reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
No cóż...Olimpia chyba też do popularnych nie należy ;)
Ale denerwuje mnie reakcja ludzi - robią taki miny, że tylko zdjęcie zrobić i wręczyć ;-)
Druga rzecz to tłumaczenie, że "nie, nie Oliwia". :)
Ale nie zmieniłabym tego imienia za nic w świecie.

Teraz będzie Lilianka albo... i tu problem, myslę nad Remigiuszem.

Co do "dziwnych" imion to nie sądzę, żeby dzieciaki w przedszkolu się śmiały - myśle, że to raczej wychodzi później i raczej od rodziców, dla dzieci tak naprawdę wszystko jest naturalne :tak:

A tak poza tym to któraś z Was pisała o tym, że fajnie mieć oryginalne imię bo w koło same Kasie i Anie - i tak do mnie dotarło - że ja nie znam ŻADNEJ małej Kasi :szok:

Co do "dziwnych" imion to nie sądzę, żeby dzieciaki w przedszkolu się śmiały - myśle, że to raczej wychodzi później i raczej od rodziców, dla dzieci tak naprawdę wszystko jest naturalne :tak:

A tak poza tym to któraś z Was pisała o tym, że fajnie mieć oryginalne imię bo w koło same Kasie i Anie - i tak do mnie dotarło - że ja nie znam ŻADNEJ małej Kasi :szok:

z tym sie 100% zgadzam, bo niby skad male dziecko ma wiedziec, ze to akurat dziwne imie. Ogladaja bajki gdzie bohaterzy sa roznie nazwanie i mysle, ze nie robia na nich orginalne imiona wrazenia.

Witam wszystich :)
Chciałam zapytać, czy słyszałyście o imieniu MARISA ? Ostatnio gdzieś usłyszałam czy przeczytałam i nawet mi sie spodobało. A według was ładne ? Tylko nie wiem czy to jest napewno Marisa a nie Marissa, bo to drugie odpada. Czekam na odpowiedzi :)

reklama
No cóż...Olimpia chyba też do popularnych nie należy ;)
Ale denerwuje mnie reakcja ludzi - robią taki miny, że tylko zdjęcie zrobić i wręczyć ;-)
Druga rzecz to tłumaczenie, że "nie, nie Oliwia". :)
Ale nie zmieniłabym tego imienia za nic w świecie.

Teraz będzie Lilianka albo... i tu problem, myslę nad Remigiuszem.
:-) Osobiście 3 Olimpie chodziły ze mną do klasy w gimnazjum, 5-letnia sąsiadeczka też jest Olimpia :-) jeszcze ze 3 z widzenia kojarzę, że Olimpie, nigdy nie powiedziałabym, że to rzadkie imię

Imię Melisa - super :-) nigdy żadnej nie spotkałam i brzmi bardzo ładne i neutralnie :tak:
Marisa też bardzo ładnie, aczkolwiek musi pasować do nazwiska, bo inaczej wypadałoby dość śmiesznie wg. mnie :-) Osobiście imie to słyszałam tylko u jakiejs modelki czy aktorki, w Polsce sie z nim nie spotkałam, ale jestem jak najbardziej na tak :tak:

Do góry