reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

no a Leane dzisiaj przy kolacji dala czadu:) wolala o jajecznice i parowe. ok. zjadla paroweczke, polowe jajecznicy i mowi do meza " nie chce juz" i oddaje mu talerz, a maz mowi " Leane zjedz jeszcze troszeczke" (bo nieraz mowi ze nie chce a jak chcemy zabrac talerz to ona sie smieje i je wtedy specjalnie cwaniara), na co Leane moim tonem glosu " no starczy juz nie? no dosc juz tego!!!" maz prawie wjechal pod lawe:)))))))))))))) a ku wyjasnieniu to jak mloda popelnia jakies glupoty totalne np rozlewa specjalnie wode po podlodze i sie tapla w tym to podnosze ton glosu ( nie krzycze) lapie sie za boki i wlasnie jej mowie " no dosc juz tego, wystarczy":)

reklama
DAWIDOWE nie ma się czym stresować ;-) ja też już nie raz nakrzyczałam na Alicję (i to tak porządnie). U nas jest podobnie jak u KANII - powtarzam 3x i jak to nie pomaga to wtedy muszę podnieść głos. Poza tym wiadomo, krzyk - krzykowi nie równy i jeżeli faktycznie o jakąś pierdołę chodzi to tylko głośniej mówię a jak Alicja coś na prawdę głupiego i nieodpowiedzialnego robi np. dewastuje mi sprzęty/ rysuje po ścianach,panelach etc. to już serio potrafię krzyknąć a ona wtedy zazwyczaj płacze i się obraża :sorry2:
ROXI no, no to ładnie Wam Ptyś się rozgadał. Super :-):-):-)

A więc zadaje pytanie w odpowiednim dziale ;)
Ile ważyły i mierzyły Wasze pociechy na roczek? A ile teraz? A no i jaka była waga i długość po urodzeniu.

Filip po urodzeniu miał 4275 g i 61 cm
Na 13 miesięcy 12,2 kg i 82 cm.
Teraz dokładnie nie wiem ile, ale na początku maja mielismy szczepienie i wtedy miał 13,5 kg i 89 cm.

SHE u Alicji przy urodzeniu było 2880 i 56cm. teraz jest 11,5kg i 86cm. (+/- 1cm) ;-) i z niecierpliwością czekam na bilans 2latka co by nasza ulubiona Pani Pediatra wszystko dokładnie zmierzyła.

KANIA a Oliwka teraz ile mierzy? kurcze ma Alicja na taką pulchniutką wygląda a tylko 11,5 na wadze...

Kania a w książeczce zdrowia Ci nie pisze??
No ja tez jestem ciekawa ile mały będzie wazył na bilansie dwulatka i w ogóle czy wszystko ok.
Starszy jak miał 2 lata to ważył 12,8 kg.

reklama
Do góry