reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

  1. Składniki:rafaello



Czekoladę rozpuścić w lekko ciepłej śmietanie, wraz z żelatyną.
Wystudzić dodać dwie śnieżki, dobrze ubić, gdy stwardnieje dodać 10 dag wiórek kokosowych.
Na biszkopty wyłożyć tak masę, aby wystarczyło na wierzch.
Górę posypać wiórkami kokosowymi. I voila..

SMACZNEGO ! :)

wersja 2.rafaello
.Składniki:

Biszkopt: 6 jaj, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru. Masa: 2 śmietany kremówki, 2 opakowania śnieżki, 1 opakowanie wiórków kokosowych, 1 opakowanie płatków migdałowych, 2 białe czekolady, 8 łyżek mleka.

Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt. Czekoladę rozpuścić w ciepłym mleku, dodać pół opakowania wiórków i płatków migdałowych, przestudzić. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodając wystudzoną masę czekoladową. Wyłożyć na biszkopt. Posypać resztą wiórków i płatków.

Potrzebne przybory:
mikser, blacha

Uwagi:
Ja przekrawam biszkopt na pół i większą część masy daję do środka, a pozostałą część rozsmarowuję na wierzchu i dopiero posypuję wiórkami i płatkami. Ciasto jest naprawdę pyszne, tylko dość drogie głównie ze względu na kremówkę (duże opakowania) i płatki migdałowe. Biszkopt można upiec z dowolnego przepisu!
 
reklama
a ja mam chęć zrobić na czwartek prawdziwe chrusty bo u nas to są te obrzydliwe- jak dla mnie- puchate faworki drożdzwowe-ale jak pomyślę już że będę miałą mega zgagę to mi się odechciewa.dziś zjadłam miseczkę budyniu i 4 ciastka owsiane oblane czekoladą no i myślałąm że wykituję aż mi niedobrze było do tych kwasów.rennie nawet marnie działało ale żyję-jeszcze.
 
przepis BABECZKI DLA KARMIĄCYCH

kostka margaryny
1 jajko
wszystko utrzeć dodać
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
1 duże starte jabłko
6 pokrojonych suszonych śliwek
1,5 szklanki otrębów np. pszennych

wymieszać i nakładać do formy na mufinki one nie rosną więc można do brzegu foremki wstawić do ciepłego piekarnika 220 piec 30 minut.

ciasto sypkie ale pycha słodkie od śliwek i jabłek no i robi się je kwadrans.
 
Do góry