agusia9915
Matka wariatka
- Dołączył(a)
- 7 Sierpień 2006
- Postów
- 9 296
- Składniki:rafaello
- 1 opakowanie gotowe spody biszkoptowe,
- 0,5 litra śmietana 30 %,
- 2 sztuki biała czekolada,
- 2 sztuki śnieżka,
- 2 łyżeczki żelatyna,
- 20 dag wiórki kokosowe
Czekoladę rozpuścić w lekko ciepłej śmietanie, wraz z żelatyną.
Wystudzić dodać dwie śnieżki, dobrze ubić, gdy stwardnieje dodać 10 dag wiórek kokosowych.
Na biszkopty wyłożyć tak masę, aby wystarczyło na wierzch.
Górę posypać wiórkami kokosowymi. I voila..
SMACZNEGO !
wersja 2.rafaello
.Składniki:
Biszkopt: 6 jaj, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru. Masa: 2 śmietany kremówki, 2 opakowania śnieżki, 1 opakowanie wiórków kokosowych, 1 opakowanie płatków migdałowych, 2 białe czekolady, 8 łyżek mleka.
Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt. Czekoladę rozpuścić w ciepłym mleku, dodać pół opakowania wiórków i płatków migdałowych, przestudzić. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodając wystudzoną masę czekoladową. Wyłożyć na biszkopt. Posypać resztą wiórków i płatków.
Potrzebne przybory:
mikser, blacha
Uwagi:
Ja przekrawam biszkopt na pół i większą część masy daję do środka, a pozostałą część rozsmarowuję na wierzchu i dopiero posypuję wiórkami i płatkami. Ciasto jest naprawdę pyszne, tylko dość drogie głównie ze względu na kremówkę (duże opakowania) i płatki migdałowe. Biszkopt można upiec z dowolnego przepisu!