reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
a po moim M dzieciaki złapią zapał do gier komputerowych :no: Emi już zaczęła ale jej nie pozwalam za często.

ooo gry komputerowe, to coś co i u mnie bedzie dominować :/ mój m. juz powiedział że musi kupić playstation żeby ćwiczyć z synkiem ;) oj boje się tego że nic innego nie będzie go interesowało tylko granie :/

doris, super z tymi zajęciami sportowymi i z tym uniwersytetem :) a gdzie coś takiego organizują, myślisz że są w różnych miastach ? podpowiem coś takiego mojemu bratu bo nie ma pomysłu na swojego synka ;)

strip brawo dla Wojtka, słuszny wiek to i słuszna waga ;)))

Wojtek waży 8,500 :D:D:-D dzisiaj się ważyliśmy :)
aaa i uspokaja go bardzo jak mu z A. gramy na gitarze, albo jak mu śpiewam::-p
Wooow! Jaka słuszna waga. I Ty się, Strip dziwisz, że ważysz tak malutko. On Ciebie po prostu zjadł ;-).
Ja Olka zważę 16-go przy szczepieniu, ale stawiam na jakieś 7kg.
A co do śpiewania dziecku, to moje też to lubi :-).

Moja córunia też wpatrzona w TV jak w obrazek :) ale staram się jej ograniczać :)
A jeśli chodzi o przewroty to też sporadycznie z brzuszka na plecy udaje jej się. Chociaż ostatnio w ogóle nie chce leżeć na brzuchu. Rączki na boki, twarz w podłogę i ryczy żeby ją podnieść - niedzielny leniuszek :D
A jak wasze pociechy reagują na stawianie na nóżki bo czytałam, że prawidłowy odruch to uginanie kolanek a moja córcia prostuje nóżki i staje jak mały żołnierzyk. Śmiesznie to wygląda jakby miała zaraz zacząć chodzić. Oczywiście tylko w zabawie tak robimy żeby nikt nie pomyślał, że coś wymuszam na dziecku :) Wszystko w swoim czasie :)
kruszynka, Olek, jak się go postawi, to zgina nóżki i z całej siły się wybija do góry i podskakuje, no i robi to tak długo, jak mu się pozwoli. Mnie najczęsciej ręce wysiadają, a on chce dalej, mały skoczek. Normalnie drugi Małysz ;-).

A co do gier i tv to hmm telewizora nie mamy, ale w laptopa mały sie wpatruje z namietnością a dziś pół godziny trzyamł w rączkach ipoda i oglądał na nim kubusia puchatka... - wyrodna matka musiała poczytać forum :)

U nas znowu bardzo uspokajająco działa telefon. Szczególnie jak przebieram na głodziaka w nocy to wtedy mąż włącza mu jakiś film który nagrał z Fifim i mu puszcza, wtedy jest spokój. Dziś np. odpowiadał do telefonu jak siebie zobaczył:)

a ja dzisiaj sie usmialam teraz niedawno bo moje dziecko z dzika fascynacja bawilo sie papierowym recznikiem, mietosila, wywalala nim we wszystkie strony:) kurde byle co i ja to tak zajmuje ze szok:)) ale to dobrze bo przynajmniej byle co dostanie w lapki i juz ma zajecie:)

doris ale super!!! świetnie organizujesz synkowi czas, opowiedz coś więcej :-)
co do gier komputerowych to mój też wymyśla, że trzeba ps kupić, żeby potem mógł z dzieckiem grać...

doris, super z tymi zajęciami sportowymi i z tym uniwersytetem :) a gdzie coś takiego organizują, myślisz że są w różnych miastach ? podpowiem coś takiego mojemu bratu bo nie ma pomysłu na swojego synka ;)

Widzę że jesteś z Warszawy więc taki uniwersytet dla dzieci jest na SWPSie. Robię tam podyplomówkę i widziałam właśnie, że jest coś takiego.

reklama
Do góry