reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
moja jak sie nauczyła obracac z pleców na brzuch to juz nic innego nie robi cały dzien. Za to z brzucha na plecy to srednio jej wychodzi. Tylko czasami

Dzisiaj rehabilitantka powiedział, że skoro urodził się 3tyg przed terminem to ma miesiąc prawo być spowolniony w nabywaniu nowych umiejętności i tak właśnie jest niestety. A jak czytam o Waszym przewracaniu, to gdybym nie widziała raz filmu to bym Was wyśmiała. Ta umiejętność powinna pojawić się w szóstym lub jak kto woli do szóstego miesiąca życia... To słowa naszej rehabilitantki.

madlein też dlatego dałam film hehehe :-) a tak poważnie sama w szoku byłam. ale np na plecy już moj maly nie przewroci sie. a co do Wiktora, to przeciez rozwija sie prawidlowo miesiac to nie jest jakis straszny czas. sama piszesz o jego postepach to mi to bardzo ladnie wyglada. kazde dziecko ma swoj czas. Wojtek np dopiero od jakis 3 tyg interesuje sie mata edu.

Dzisiaj rehabilitantka powiedział, że skoro urodził się 3tyg przed terminem to ma miesiąc prawo być spowolniony w nabywaniu nowych umiejętności i tak właśnie jest niestety. A jak czytam o Waszym przewracaniu, to gdybym nie widziała raz filmu to bym Was wyśmiała. Ta umiejętność powinna pojawić się w szóstym lub jak kto woli do szóstego miesiąca życia... To słowa naszej rehabilitantki.

moja urodziła sie 26 dni przed terminem i tez moze byc spowolniona a dobre 10 dni przekłada sie z pleców na brzuch. A ja wtedy chichocze. Dodatkowo za pierwszym razem babcia i dziadek bili brawo to jeszcze dała ze 20 bisów. Za to jak poszła spac o 20 to spała do 7 i nawet na jedzenie sie nie obudziła.

Z tym obracaniem to różnie bywa...:)Ja tez uważam,ze nawet jak dziecko jeszcze tego nie robi,to nie ma powodów do niepokoju,ma na to jeszcze spokojnie czas,różne dzieci nabywają różne umiejętności w różnym tempie i to całkiem normalne jest.Amelka do dzis nie ma mowy ,zeby pomyślała o przewrocie z plecków na brzuszek.Odwrotnie to i owszem i to od dawna;).Zafascynowana pewnie siadaniem,to co tam jej jakies obroty;P.No i krzyczy namiętnie,nie jest to co prawda taki pisk przeraźliwy,jak u niektórych z Was,ale dość donośne "AAAAAAAH":).
Madlein, a Wiktorek juz 4 mce!Gratulacje:)

Dawidowe dodatkowo u mojego synka trzeba brać poprawkę na to, że miał wylew. Miesiąc do tyłu to i tak ogromny sukces. Jak lekarze mówili nawet, że w najgorszej opcji może być warzywkiem...

Ostatnia edycja:
reklama
przestac myslec takie głupoty ładny zdrowy chłopczyk i rozwija sie prawidłowo. Zapomnij o tamtym i niech leci spokojnie swoim trybem

Do góry