reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Kamila - ja myślę o tym łóżeczku bez opcji kołyska, zwykłym - tyle że z szufladą.
A tą kołyskę w ktorym miejscu można zablokować, jakoś nogą się coś wciska?

Dziewczyny, jaki by tu kupić krem do brodawek i gdzie się to kupuje, w aptece?

reklama
Carioca77 łóżeczko blukuje sie taką metalową podkówką. Zresztą był to jedyny model w którym opcję kołyski tak latwo można zablokować, bez wyjmowania maluszka.
Ja koniecznie chciałam kupić łóżeczko z opcją kołyski, bo z doświadczenia mojej kuzynki wiem, że to wspaniała rzecz, gdy dzidzius przebudzi sie w nocy albo marudzi przed zasnieciem.

A jesli chodzi o krem na brodawki to słyszalam ze dobry jest bepanthen.
Ja zreszta kupilam tez bepanthen do smarowania dupci Jasia i rzeczywiscie na opakowaniu jest wymienione takie zastosowanie, a co ważne nie jest szkodliwe dla dzidziusia więc nie trzeba zmywać maści przed kolejnym karmieniem.

WYPRZEDAŻ Piękne rożki antyalergicznei +GRATIS (218907423) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Piękna pościel do wózka OSTATNIA WYPRZEDAŻ !! (218253738) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

myslę żeby zamówi te 2 rzeczy fakt mam rożek z drewxu po szymonku z kokosem, ale już troszke się znosił, a za 50 zeta będę miała komplet do wózka i rożek który spokojnie moze służyc zamała kołderkę i gratiz maleńki jasiu z takim jasiem szymon do dzis zasypia tylko ze podczas 4lat ten nasz jasiu wygląda jak frankenstein cera na cerze, hihih a zamiast jaskrawej żółci wygląda jak bezowy bo się sprał i trwale zabrudził ale nadal to ulubina przytulanka

tez myslałam o takim łózeczku ale zadecydowaly względy finansowe bo musieliśmy je sobie sami kupic i takie z szuflada było tańsze, a jeżeli ta kołyske się blokuje i jest zwykłe łóżeczko to czemu nie zaryzykowac wiele dzieci lubi kołysanie

pamiętajcie dziewczyny że nie ma co szalec z ubrankami i grzechotkami zostawcie tez pole do popisu rodzince, nam znajomi i krewni tak okupili Szymonka że naprawde niewiele wydaliśmy na ubranka a sa one bardzo drogie i starczaja na niewiele, dużo tez rzeczy kupywaliśmy w komisach i w ciuchlandach to wcale nie jest wstyd, takie rzeczy uzywane juz sie dużo nie zmienią a kupine w sklepie kawtaniki czy body moga się tak wyciągnąc po 2 pranaich że posłuza tlko na szmaty

Ja mam to na uwadze, zostawiłam kilka rzeczy mało pilnych, by jak się ktoś zapyta co kupić, to żebym miała co powiedzieć. i tak np. jest piękna karuzelka do łózeczka z misiami na allegro, trochę droga za 130 zł, ale już szwagierce pokazywałam, ze mi się podoba :-), przydałby mi się też gruby kocyk dziecięcy, bo mam tylko taki cieniutki polarkowy.

Dziewczyny, jak jest zima to w wózku żeby dziecku nie było zimno to się stosuje takie śpiworki?
ŚPIWOREK z owczą wełną - PROMOCJA !!! (217987334) - Aukcje internetowe Allegro
Czy wystarczy jak się dziecko w kombinezonik ciepły ubierze i przykryje kocykiem?

fajowskie te spiworki są też bez owczej wełny, jak masz taki śpiworek w wózku to juz ci koc zbedny, kiedyśnasze mamcie używały becików i tera zmoja mam chce wyszykowa do wózka becik ale wolę kupic tą posciel do wózka będzie bardziej wszechstronna,
mam kocyk gruby i cieniutki i kupię taką pościel do wózka jak pokazywałam no i mam super śpiwór dla maleństwa po szymonku i dostałam takie mniejsze polarkowe więc dzidzi będzie ciepło.

reklama
To co lepiej kupić pościel do wózka taką jak pokazywała tygrysek czy ten śpiwór z owczą wełną co będzie praktyczniejsze? Bo chyba jedno i drugie to nie ma sensu?

Mam jeszcze jedno pytanie o spirytus do pępuszka ma być 70% gdzie się kupuje taki juz rozrobiony czy trzeba samemu rozrabiać?

Do góry