reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

a w naszym małym kraju zyja:

Alan Kowalski
Chantal Kocięda
Marek Browarek
Narcyz Baran
Dolores Kielbasa
Róża Kapusta
Wiolett Kur (na liscie obecnosci Kurwiolettka)
Eulalia Tyndyrynda - Drzyzda
Dżesika Bażant
Diego Nowicki
Michał Michałek
Brian Prytko
Ivette Poniatowski
Cynthia Szpak
Nikole Gołąb
Inez Dzigadło
Dżesika Młotek
Alan Jagiełło
Noemi Polewiak

i wiele wiele innych absyrdalnych zestawien.......

Nazwiska sa jakie sa ale nad imieniem (dla Swoich ukochanych, wyczekiwanych maluiszkow) kochani rodzice to lepiej 10 razy sie zastanowcie zamim je nadacie!!!!!!
Bo imie "anglosaskie" lub "spolszczone" brzmi conajmniej "pretensjonalnie" a wrecz tragikomicznie z wiekszoscia polskich nazwisk
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D po prostu umarlam czytajac twoj post :tak: po calym nienajszczesliwszym dla mnie tygoniu oplulam monitor ze smiechu:-) Dzieki za ubaw.

reklama
A co do imion, które występowały w moim otoczeniu, to było 2 Brendonów, Estera, Regina, Mieszko, Brajan, Bertam, Vanessa. Jak sobie jakieś przypomnę to jeszcze dopiszę:)

Mnie osobiście podoba się imię Mieszko :sorry2: dorzuciłabym jeszcze Ziemowita (Ziemka) :tak::-)

a w naszym małym kraju zyja:

Alan Kowalski
Chantal Kocięda
Marek Browarek
Narcyz Baran
Dolores Kielbasa
Róża Kapusta
Wiolett Kur (na liscie obecnosci Kurwiolettka)
Eulalia Tyndyrynda - Drzyzda
Dżesika Bażant
Diego Nowicki
Michał Michałek
Brian Prytko
Ivette Poniatowski
Cynthia Szpak
Nikole Gołąb
Inez Dzigadło
Dżesika Młotek
Alan Jagiełło
Noemi Polewiak

:-D:-D:-D:-D

Gdzieś tu na forum czytałam temat, w którym były właśnie przykłady tych niefortunnych zestawień :-)

W Naszym przypadku dłuuugo na pierwszym miejscu było imię Oliwier, ale zaczęło zalatywać mi troszkę stylem w rodzaju: Dżesika, Dżejson itp :-(
Mamy Oliwierów tylko spokojnie :sorry2:
Główkujemy i nie możemy się zdecydować :-(

W grę wchodzą jeszcze Aleksander (zdrobniale jak ktoś musi ;-) Aleks, oby nie Olek brrr) i Hubert

Dawno mnie tu nie było...ponad 160 000 odwiedzin na naszym wątku, Waw!

Herbatka naszykowana, zabieram się za nadrabianie zaległości:)

Pozdrawiam Was, przyszłe i obecne Mamuśki:-)

Marisa, Aya bardzo oryginalne imiona, nigdy o takich nie słyszałam. Melisa, też ładnie brzmi, ciekawa jestem jak brzmi skrót, Meliska, Meli?

Monikasia: Melody to jest imię męskie, czy żeńskie?

Dziewczyny, a jak się zdrabnia Leopold i Hipolit? nie znam nikogo o tym imieniu.

Lenka79: no proszę, Twoja Maszeńka ma już 4 miesiące, a pamiętam jak się zastanawiałaś jak dać jej na imię:) Piękne imię i zapewne piękna dziewczynka:)

Ostatnia edycja:
Marisa, Aya bardzo oryginalne imiona, nigdy o takich nie słyszałam. Melisa, też ładnie brzmi, ciekawa jestem jak brzmi skrót, Meliska, Meli?

Monikasia: Melody to jest imię męskie, czy żeńskie?

Dziewczyny, a jak się zdrabnia Leopold i Hipolit? nie znam nikogo o tym imieniu.

Lenka79: no proszę, Twoja Maszeńka ma już 4 miesiące, a pamiętam jak się zastanawiałaś jak dać jej na imię:) Piękne imię i zapewne piękna dziewczynka:)

Melisa-Lisa, Meli, Meliska
Leopold-Leo, Leoś, Poldek
Hipolit-może Hipek, Hipuś, Hipciu
Melody jak dla mnie raczej żeńskie

mm&sm: dzięki za odpowiedź:-)

Jeszcze mi się przypomniało imię takiego dawnego znajomego -Apolinary, skrót Polek, też oryginalne:tak: Chyba o nim nie wspominałam:blink:

z tych zestawien imion i nazwisk to ja mam w klasie Shirley Ostrowska na poczatku dziwnie mi brzmialo ale po 3 latach to najzwyczajnie jak tylko sie da.

Mia i Aya super imiona.

U nas synek ma na imię Dominik...bardziej spotykane jako żeńskie Dominika,bo chłopców z tym imieniem jest raczej mało.
Znajoma ma trójkę dzieciaczków -2 dziewczynki i chłopca....chłopak to KOSMA a dziewczyniki to GAJA i JAEL
Spotkałam kiedyś babcię z wnuczkiem , który miał na imię IMBRAM.

Ostatnia edycja:
reklama
:-) Osobiście 3 Olimpie chodziły ze mną do klasy w gimnazjum, 5-letnia sąsiadeczka też jest Olimpia :-) jeszcze ze 3 z widzenia kojarzę, że Olimpie, nigdy nie powiedziałabym, że to rzadkie imię

:tak:

Wow ;) ja nie spotkałam ani jednej w swoim życiu a i reakcja ludzi dookoła pokazuje, że wcale nie jest takie popularne ;)
Hmm...ciekawe,może to kwestia też lokalizacji? Może inne imiona popularne są w różnych województwach?

Do góry