reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Doris fotki bedą na 100% tylko pewnie jak wróce bo zgubiłam płytke z instalkami do aparatu wiec u rodziców nie zainstaluje
Kupilismy też gatki na basen ale matka sirota zapomniała o pampkach do pływania a nie wiem czy na tej wiosce będą...bo w krk już nie zdążę kupić chyba, dlatego z basenem byc może bedziemy musieli sie wstrzymać (a chciałam tez u dziadków iść) ale wanna na 100% bedzie, już sie nie moge doczekac i mam nadzieje że Frankowi miłość do wody nie minie jak popływa w wannie :)

reklama
A od jakiego wieku można isć z dzieckiem na basen? Lekarz powiedział że jak skończy 9 miesiecy, bo to dziewczynka i łatwo i infekcję....

U nas samolocik jest the best.
Mały śmieje się do rozpuku jak wisi nade mną i spuszcza bomby ze śliny prosto w mój dekolt:)

Dobranocka, w Krakowie są już zajęcia dla maluchów po skończonym 3 miesiącu, więc my planowalismy iść w przyszłym tygodniu tylko tych pampków nie mamy a raczej huggiesów. Jest takie cos jak polskie stowarzyszenie pływania niemowląt i u nich na stronie jest lista ośrodków, które prowadza zajecia dla niemowlaków. My najpierw chcemy iść sami zobaczyć czy w ogóle frankowi sie to spodoba bo taki kursik pływania juz troche kosztuje.

Dziewczyny ja jakiś czas temu już pisałam,że mój Krzyś przekręca się z plecków na brzuszek,ale wtedy jeszcze raczka zostawała pod brzuszkiem i trzeba było mu ją wyciągnąć.a teraz już sam potrafi się przekręcić.Dziś szok miałam chyba w oczach :-D Zostawiłam małego śpiącego w łóżeczku na pleckach,no i po około pół godziny słysze z kuchni aguu,gaaa,wchodzę do pokoju a tam głowa wystaje z łóżeczka i mały już na brzuszku :rofl2: Dziecko przeszczęśliwe,ale ja to musiałam mieć fajną minę jak weszłam hehe:-D

Czarodziejka - suuuuper! Gratulacje :-) A mój leniuszek to chyba nigdy nie będzie się z plecków na brzuszek przekręcać - on się buntuje nawet jak ja go sama przekręcam na boczek,a na brzuszku to w ogóle jest beeee.

Czarodziejka - suuuuper! Gratulacje :-) A mój leniuszek to chyba nigdy nie będzie się z plecków na brzuszek przekręcać - on się buntuje nawet jak ja go sama przekręcam na boczek,a na brzuszku to w ogóle jest beeee.

moja LEANE obrocila sie pare razy ale tak to tez musze ja popychac i za ktoryms razem jest LAAAAA!!!!!! za ciezka dupa chyba... za to sie gimnastykuje-podciaga nogi do samej klatki piersiowej i je "wykopuje" w gore ze na macie kopie w maskotki co wisza u gory luku

a młody teraz wcale nie chce na pleckach tylko na brzusiu.
czasem też rozkłada ręce na boki i głowa w dół i macha kończynami jakby pływał.
no i od jakiegoś czasu leżąc na brzusiu podnosi pupę w góre i rękami próbuje się odepchnąć. hehhe fajnie to wygląda jak robaczek co się przesuwa. stopy są na topie też zdejmuje sobie sam skarpetki:D
:-p
ale najabrdziej mnie bawi jak leży ciągle w górze głowa i barki jak na pleckach jest, w sumie to nie wiem czy tak powinien ciągle

reklama
z Leane od paru dni niezle jaja sa:)) jak ide do niej zeby ja wziac l ozeczka to pytam: wstajesz?? idziemy?? a ona najpierw podwija nozki pod klatke peirsiowa i zaraz za tym glowe podnosi z plecami-wyglada ja jakas kuleczka a ja wtedy jej pomagam , lapie tylko LEKKO za raczki a ona sie podnosi i siada, plecki prawie prosto:))) slodko to wyglada:)) sile ma pieronica:) szkoda ze sie nei obraca jak Wojtus na filmiku ale moze teraz jak wykopuje nogi wysoko i na boki tez to moze sie w koncu zacznie majtac:)

Do góry