reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Makuc Twoja pulchniutka? Nie żartuj, Oliwia ma 88 cm (mierzona przeze mnie, na futrynie kreseczki zaznaczamy).
She pewnie i mam tyle że akurat pod ręką nie bo jestem w pracy :-)
Baśka to Kamil tylko kg więcej od mojej i 2 cm szok, to ładnego mam klocuszka :-)

reklama
a moja dość zdrowo wygląda a ma 85 cm i waży 11,90 z pieluchą i sukienką bez butów.

przy urodzeniu 44 cm i 2140 g

Hmm... Widzę, że moja Hania chyba najmniejsza i najdrobniejsza, choć całkiem dobrze wygląda :p Jak byliśmy na szczepieniu, chyba w czerwcu to było, to ważyła 11,1 kg, a mierzyła, z tego, co pamiętam, 11,1 kg. Filigranowa panienka, choć buźka okrąglutka.

Ragna to moja po odjęciu pieluchy i body to zapewne też koło 11,5 kg i też jakoś tego nie widze bo dobrze wygląda.

Léane wazyla 3330 i miala 50 cm a teraz ma cos kolo 89 albo wiecej a wazy 12800, a tydzien temu wazyla 13800 tylko przez te upaly duzo pije i sika i lata jak swir:)

no właśnie to mnie zastanawia, że u dzieci wygląd nie ma odzwierciedlenia w wadze. Alicja tez na pulchną wygląda a wcale dużo nie waży. Może wzrost i rozmieszczenie ciałka ma tu dużo do rzeczy?
KANIA Twoja Oliwka jest wysoką dziewczynką! wow!

makuc, mam takie same przemyślenia ;-) Patryk przez to że ma pucołowate policzki to każdy mówi że taki grubiutki a on nigdy nawet fałdki na rączkach czy nóżkach nie miał, wiecie takich oponek :sorry2: No ale do małych też nie należy, tylko dziwne że centylowo to on zawsze poniżej 50 :confused:

reklama
Ale te dzieciaczki wysokie! Przemek obecnie ma 84,5 cm (mierzyłam go przy ścianie), a i tak ostatnio sporo urósł, bo jeszcze niedawno było 82,5. A waga to nie wiem jaka, bo w domu to ciężko mi go zważyć, bo się rusza. Urodził się 3150g i 52 cm, a w wieku 13 miesięcy miał 78cm i ważył 10,4 kg
No i jak się na niego patrzy to też dobrze wygląda, chociaż jak czasem widzę dzieci w jego wieku to niski jest. Chyba niestety po mnie wzrost odziedziczył, bo tatuś wysoki i jako dziecko też długi był.

Do góry