reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Z ciekawości, jakie problemy generuje Ci drugie imię? :)
Pytam, bo kolejny raz widzę taką opinię, a ja mam dwa i nie widzę problemow :D
Musze o nim ciagle pamietać .. jak go nie podam np do certyfikatu czy dylpomu (robie sporo szkoleń) to on jest nieważny! A później to odkręcić to nie jest czasem takie łatwe.. kiedys w żłobku płatności mi odrzucali .. bo księgowa nie połączyła kropek.. że w systemie maja moje imiona zapisane na odwrót i figurowałam z drugiego imienia …zazwyczaj problemy wynikaja z mojego zapomnienia i z nieprzychylności lub błędu/ nieuwagi innych . :)

Myślę, że jak nie ma potrzeby go uzywać w zyciu (podawać czesto) to nie musi być problematyczne :)

reklama
Musze o nim ciagle pamietać .. jak go nie podam np do certyfikatu czy dylpomu (robie sporo szkoleń) to on jest nieważny! A później to odkręcić to nie jest czasem takie łatwe.. kiedys w żłobku płatności mi odrzucali .. bo księgowa nie połączyła kropek.. że w systemie maja moje imiona zapisane na odwrót i figurowałam z drugiego imienia …zazwyczaj problemy wynikaja z mojego zapomnienia i z nieprzychylności lub błędu/ nieuwagi innych . :)

Myślę, że jak nie ma potrzeby go uzywać w zyciu (podawać czesto) to nie musi być problematyczne :)
Hmm, to ciekawe, bo ja nigdy się z tym nie spotkalam, a też mam dwa :)
Ale rozumiem :)

Myślę, że jak nie ma potrzeby go uzywać w zyciu (podawać czesto) to nie musi być problematyczne
W Szwecji mozna sobie przez internet zaznaczyc, ktore z 3 imion ma byc “glowne” i tak beda sie do was zwracac np. u lekarza bo takie imie bedzie sie pojawiac po podaniu peselu.
Ja tego na poczatku nie wiedzialam i sie zastanawialam dlaczego w przychodni wolaja mnie po drugim imieniu, ktore jest jeszcze trudniejsze dla nich do wypowiedzenia, niz pierwsze 🤷‍♀️

W Szwecji mozna sobie przez internet zaznaczyc, ktore z 3 imion ma byc “glowne” i tak beda sie do was zwracac np. u lekarza bo takie imie bedzie sie pojawiac po podaniu peselu.
Ja tego na poczatku nie wiedzialam i sie zastanawialam dlaczego w przychodni wolaja mnie po drugim imieniu, ktore jest jeszcze trudniejsze dla nich do wypowiedzenia, niz pierwsze 🤷‍♀️
Ale super rozwiazanie! No dlatego mówię, że dla niektórych to fajna opcja wyboru :) ja swoje drugie imię lubię jest ładne , ale w moim życiu po prostu bezzasadne :) rozumiem też, że ktoś lubi swoje dwa imiona i ma dla tego zasadność albo jak ktoś nadaje swoim dzieciom po dwa :) ale też cieszę się, że tu jest wybóru nas w kraju, że można, ale nie trzeba :)

Hmm, to ciekawe, bo ja nigdy się z tym nie spotkalam, a też mam dwa :)
Ale rozumiem :)
U mnie podobnie. Jak byłam w podstawce czy liceum i jakieś dokumenty wypełniałam to zawsze się podpisywałam jednym imieniem. Potem jakieś problemy były na próbnej maturze bo mam dwa a wpisywałam jedno. Mama moja zawsze była zdenerwowana i kazała o tym pamiętać 😀
Ogólnie mi nie przeszkadza, w dowodzie mam dwa, drugiego nie używam

reklama
Jedna z dziewczyn na forum opowaidała, jak to jej córka poznała na placu zabaw dziewczynkę i jak spytała się jak ma na imię to córka powiedziała, że nie pamięta, bo to było jakieś dziwne i niespotykane imię. Dziewczynka miała na imię Monika 😂
Ostatnio mąż szedł z synem do domu że spaceru i jakiś dzieciak się przyłączył i "hej, jak masz na imię? Ja Daniel". A mąż mu odpowiedział za niego i on do niego "proszę pana, a po jakiemu te imię jest? Bo na pewno nie po polsku". 🙈🙈🙈

Do góry