reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Ja mam córki Matyldę i Idę. Wydaje mi się, że pani Matyldko nikt raczej mówić nie będzie, ale jakaś pani Idusia może się zdarzyć🤣 A właśnie z takich zdrobnień, czego to ludzie nie wymyślą, to moja mama ma na imię Violetta, a w pracy ktoś pokusił się o wymyślenie Wiośka. No ludzie złoci 🤣
Noo z ta Wiośka to juz grubo 🤣😂 kogos finezja poniosla 😂🤣

Matylda i Ida super! Proste, twarde lubie takie😍
Ja mam 3 synów, ale przy pierwszym typem dla dziewczynki była Lidia, przy drugim zanim wiadomo bylo ze to będzie ON syn najstarszy uparł sie na Róże. Mi osobiscie od zawsze podoba sie Olga. 😁 A jakby cos sie w zyciu wydarzylo dziwacznego i niechcący ( bo chcacy to nigdy w życiu) i trafiła by sie córka to chyba zostałaby Wiktorią😁

No nie wiem, moi rodzice raczej pozytywnie reagowali na imię Aleksandra - w końcu to oni je wybrali. Nie jest to imię ośmieszające w żaden sposób, a mi się nie podobało bardzo, długo. W sumie nawet teraz nie uważam je za jakieś super i nie nazwałabym tak córki, syna męskim odpowiednikiem też nie. Więc dziecko może sobie w głowie urobić wszystko :D
U nas to wygląda tak , że moja mama miała inne imiona dla nas wybrane , a ojciec i tak jak szedł do urzędu to zapisał jak jemu się podobało 😂 miałam być Kingą, a zostałam Aleksandrą . Na drugie mam Jolanta i dzięki Bogu nie na pierwsze 😁.
No i z mojego rocznika jest masa Olek , ze mną zawsze było nas 2-3 w klasie

No nie wiem, moi rodzice raczej pozytywnie reagowali na imię Aleksandra - w końcu to oni je wybrali. Nie jest to imię ośmieszające w żaden sposób, a mi się nie podobało bardzo, długo. W sumie nawet teraz nie uważam je za jakieś super i nie nazwałabym tak córki, syna męskim odpowiednikiem też nie. Więc dziecko może sobie w głowie urobić wszystko :D
No tak jako w życiu nastoletnim czy dorosłym, ale mi chodzi o małe bardziej. Bo ja jako 13latka tez swojego imienia zaczelam je nie lubić, a wcześniej to dla nikogo problemu nie stanowiło. 😅

U nas to wygląda tak , że moja mama miała inne imiona dla nas wybrane , a ojciec i tak jak szedł do urzędu to zapisał jak jemu się podobało 😂 miałam być Kingą, a zostałam Aleksandrą . Na drugie mam Jolanta i dzięki Bogu nie na pierwsze 😁.
No i z mojego rocznika jest masa Olek , ze mną zawsze było nas 2-3 w klasie
U nas tez sa takie historie w rodzinie 😁
Moj ojciec miał 2 braci starszych najstarszwmu rok wczesniej w kwietniu urodzila sie Anna, srodkowemu tego samego roku ,ale w grudniu Hanna (miala byc Karolina , ale Stryj jak sie napil i poszedł rejestrować i zapomniał wiec dam jak se wymyslil. A jak ja sie urodzilam w nastepnym roku to najstarszy przyszedł do ojca zapytać jak bede miala na imie.. wiec ojciec dla zgrywy powiedzial "jeszcze nie wiem. Zastanawiam sie nad Anna Hanna lub Hanna Anna . Stryj sie tak obraził ze kilka lat sie nie odzywali normalnie 🤣😂
Finalnie Dostałam Justyna Agata. 😁 Ale przy moim bracie Ojciec był bardziej kreatywny i wymyślił, że bwdzie Onufry. I Moja matka gdy był w robocie poleciala brata sama zarejestrować 😂🤣 Na Krzyszfota. Ale Onufrym tez go nazywamy 😂🤣

U nas tez sa takie historie w rodzinie 😁
Moj ojciec miał 2 braci starszych najstarszwmu rok wczesniej w kwietniu urodzila sie Anna, srodkowemu tego samego roku ,ale w grudniu Hanna (miala byc Karolina , ale Stryj jak sie napil i poszedł rejestrować i zapomniał wiec dam jak se wymyslil. A jak ja sie urodzilam w nastepnym roku to najstarszy przyszedł do ojca zapytać jak bede miala na imie.. wiec ojciec dla zgrywy powiedzial "jeszcze nie wiem. Zastanawiam sie nad Anna Hanna lub Hanna Anna . Stryj sie tak obraził ze kilka lat sie nie odzywali normalnie 🤣😂
Finalnie Dostałam Justyna Agata. 😁 Ale przy moim bracie Ojciec był bardziej kreatywny i wymyślił, że bwdzie Onufry. I Moja matka gdy był w robocie poleciala brata sama zarejestrować 😂🤣 Na Krzyszfota. Ale Onufrym tez go nazywamy 😂🤣
Noo to mój mąż nie nadal naszej pierwszej córce drugiego imienia bo mówi że nie mógł się dodzwonić a kolejka byla...fakt że nie mieliśmy żadnego ustalonego no ale bez jaj😅I ona się ciągle mnie pyta czemu siostry mają a ona nie...😏

Noo to mój mąż nie nadal naszej pierwszej córce drugiego imienia bo mówi że nie mógł się dodzwonić a kolejka byla...fakt że nie mieliśmy żadnego ustalonego no ale bez jaj😅I ona się ciągle mnie pyta czemu siostry mają a ona nie...😏
Bieeedna . Ale moze to i lepiej bo jezcze ojcic wpadłby na jakąś Grażynę (absolutnie uwielbiam to imie i mam Wiele znajomych o tym imieniu,cuowne kobiety :) ) 😁

Moje chlopaki nie maja drugiego, ja mam i dlanoe jest problemem :p ale starszy kiedys wrocil z przedszkola i pyta jak ma na drugie imię.. więc mówię mu ,ze nie ma. A on z pretensja ze dlaczego bo inne dzieci maja a on nie.. no nie dogodzisz 🤣😂

reklama
Moja córeczka ma na imię Anastazja moze nie jest to imię niespotykane ale malo u nas dziewczynek o tym imieniu :) Syn ma na imię Patryk ale to juz częściej spotykane imię :)

Do góry