reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Ja mam córki Matyldę i Idę. Wydaje mi się, że pani Matyldko nikt raczej mówić nie będzie, ale jakaś pani Idusia może się zdarzyć🤣 A właśnie z takich zdrobnień, czego to ludzie nie wymyślą, to moja mama ma na imię Violetta, a w pracy ktoś pokusił się o wymyślenie Wiośka. No ludzie złoci 🤣
Noo z ta Wiośka to juz grubo 🤣😂 kogos finezja poniosla 😂🤣

Matylda i Ida super! Proste, twarde lubie takie😍
Ja mam 3 synów, ale przy pierwszym typem dla dziewczynki była Lidia, przy drugim zanim wiadomo bylo ze to będzie ON syn najstarszy uparł sie na Róże. Mi osobiscie od zawsze podoba sie Olga. 😁 A jakby cos sie w zyciu wydarzylo dziwacznego i niechcący ( bo chcacy to nigdy w życiu) i trafiła by sie córka to chyba zostałaby Wiktorią😁

No nie wiem, moi rodzice raczej pozytywnie reagowali na imię Aleksandra - w końcu to oni je wybrali. Nie jest to imię ośmieszające w żaden sposób, a mi się nie podobało bardzo, długo. W sumie nawet teraz nie uważam je za jakieś super i nie nazwałabym tak córki, syna męskim odpowiednikiem też nie. Więc dziecko może sobie w głowie urobić wszystko :D
U nas to wygląda tak , że moja mama miała inne imiona dla nas wybrane , a ojciec i tak jak szedł do urzędu to zapisał jak jemu się podobało 😂 miałam być Kingą, a zostałam Aleksandrą . Na drugie mam Jolanta i dzięki Bogu nie na pierwsze 😁.
No i z mojego rocznika jest masa Olek , ze mną zawsze było nas 2-3 w klasie

No nie wiem, moi rodzice raczej pozytywnie reagowali na imię Aleksandra - w końcu to oni je wybrali. Nie jest to imię ośmieszające w żaden sposób, a mi się nie podobało bardzo, długo. W sumie nawet teraz nie uważam je za jakieś super i nie nazwałabym tak córki, syna męskim odpowiednikiem też nie. Więc dziecko może sobie w głowie urobić wszystko :D
No tak jako w życiu nastoletnim czy dorosłym, ale mi chodzi o małe bardziej. Bo ja jako 13latka tez swojego imienia zaczelam je nie lubić, a wcześniej to dla nikogo problemu nie stanowiło. 😅

U nas to wygląda tak , że moja mama miała inne imiona dla nas wybrane , a ojciec i tak jak szedł do urzędu to zapisał jak jemu się podobało 😂 miałam być Kingą, a zostałam Aleksandrą . Na drugie mam Jolanta i dzięki Bogu nie na pierwsze 😁.
No i z mojego rocznika jest masa Olek , ze mną zawsze było nas 2-3 w klasie
U nas tez sa takie historie w rodzinie 😁
Moj ojciec miał 2 braci starszych najstarszwmu rok wczesniej w kwietniu urodzila sie Anna, srodkowemu tego samego roku ,ale w grudniu Hanna (miala byc Karolina , ale Stryj jak sie napil i poszedł rejestrować i zapomniał wiec dam jak se wymyslil. A jak ja sie urodzilam w nastepnym roku to najstarszy przyszedł do ojca zapytać jak bede miala na imie.. wiec ojciec dla zgrywy powiedzial "jeszcze nie wiem. Zastanawiam sie nad Anna Hanna lub Hanna Anna . Stryj sie tak obraził ze kilka lat sie nie odzywali normalnie 🤣😂
Finalnie Dostałam Justyna Agata. 😁 Ale przy moim bracie Ojciec był bardziej kreatywny i wymyślił, że bwdzie Onufry. I Moja matka gdy był w robocie poleciala brata sama zarejestrować 😂🤣 Na Krzyszfota. Ale Onufrym tez go nazywamy 😂🤣

U nas tez sa takie historie w rodzinie 😁
Moj ojciec miał 2 braci starszych najstarszwmu rok wczesniej w kwietniu urodzila sie Anna, srodkowemu tego samego roku ,ale w grudniu Hanna (miala byc Karolina , ale Stryj jak sie napil i poszedł rejestrować i zapomniał wiec dam jak se wymyslil. A jak ja sie urodzilam w nastepnym roku to najstarszy przyszedł do ojca zapytać jak bede miala na imie.. wiec ojciec dla zgrywy powiedzial "jeszcze nie wiem. Zastanawiam sie nad Anna Hanna lub Hanna Anna . Stryj sie tak obraził ze kilka lat sie nie odzywali normalnie 🤣😂
Finalnie Dostałam Justyna Agata. 😁 Ale przy moim bracie Ojciec był bardziej kreatywny i wymyślił, że bwdzie Onufry. I Moja matka gdy był w robocie poleciala brata sama zarejestrować 😂🤣 Na Krzyszfota. Ale Onufrym tez go nazywamy 😂🤣
Noo to mój mąż nie nadal naszej pierwszej córce drugiego imienia bo mówi że nie mógł się dodzwonić a kolejka byla...fakt że nie mieliśmy żadnego ustalonego no ale bez jaj😅I ona się ciągle mnie pyta czemu siostry mają a ona nie...😏

Noo to mój mąż nie nadal naszej pierwszej córce drugiego imienia bo mówi że nie mógł się dodzwonić a kolejka byla...fakt że nie mieliśmy żadnego ustalonego no ale bez jaj😅I ona się ciągle mnie pyta czemu siostry mają a ona nie...😏
Bieeedna . Ale moze to i lepiej bo jezcze ojcic wpadłby na jakąś Grażynę (absolutnie uwielbiam to imie i mam Wiele znajomych o tym imieniu,cuowne kobiety :) ) 😁

Moje chlopaki nie maja drugiego, ja mam i dlanoe jest problemem :p ale starszy kiedys wrocil z przedszkola i pyta jak ma na drugie imię.. więc mówię mu ,ze nie ma. A on z pretensja ze dlaczego bo inne dzieci maja a on nie.. no nie dogodzisz 🤣😂

reklama
Moja córeczka ma na imię Anastazja moze nie jest to imię niespotykane ale malo u nas dziewczynek o tym imieniu :) Syn ma na imię Patryk ale to juz częściej spotykane imię :)

Do góry