reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2008 - otwarty

Witam
75aga my z małym w jednym pokoju i na zmianę się nie zapowiada- dopiero przy zamianie mieszkania na większe:rofl2:, ale ja jestem bardzo zadowolona z takiego rozwiązania, nie wyobrażam sobie żeby mały spał w innym pokoju. Teraz do karmienia w nocy nawet nie muszę wstawać z łózka bo łóżeczko stoi zaraz obok:tak:

kunek mam nadzieje ze tylko formalność bo chce mieć to w końcu za sobą :confused:a widzę że plany mamy takie same:-)
przykro ze nie wyszło

kasiek moi znajomi jak był śnieg to swojego brzdąca w fotelik samochodowy i na sanki, :tak::-ptylko on jest troszkę starszy od naszych maluszków (7mcy)

rapunzel jaki śpiący królewicz dziś z tego twojego malucha:happy:

ja dziś w końcu się zmobilizowałam i zaniosłam ubranka po małym do domu samotnej matki -trzy siaty tego były. A jak patrzyłam na te ubranka to aż dziw bierze że ta moja kluska taka mała kiedyś była:happy::-p

dokładnie rok temu lekarz powiedział mi że jestem w ciąży:-D
z jednej strony pamiętam jakby to było wczoraj a z drugiej Cypis jest po tej stronie brzucha ponad 4 miesiące:blink:

miłej niedzieli wszystkim

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
Antonio już śpi a ja klepię w ciemnym pokoju przy zapalonej choince - fajny świąteczny klimacik - zapach świerku pomieszany z pierniczkami które na nim wiszą :tak:

Sylwia ja też bym najchętniej na jesień i zimę się przeprowadziła gdzieś hen hen na południe. A najbardziej nienawidzę listopada, już sama nazwa wywołuje dreszcze i chandrę. Na szczęście już za nami - w tym roku jakoś szybko zleciał. Najbardziej mi przeszkadza nie temperatura ale brak światła. A co do siedzenia w domu to ja poszłam na zwolnienie od lutego więc obijam się prawie rok :tak:

Kasiek zazdroszczę śniegu. Jak już jest ta cholerna zima to niech chociaż biało będzie! A nie takie niewiadomoco - chlapa i deszcz.
Ale jazda samochodem po autostradzie w śniegu to już nic fajnego.

75aga Antek śpi z nami w pokoju, tuż obok naszego łóżka i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żeby spał w innym pokoju. Ja bym chyba nie mogła zasnąć tylko bym nasłuchiwała czy wszystko ok. Chyba mam zadatki na nadopiekuńczą mamuśkę :zawstydzona/y:

Mama1222 fajniutkie to krzesełko. Też o takim myślę, ale Antoś nie rwie się póki co do siadania. Pewnie za parę miesięcy mu kupimy. W ramach prezentów świątecznych zażyczyliśmy sobie łóżeczko turystyczne.

Olich - gratulacje z okazji rocznicy!

A co do nowych mam to mi się też jeszcze mieszają mamy i dzieci :zawstydzona/y: Ale zaglądam regularnie i czytam, nawet jak nie piszę.

Choinka już ubrana, a że przebiegało to dość spontanicznie, to jest przeładowana tu i tam, ale i tak przepiękna, synuś aż usta otworzył ze zdziwienia na jej widok. Spiący krolewnicz obudził się po 11, tak więc wyspał się za wszelkie czasy, bo jeszcze pospał na spacerze, ciekawe, o której pójdzie dziś spać...;-) na razie buszuje

Witamy niedzielnie!
my dzisiaj po intensywnym dniu- mała została pod opieką teściów- a ja pobuszowałam trochę po sklepach- tłumy okropne jakby wszyscy postanowili robić zakupy.
Dziękuję za odp. w sprawie spania - ja też karmię piersią i jest to rzeczywiście bardzo wygodne- ale niestety w połowie stycznia do pracy i chyba do tego czasu zdecyduję się na przeniesienie małej do innego pokoju.
rapunzel fajnie że Przemuś tak pospał
sosik97 skoro z Piotrem się udało to z Zosia na pewno też
magdabede nie zazdroszcze nocnego fikania- a wózek jakis pechowy.
ja niestety też zdecydowałam sie na dość drogi wózek ale niestety nie jestem z niego zadowolona-na pewno nie kupiłabym go raz jeszcze!
kasiek 121 też pamiętam te sanki z oparciem ale nasze maluszki raczej do następnej zimy będą musiały poczekać- a i gratulacje z przewrotu.
Madlen80 u nas też nadmiar wrażeń powoduje niepokój i kiepskie spanie małej, spokojnego powrotu - super że Wiktorek będzie tak długo z mamą.
alesia pogratulować takiego zapału do pracy! a jak Ignacy jezdzi w spacerówce?-rozłożona na płasko- z jakimś materacykiem-czy tylko śpiworkiem?
Mama-1222 krzesełko bardzo ładne też się przymierzam do kupna ale jeszcze nie wiem na jakie sie zdecyduje
muszę kończyć przynajmniej na razie bo mała jakoś nie może zasnąć a ja pisze tego posta i piszę....

