no a Leane dzisiaj przy kolacji dala czadu wolala o jajecznice i parowe. ok. zjadla paroweczke, polowe jajecznicy i mowi do meza " nie chce juz" i oddaje mu talerz, a maz mowi " Leane zjedz jeszcze troszeczke" (bo nieraz mowi ze nie chce a jak chcemy zabrac talerz to ona sie smieje i je wtedy specjalnie cwaniara), na co Leane moim tonem glosu " no starczy juz nie? no dosc juz tego!!!" maz prawie wjechal pod lawe))))))))))))) a ku wyjasnieniu to jak mloda popelnia jakies glupoty totalne np rozlewa specjalnie wode po podlodze i sie tapla w tym to podnosze ton glosu ( nie krzycze) lapie sie za boki i wlasnie jej mowie " no dosc juz tego, wystarczy"
reklama
makuc
Fanka BB :)
DAWIDOWE nie ma się czym stresować ;-) ja też już nie raz nakrzyczałam na Alicję (i to tak porządnie). U nas jest podobnie jak u KANII - powtarzam 3x i jak to nie pomaga to wtedy muszę podnieść głos. Poza tym wiadomo, krzyk - krzykowi nie równy i jeżeli faktycznie o jakąś pierdołę chodzi to tylko głośniej mówię a jak Alicja coś na prawdę głupiego i nieodpowiedzialnego robi np. dewastuje mi sprzęty/ rysuje po ścianach,panelach etc. to już serio potrafię krzyknąć a ona wtedy zazwyczaj płacze i się obraża
ROXI no, no to ładnie Wam Ptyś się rozgadał. Super :-):-):-)
ROXI no, no to ładnie Wam Ptyś się rozgadał. Super :-):-):-)
Baśka_28
A mój Kamil jak się obrazi to wtedy idzie i mnie bije w nogę albo czasem w buzie i wtedy go pytam czy też mam mu tak zrobić on wrzeszczy nie i mnie przytula i całuje
She...
Zaangażowana w BB
A więc zadaje pytanie w odpowiednim dziale
Ile ważyły i mierzyły Wasze pociechy na roczek? A ile teraz? A no i jaka była waga i długość po urodzeniu.
Filip po urodzeniu miał 4275 g i 61 cm
Na 13 miesięcy 12,2 kg i 82 cm.
Teraz dokładnie nie wiem ile, ale na początku maja mielismy szczepienie i wtedy miał 13,5 kg i 89 cm.
Ile ważyły i mierzyły Wasze pociechy na roczek? A ile teraz? A no i jaka była waga i długość po urodzeniu.
Filip po urodzeniu miał 4275 g i 61 cm
Na 13 miesięcy 12,2 kg i 82 cm.
Teraz dokładnie nie wiem ile, ale na początku maja mielismy szczepienie i wtedy miał 13,5 kg i 89 cm.
reklama
Baśka_28
Kamil urodził się z wagą 3050g długość 56cm a jak miał rok to ważył 11,5kg a długości nie wiem a teraz waży 14kg i ma 90cm