agata0209 blokową niechęć w pełni rozumiem – po 20 latach mieszkania w domku w super zacisznej okolicy trafiłam na kilka lat do wieżowca z 300 mieszkaniami. To była masakra! Ciągłe tupanie, szum w rurach, hałas z ulicy… Przywykłam, ale szczerze tego nie znosiłam. Teraz , od ponad 2 lat, mieszkamy w dwurodzinnym domu z mikro ogrodem i jest mi tu znacznie lepiej. Ale i tak mam nadzieję kiedyś zamieszkać we własnym domku otoczonym kupą zieleni.

Kolega zasnął o dziwo, więc ja zmykam na wieczorny seans.
Dobrze przespanej nocki i do jutra!

Gusiaczku i inne mamy bez dostępu do części zamkniętej. Po uzyskaniu magicznej 50tki proszę o wiadomość na priva, żeby nie przeoczyć. Zgłaszam, Was wtedy do administratora i jak dostanę wiadomość zwrotną dostęp będzie już zapewniony.
Teraz na dodanie czekają u admina:
gusiaczek_p
sosik97
Mama-1222

Olich masz jeszcze za mało o kilka postów na forum sierpniowym.

Gusiaczek brawa dla dzielnej Ali, u nas szczepienie w przyszłym tygodniu o ile katar i kaszel odejdą.

Olich strojów na chrzest na allegro jest pełno, w zależności jaki styl preferujesz zapewne coś dobierzesz. Czasami ceny są ciut przesadzone ale to już zupełnie inna sprawa.

Agata oby Wasz domek jak najszybciej stanął. My się wprowadzamy do 1 marca i już doczekać się nie mogę. Teraz malowanie a później ja wkraczam ze sprzątaniem

Sylwia oj może szybko się Olka spionizować, Tomek na szczęście wprawia się w dżdżownicowaniu do celu, odkrył że na plecach szybciej do celu się przemieszcza komicznie to wygląda ale coraz sprawniej mu to idzie, dzisiaj dał radę "zejść" z koca czyli jakieś 2 metry pokonał. A pędzi mój urwis do zabawek Majki, jego nie są takie fajne :)

Nikaa ja robię kleik do butelki 180ml mleka dodaję 3 miarki kleiku (używam miarek od mleka w proszku.)

Tomcio nie ulewa i raczej tego nie robił, ale po zjedzeniu słoiczka nieźle mu się odbija. Dzisiaj me dziecię po kąpieli o 19 usnęło i nie wiem czy zaraz wstanie czy już poszedł spać na noc.

Dobry wieczór;-)
Czekam jeszcze pół godzinki żeby dać mojej królewnie mleczko na spaniu, więc umilę sobie czas na forum:-D
Mamy ostatnio kiepskie wieczory z usypianiem, ale to pewnie dlatego że Emilka w dzień ma 4 drzemki po 15 minut i tyle spania - ojjjjjjjj czekam na te spacerki z niecierpliwością straszną:dry:

sosik dwie koleżanki zaprosił, no proszę, widać lepiej sie z dziewczynami dogaduje... no ale żeby od razu dwie na raz;-):-D obrotny ten Twój synuś:-) na pewno będzie miło i wesoło

rapunzel widocznie Twój synuś od małego wie co dobre i że przy mamie (i jej cycu) jest najbezpieczniej i najmilej:-) Mi Emilka nigdy nie wisiała na cycu (pomijając pierwszą noc w domu gdy nie mieliśmy zakupionego smoczka), jej jedzenie w dzień trwało od 10-25 min co 2-2,5 godz. A teraz butle je co 3 godz. W nocy natomiast na cycu była 1-2 pobudki a teraz na butli nie ma żadnej ale w zamian daje jej butle na spanku;-) więc tak strasznie nie miałam, a musiałam niestety przestać karmić cycem:-(

Nika ja robiłam kleik metodą prób i błędów... raz był za rzadki to Emilce wyciekało po kącikach ust bo za szybko leciało, innym razem za gęsty i się denerwowała że nie leci. No a teraz wiem juz jaka ma byc mniej wiecej konsystencja i na oko sypie i mieszam, sypie i mieszam dopóki nie uzyskam takiej gęstości jakiej potrzebuje:-)