Witam,
ja juz dotarlam do domku do meza, lot samolotem byl znosny, ale tylko dlatego, ze synus byl naprawde grzeczny:tak:. Poza tym to tragedia, nadmiar bagazu, wozek z fotelikiem i synek z przodu w nosidelku - to troche przesada, doslownie porwalam sie z motyka na slonce...:wściekła/y: Dobrze, ze dosc silna i uparta ze mnie baba , to dotarlam do celu. Ale wscieklam sie bo dopiero w domu zorientowalam sie ze z fotelika zniknal daszek /doczepiany - przeciwdeszczowy, rozkladany/ i takie poduszeczki ochronne na szelki :wściekła/y: Pewnie przez te zmeczenie nie zauwazylam, ze czegos brakuje, bo ledwo na oczy widzialam.:nerd:
kasiek 121 bylam teraz przez dwa tygodnie w Polsce u rodzicow , ale juz wrocilam :tak:
Agata0209 u nas tez juz ubrana choinka i pierniczki :tak:
rapunzel Wiktorek rowniez choinka zachwycony, od razu chwycil raczka wiszacego cukierka i prawie choinke przewrocil, bo nie chcial puscic:szok: :-D maly lakomczuch nam rosnie - maz twierdzi ze to po nim... /naiwny...:-p/

Milego wieczorku zycze:happy:

Olich dopiero zauwazylam, ze z Koszalina jestes :) przez 8 lat jezdzilam do ginekologa w Koszalinie ;), ale teraz juz bylam u innego. W Polsce to chyba najblizej mam do Ciebie z wszystkich mam na forum ;)

Ostatnia edycja:
I znó u mnie dłuższa przerwa - niestety cierpię na chroniczny brak czasu. Z nowości - Alicja ma już od tygodnia dwa zęby :)

Witam wszytskich.
U mnie wczoraj snieg po pachy:-D:-D, a dzisiaj deszcz:crazy::wściekła/y:. Przeciez mozna zwariowac z ta pogoda. Ze spacerowania dalej nicic, mi samej brakuje juz tych sapcerow, a co mowic mojej corci:-:)-:)-(
Sosik 97 jestem tutaj z cala rodzina od prawie 5 lat. A do Polski tesknie za znajomymi, za naszymi gorami, Mazurami. U nas przy swiatecznym stole zasiadalo do 17 osob ( z dziecmi) wiec jest nas troche;-);-)
Amandia gratulacje!!!!!!!!:-D:-D
Madlen 80 te loty sa strasznie meczoce, a jeszcze z takim malym dzieckiem, podziwiam Cie za samotna podroz:-D:tak:

witam rankiem
olich u mnie dosc duzo ubranek w postaci przechodnich i kolejna kuzynka w ciazy wiec juz paka trafila do niej
agata0209 nasza troskliwosc nam juz chyba nigdy nie minie ,moja Zoska jak sie tylko przekreci to odrazu oko otwieram i zerkam:blink:
mama1212 dostalam takie krzeselko w formie prezentu :-)z zakladu pracy ale jest jeszcze w czesciach i czeka na swoja kolej .
rapunzel jak tylko widze Ciebie z twojm usmiechnietym synkiem to sama sie usmiecham ,jest rozkoszny:-)
75aga co do wuzkow rzeczywiscie z tymi drogimi roznie bywa ja mam x-landera (na szczescie pozyczony) jest naprawde bardzo fajny ale ciezki ja mieszkam na szczescie we wiezowcu wiec mam do pokonania tylko pol pietro ale ta kolezanka co Mi go pozyczyla mieszka na trzecim pietrze i poprostu sama nie zdolala go wniesc :baffled: tez musze sie rozejzec za fajna spacerowka
madalem fajnie ze rodzinka w komplecie ja w takich stresujacych sytuacjach tez jestem zakrecona:-)
amandia gratuluje Ali a ja sie zastanawiam jak to bedzie z Zoska czy zeby beda odczuwalne dla moich piersi :szok:
kasiek fajnie ze masz przy sobie tak liczna rodzinke
A ja Zosi kupilam taka pluszowa rozkladana dynie na gwiazdke na moment jej pokazalam to zaczela wiezgac wszystkimi konczynami ,szybko schowalam w koncu ma byc od Mikolaja:-Djak znajde na alegro to pozniej wstawie.Dozobaczonka

Dzień Dobry,
Olich gratulujemy wdrożenia!!!
Madlen80 dobrze,że lot już za wami- z takim maluszkiem to nie lada przedsięwzięcie - ale mnie, choć zawsze byłam super zorganizowana, nawet weekendowy wyjazd z koleżką to już coś, bo takiej ilości różnorakich sprzętów to ja w życiu na wyjazd nie brałam!
Amandia miło że sie pojawiłaś i gratulacje dla Ali za 2 zębiszcza!
Kasiek121 mam nadzieję, że pogoda się ustabilizuje -bo nie ma nic gorszego niż 2-dniowa śnieżyca, po której przychodzi ulewa i wszystko roztapia. I Tobie i nam życzę białych świąt!

Musimy się pochwalić - po poprzedniej przebojowej nocy dziś sielanka - sen 20:20-5:00, cycek, 15 min fikania i sen do 7:10 - smok i do naszego łóżka i do 8:00 jeszcze dospaliśmy - także kolega zaliczył 11 godz snu więc powinien być dziś kochanym stworzonkiem. Właśnie konwersuje z żyrandolem i miętoli motylka z wyrazem zachwytu na ustach!
Czas pomyśleć o śniadanku - wpadnę później:-)

Sosik97, 75aga z tymi wózkami to rzeczywiście bywa różnie.My mamy quinny speedy i ogólnie to sprawdza się idealnie - miał być "terenówką" i znosi każdy piach, wertepy czy kałuże, super łatwo się składa i rozkłada, idealnie prowadzi - tylko te dętki takie felerne, ale myślę, że te nowe nie będą już tak pękać. Ja dużo jeżdżę po różnych wertepach i pewnie tym sie przyczyniam do tych szkód :-(

Ostatnia edycja:
reklama
witam
sosik, dzięki za tak miłe słowa :-)
magdabede, fajnie, ze i tobie przytrafila sie tak dobrze przespana noc, to bardzo pomaga naładować akumulatory :tak:
amandia, gratuluję ząbków :-)

Do góry