reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

reklama
ja tez narazie daje danonki ale rowniez sporadycznie a z mlekiem napewno sie wstrzymam napewno do 1 roku a moze i nawet pozniej:confused::baffled::sorry2:

ja nie o mleku...ale Sinlacu..kurcze robicie jemu taka reklame ze chyba kupie. jak Laili nie bedzie smakowac to ja zjem bo ostatnio bardzo lubie kaszki....;-):tak:

A moja Sinlacu nie lubi :-( Próbowałam kilka razy i kiszka. Raz się po nim porzygała w czasie snu, ale tak że nawet włoski miała zarzygane, A potem już nie chciała wcale go jeść. Ale nie zmarnuje sie, bo mi on baaardzo smakuje :-p

a macie moze jakies sprawdzone przepisy na chlebek z maki kukurydzianej? bo chcialam martynce zaczac kanapki serwowac. pediatra kazala mi wymyslac cos zamiast mleka. wrr:wściekła/y:

reklama
Dziewczyny, nie wiem co o tym myśleć... Na stronce o dzieciach jest traka książka kucharska, ale te przepisy napawają mnie wątpliwościami... Bo np. Przepis od 7 miesiąca:
Placuszki z białego sera
ksiazka_kucharska_przepisy.html
Od 7 miesiąca

Składniki
– 1/2 kg białego sera,
– 2 jaja,
– 1 łyżka masła,
– 1 cukier waniliowy,
– 3 łyżki mąki pszennej,
– olej rzepakowy lub oliwa z oliwek do smażenia,
– przecier ze świeżych owoców,
– cukier puder.
Sposób przygotowania
Ser włóż do miski, wbij jaja, dodaj masło i cukier waniliowy, rozetrzyj na jednolitą masę. Ucierając, dodawaj mąkę. Na patelni rozgrzej olej lub oliwę. Łyżką wykładaj placuszki i smaż je na złoty kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem i przecierem z owoców – truskawek, malin lub porzeczek.

Paluszki z serem
ksiazka_kucharska_przepisy.html
Od 7 miesiąca (dla alergika)

Składniki
– 150 g mąki kukurydzianej,
– 1 jajko,
– 1 i 1/2 łyżeczki masła,
– 1 łyżka śmietanki,
– 5 dag sera żółtego utartego,
– szczypta sody oczyszczonej.
Sposób przygotowania
Mąkę ze szczyptą sody i masłem posiekać, dodać jajko i śmietankę oraz starty ser. Wyrobić ciasto i formować wałeczki o dł. ok. 15 cm. Piec w temperaturze 180-200 stopni. Jest to danie dla dzieci z nietolerancją glutenu.

Jest tam wiele innych, ale nie wydaje mi się, żeby tak małe dzieci mogły takie rzeczy smażone, pieczone jeść...
Tu jest link: Książka kucharska - przepisy

Do góry