reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy maluszka

reklama
Ja z radością mogę się pochwalić ze od jakiegoś tygodnia czuję już ruchy mojego maleństwa nie są częste ale przynajmniej raz na dzień daje o sobie znać :)

ja tez juz od tygodnia conajmniej czuję jak mnie tam bąbel od środeczka smyra. Na początku az sie przestraszyłam bo nie wiedziałam co to....

wiolcia luzik. Na regularne ruchy jeszcze troszkę zaczekasz :tak: ja też tak miałam czułam pierwszy raz jak byłam w krakowie, a potem przez dobry tydzień cisza

ja teraz już czuję często. Od kilku dni w zasadzie jak złapię odpowiednia pozycję i zaczekam cierpliwie to mój skarb się poruszy i to coraz mocniej. Ale ja jestem już w drugiej, a w zasadzie to w trzeciej ciąży...

Odzywam się w tym temacie, jak w końcu mam co pisać. Stwierdzam, że widać po mnie brak doświadczenia w tej materii, bo ja nie czułam żadnego muskania, tylko od razu ucisk. A może to takie typowe dla mnie. Chociaż to był już 18 tc. Za to teraz dzidzia szaleje. Żartuję nawet, że momentami mundial sobie urządza (na czasie jest;-)). No i ewidentnie nie podoba jej się, kiedy mama siedzi za kierownicą. Niewygodnie jej. Na następnej wizycie będę mogła lekarzowi oznajmić, że dziecko w końcu daje znać o sobie.
Zdaję sobie sprawę, że za jakiś czas, będę narzekać na te ruchy, bo mi spać nie dadzą i mogą być nieprzyjemne. Ale teraz sa dla mnie oznaką, że wszystko jest w porządku i dzidzia rośnie.;-)

Wczoraj w nocy poczułam coś takiego na środku macicy dwa razy w dwóch miejscach jakby wypchnięcie. Zaznaczam ,ze nigdy niczego podobnego nie czułam. Wydaje mi się ,ze to dziecko odpychało się nóżkami. Myślicie ,ze to ruchy???

reklama
Do góry