reklama
Madlein
Fanka BB :)
Dzisiaj rehabilitantka powiedział, że skoro urodził się 3tyg przed terminem to ma miesiąc prawo być spowolniony w nabywaniu nowych umiejętności i tak właśnie jest niestety. A jak czytam o Waszym przewracaniu, to gdybym nie widziała raz filmu to bym Was wyśmiała. Ta umiejętność powinna pojawić się w szóstym lub jak kto woli do szóstego miesiąca życia... To słowa naszej rehabilitantki.
stripMYmind
madlein też dlatego dałam film hehehe :-) a tak poważnie sama w szoku byłam. ale np na plecy już moj maly nie przewroci sie. a co do Wiktora, to przeciez rozwija sie prawidlowo miesiac to nie jest jakis straszny czas. sama piszesz o jego postepach to mi to bardzo ladnie wyglada. kazde dziecko ma swoj czas. Wojtek np dopiero od jakis 3 tyg interesuje sie mata edu.
dawidowe
Dzisiaj rehabilitantka powiedział, że skoro urodził się 3tyg przed terminem to ma miesiąc prawo być spowolniony w nabywaniu nowych umiejętności i tak właśnie jest niestety. A jak czytam o Waszym przewracaniu, to gdybym nie widziała raz filmu to bym Was wyśmiała. Ta umiejętność powinna pojawić się w szóstym lub jak kto woli do szóstego miesiąca życia... To słowa naszej rehabilitantki.
moja urodziła sie 26 dni przed terminem i tez moze byc spowolniona a dobre 10 dni przekłada sie z pleców na brzuch. A ja wtedy chichocze. Dodatkowo za pierwszym razem babcia i dziadek bili brawo to jeszcze dała ze 20 bisów. Za to jak poszła spac o 20 to spała do 7 i nawet na jedzenie sie nie obudziła.
Z tym obracaniem to różnie bywa...Ja tez uważam,ze nawet jak dziecko jeszcze tego nie robi,to nie ma powodów do niepokoju,ma na to jeszcze spokojnie czas,różne dzieci nabywają różne umiejętności w różnym tempie i to całkiem normalne jest.Amelka do dzis nie ma mowy ,zeby pomyślała o przewrocie z plecków na brzuszek.Odwrotnie to i owszem i to od dawna.Zafascynowana pewnie siadaniem,to co tam jej jakies obroty;P.No i krzyczy namiętnie,nie jest to co prawda taki pisk przeraźliwy,jak u niektórych z Was,ale dość donośne "AAAAAAAH".
Madlein, a Wiktorek juz 4 mce!Gratulacje
Madlein, a Wiktorek juz 4 mce!Gratulacje
reklama