reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Amelka ma takiego króliczka szmacianego-głowka i wokół taka jakby chusteczka,jak to Dziulka ujęła, z kolorowych szmatek,a na końcach "łapki" i gryzak.
zrobisz zdjęcie, bo sobie tego nie umiem wyobrazić ;-)
No mój mały to się sam już porządził pieluszką. Od dawna tarmosi przed snem tę którą ma podłożoną pod główką. Tarmosi z dwóch stron, zakrywa się nią, przytula, ssie i robi z nią inne wygibasy
no mój tak samo, obudził się kiedyś z pieluszką na całej twarzy, dlatego przestałam podkładać, bo się boję, choć moja mama mówi, że i ja i brat tak spaliśmy z pieluszkami ukochanymi ;-)

no mój tak samo, obudził się kiedyś z pieluszką na całej twarzy, dlatego przestałam podkładać, bo się boję, choć moja mama mówi, że i ja i brat tak spaliśmy z pieluszkami ukochanymi ;-)

tez kilka razy dałam pieluszkę,ale jak się przykrył na buzię to zabrałam i już nie daję bo się boję...że się udusi,nie wiem może przesadzam ale się boje jakoś.
happybeti mój ma takiego misia z tej serii co mówisz i tez podgryza mu łapki.

Nat,akurat miałam takie zdjęcie,ale jak chcesz ,to zrobie samego królika. P1010003.jpg
A dzis sie usmialismy z niej,bo jak kłade ją na macie,to podkładam pod główke poduszeczkę,bo tak lepiej widzi zabawki przed sobą.No i zasnęła jakos na tej macie,więc ją okryłam kołderką.A ona jak się obudziła,to usiłowała siadać,trzymając kurczowo tę kołderkę tak,jak trzyma się naszych palców przy podciąganiu.Czerwona jak burak była z wysiłku,głowka w górze,ale dalej ani rusz,ale próbowała !.A jaką minę zawziętą miała:D!

Ostatnia edycja:
Moja mala jak lezy tez chce siadac i non stop sie podnosi. Jak bylam u rodzicow to oczywiscie ojeje patrzcie co ona robi. Ci bardziej przewrazliwieni (ja sie boje jak ona tak robi- ale przeciez sama sie podnosi to chyba krzywdy sobie nie zrobi), a ja sie ciesze, ze znowu cos nowego umie :).

Nat,akurat miałam takie zdjęcie,ale jak chcesz ,to zrobie samego królika.Zobacz załącznik 319988
A dzis sie usmialismy z niej,bo jak kłade ją na macie,to podkładam pod główke poduszeczkę,bo tak lepiej widzi zabawki przed sobą.No i zasnęła jakos na tej macie,więc ją okryłam kołderką.A ona jak się obudziła,to usiłowała siadać,trzymając kurczowo tę kołderkę tak,jak trzyma się naszych palców przy podciąganiu.Czerwona jak burak była z wysiłku,głowka w górze,ale dalej ani rusz,ale próbowała !.A jaką minę zawziętą miała:D!

Hahaha ale to musiało bosko wyglądać :D A zdjęcie rewelacyjne, widać że z króliczkiem się dobrze śpi ;) Ja mam coś podobnego z rossmana, musze to wyprać i zobaczyć czy małemu się spodoba :)

Dokładnie, my dostaliśmy w prezencie, ale później widziałam je w rossmanie :) My chyba też mamy króliczka, może się przyjmie ;))

No ja właśnie kupiłam takiego misia-szmatkę w Rossmannie. Coś koło 16-17zł to kosztowało. No mały się nim trochę bawi,ale i tak pielucha i śliniaki górą. Wygląda to tak:
miś.jpg

U mnie czasem sobie nałoży na głowę kawałek pieluchy,ale wydaje mi się że raczej od kawałka szmatki się nie zadusi, jak mu przeszkadza to sobie zdejmuje. Bądź co bądź tetra przewiewna jest. Całej sobie nie nałoży bo leży na niej głową więc nie da rady ;)

Happybeti- a może nakręciłaś filmik jak się tak podciągała z tą kołderka?? Wrzuć proszę jeśli masz - boskie to musiało być :D

Przemek też się ostatnio podnosi do siadania, zwłaszcza jak siedzi mi na kolanach,a w zasadzie leży, bo ja się wtedy tak rozkładam na fotelu, żeby w miarę płasko miał, mniej więcej jak w leżaczku i wtedy on kombinuje żeby usiąść i też przy tym aż czerwony na buzi :D

Ostatnia edycja:
reklama
Wtedy nie pomyślałam o filmiku,tak się śmialiśmy.Spróbuję jeszcze ją złapać,jakby jeszcze próbowała.Tylko ja mam taki juz stary aparat i filmiki robi strasznie krótkie-jakieś 20 sekund:p.

Ładujemy baterie do aparatu,bo padły:).chciałam zrobic zdjęcie tego królika i może sprowokować Amelkę do powtórzenia akcji:).A zauważylismy,że podciąga się do siedzenia tak chętnie nie dla samego siedzenia,tylko jak tylko jest w pionie,to natychmiast dopada mojej czy M. ręki ,zeby ją pogryźć:)!

Ostatnia edycja:
Do góry