Madlen, Sylwia, magdabede życzę udanych przywitań Nowego Roku, aby maluchy były grzeczne i nie przeszkadzały za bardzo w świętowaniu;-):tak:

Agata zdrowia dla synka, widzę że część maluchów ma infekcje, ciekawe skąd sie to bierze:wściekła/y: no cóż, oby jak najszybciej minęło

Agata, magdadebe trzymam za Was i za siebie kciuki, a zwłaszcza za nasze wagi:-D co by wskazywały wymarzony wynik, a raczej realny i wymarzony jednoczesnie:-)

asioczek miło że wpadłaś nas odwiedzić;-):-)

uciekam robić to mleczko i sama się kładę bo padam:sorry2:

Zrobiłam mega zakupy, mężuś wciąga jakiś film, Olcia śpi, więc mogę spokojnie poczytać o u Was:)

Mama1222 – nie mam porównania z innymi, ale burczeć burczy.

Nalia – super, że mały tak fika, ale z drugiej strony pewnie cały czas musisz mieć go na oku.

Asioczek – mam nadzieję, że Tomcio twardo śpi i nie będzie Cię zaraz wołał.

Dobrej nocy Miłe Panie;-)

O Sylwia jeszcze nie śpi a już myślałam, że tylko ja.
Gusiaczek gratulacje dla dzielnej córci
Asioczek super że przeprowadzka tuż tuż. U nas zero zainteresowania mieszakniem więc póki co utknęliśmy trochę. Uśmiałam się wyobrażając sobie pełznącego Tomcia :-D
Idę spać. Miałam pracować a na BB siedzę i taka to praca.
Dobranoc:tak:

Sylwia Tomek wyczekał, aż mama się wykąpała i do łóżka położyła. Obecnie szaleje po zrobieniu kupy :) nie ma jak wyczucie chwili.

mamma mia, czego to ludzie nie wymyślą, rzuciłam właśnie okiem na stronę niemieckiej firmy nip, z której mam smoczek, a tam nowość: urządzenie, które w 80 sekund schładza przegotowaną wrzącą wodę do 40, 50 lub 60 stopni wedle życzenia, nazywa się toto cool twister i może bena się skusi, bo ma najbliżej, to nam napisze, czy to faktycznie tak działa ;-)

Hej dziewczynki!
Nikodem tak sie rozszalal na puzzlach, że wyczynia takie akrobacje o jakie jeszze tydzien temu bym go nie podejrzewala :) i nie chce lezec ani na macie ani w lozeczku tylko na ziemi na puzzlach. Po chrzcinach dokupilismy druga paczke bo z jednych spadal regularnie. Teraz to już pozadny dywanik ma rozlozony. Najbardziej mu sie podoba jak w poblizu jest pies lub kot to tak ich zaczepia ze az piszczy. Tylko ze koty wtedy uciekaja tam gdzie ciszej :-)
Na brzuszku tez ulewa koszmarnie i po niektorych posilkach ulewa bardzo co chwile po troche. Juz dawno nie zdazylo mu sie tak chlusnac mocno ale tak po trochu to przynjmnien po jednym posilku dziennie jest i trzeba przebierac.
Nikaa - jest zle i juz dobrze chyba nie bedzie, mamy wyznaczona date ostatecznej rozmowy i ja obecnie mam straszny metlik w glowie, narazie zrobilam liste za i przeciw rozstaniu, ktora ciagle zmieniam wiec nie wiem jak bedzie.
Musze uciekac pozdrawiam

reklama
Witam wszystkie mamusie....

Wpadam tylko na chwilke żeby złożyć wam życzenia noworoczne ,bo pewnie zajrzę tu dopiero za rok;-)
SĄ DNI ,KTÓRE LICZĄ SIĘ PODWÓJNIE
I TYGODNIE NIE WARTE JEDNEGO DNIA
NIECHAJ W NOWYM ROKU
WSZYSTKO PO RÓWNO SIE ROZKŁADA
I WSZYSTKO W RĘCE
ŁATWO WAM WPADA!!!!!!!

Do góry