reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Masza.... fajniutkie imię... takie inne.... :tak:
dla mojego D mmusiałabym światową księgę imion załatwić to może by coś wybrał;-)
alw póki co podoba mu się Nadine... więc skoro on mnie przekonał że będziemy mieć córeczkę hehehehe to ja go przekonałam do tego imienia....
o ile oczywiście gin potwierdzi jego myślenie bo ja uważam że i tak urodzi nam się Marcelek:-p

reklama
mnie własnie źle kojarzy sie imie Nadine.A to dlatego,że jestem znaczy w sumie byłam fanką Harrego Pottera a tam wstrętny wąż czarnego pana własnie nazywał sie nadine:cool:

Nadine (Nadia) to wąż miał imię damskie?? :shocked2: hehe
nie wiem nie oglądałam tego.... i na szczęście mój D też nie :-p
ale nie wiem czy mój typ się nie zmieni bo do niedawna miałam ochotę dać córce Victoria.... zobaczymy....;-)

Piekne imię Nadine, zresztą Nadia również tylko, że przynajmniej w moim otoczeniu bardzo popularne, a Nadine brzmi swietnie:-)
Ostatnio dla chłopców słyszałam imiona Ścibor i Ziemowit.Nasza Maszka jeśli okazałaby się chłopcem miałaby na imię-Leon lub Gustaw:tak:

Ostatnio spotkałam się z imieniem Theo, bardzo mi się spodobało:tak:

Lenka79 Maria Lilia - świetny wybór!!!:tak::-)

MeKlaudia tez znam Nikosia:tak:

anekzla Ivan to bardzo ladne imie, dumnie brzmi:tak: A tak jako ciekowostka na Ukrainie i v Rosji Ivan zdrabnja sie jako Vanja:tak:

Witam wszystkich.
Świetny temat!
Prawie wszystkie imiona mi się podobają w tym poście, choć przyznam, że jestem zwolenniczką Polskiej pisowni (ale nie zawsze, bo Dżesiki bym nie zniosła ;-P)

Ja mam Amelię Annę (idzie do 1szej klasy) i co teraz wydaje się być nie możliwe imię szokowało na początku. A rok później wysyp Amelek :-D

Jonasza Jarosława (4,5 roku) pani w Urzędzie jak mąż poszedł zapisywać sprawdzała, czy jest takie imię :szok:

Teraz będzie Rozalia Małgorzata- Rozalie wymyśliły dzieci z dziadkiem na spółkę.
Problem z chłopcem bo 1szego nie mamy za nic :-) ale drugie Jerzy

reklama
Brawo Lolka777!Bardzo fajny temat, czytam i czytam Wasze posty,dziewczyny!:tak:Imionami interesowałam się od zawsze,a 8 stycznia urodziłam Matyldkę.Chciałam,aby moja dziewczynka miała mniej popularne imię,ale z tradycjami.Podobały mi się Zosia, Ola i Helenka, ale tych imion jest całkiem sporo w mojej okolicy.Kiedy zdecydowałam się na Matyldkę (Tylkę, Matylkę, Tylusię, Tylę),rodzina i znajomi mi odradzali ("kojarzy mi się z krową", "Twoja córka nigdy ci nie wybaczy tego imienia!").Już miałam zrezygnować z powodu uszczypliwych uwag,ale wytrwałam dzięki mojemu mężowi i teraz jestem zadowolona,że mamy Matyldkę.Okazało się,że...wielu znajomych zaczęło się zachwycać tym imieniem.Jaki wniosek? Nie poddawajcie się, Dziewczyny,nie słuchajcie "dobrych" rad,tylko nazywajce swoje dzieci tak,jak Wam serce podpowiada:-) Sama miałam być Klarą, nie jestem, bo mamie zabrakło odwagi, a szkoda, bo to piękne chrześcijańskie imię:-)

Do góry