reklama
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Patch ja nie jestem eksperten ale tez bym na tej stronie nie polegala....
W koncu kupilam Sinlac. LAilusi smakuje tak jak wszystko inne - troszke. Mipierwszego dnia srednio. drugiego lepiej a dzis juz bardzomi smakuje- bo jem razem z LAilusia na sniadanko!:-) tylko zeby moja coreczka go tak szybplubla jak ja bylabym szczesliwa!!!
W koncu kupilam Sinlac. LAilusi smakuje tak jak wszystko inne - troszke. Mipierwszego dnia srednio. drugiego lepiej a dzis juz bardzomi smakuje- bo jem razem z LAilusia na sniadanko!:-) tylko zeby moja coreczka go tak szybplubla jak ja bylabym szczesliwa!!!
ja też tak myślęNo właśnie mnie też przeraziły te przepisy... Tam musiał być jakiś błąd chyba...
Mateczka_Poleczka
Mamy lutowe'07
nie wiem czy to juz bylo-napiszcie co o tym sadzicie-brzmi smacznie a moze ktoras mama juz to robila? Czy ktoras mama wie jak upiec jabluszko w mikrofali?/
Jabłuszko pod pierzynką
Od 8 miesiąca
Składniki
– słodkie jabłuszko
– 1 łyżeczka cukru,
– pół żółtka
– płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
– 150 ml mleka modyfikowanego następnego przygotowanego zgodnie z recepturą na opakowaniu.
Sposób przygotowania
Jabłko umyj i po usunięciu łyżeczką gniazda nasiennego upiecz w piekarniku, w kuchni mikrofalowej lub uduś pod przykryciem w odrobinie wody. Pół żółtka rozmieszaj z cukrem, mąką oraz łyżką mleka i mieszając, powoli wlewaj do przygotowanego wcześniej w małym rondelku mleka. Zagotuj sos i mieszaj go, aż przestygnie. Polej nim jabłko. Letni jeszcze deser podawaj maluszkowi łyżeczką (tylko miąższ, bez skórki).
Porcja dla dziecka = 1 średnie jabłko
Jabłuszko pod pierzynką
Od 8 miesiąca
Składniki
– słodkie jabłuszko
– 1 łyżeczka cukru,
– pół żółtka
– płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
– 150 ml mleka modyfikowanego następnego przygotowanego zgodnie z recepturą na opakowaniu.
Sposób przygotowania
Jabłko umyj i po usunięciu łyżeczką gniazda nasiennego upiecz w piekarniku, w kuchni mikrofalowej lub uduś pod przykryciem w odrobinie wody. Pół żółtka rozmieszaj z cukrem, mąką oraz łyżką mleka i mieszając, powoli wlewaj do przygotowanego wcześniej w małym rondelku mleka. Zagotuj sos i mieszaj go, aż przestygnie. Polej nim jabłko. Letni jeszcze deser podawaj maluszkowi łyżeczką (tylko miąższ, bez skórki).
Porcja dla dziecka = 1 średnie jabłko
Patch
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Mateczka, brzmi fajnie, ale sama nie wiem niby wszystko ok, ale ten przepis jest z tej samej strony co te co wkleilam, gdzie pozwala się dzieciom od 7. miesiąca na ser żółty i smażone placki.... A można dawać pieczone rzeczy ??
Mateczka_Poleczka
Mamy lutowe'07
Tak chyba bedzie najbezpieczniej-chociaz wydaje mi sie ze pieczone mozna (ale nie mam pewnosci) wyczytalam ze od 6 juz mozna-np. na biegunkelub uduś pod przykryciem w odrobinie wody.
reklama