reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Makuc Twoja pulchniutka? Nie żartuj, Oliwia ma 88 cm (mierzona przeze mnie, na futrynie kreseczki zaznaczamy).
She pewnie i mam tyle że akurat pod ręką nie bo jestem w pracy :-)
Baśka to Kamil tylko kg więcej od mojej i 2 cm szok, to ładnego mam klocuszka :-)

reklama
a moja dość zdrowo wygląda a ma 85 cm i waży 11,90 z pieluchą i sukienką bez butów.

przy urodzeniu 44 cm i 2140 g

Hmm... Widzę, że moja Hania chyba najmniejsza i najdrobniejsza, choć całkiem dobrze wygląda :p Jak byliśmy na szczepieniu, chyba w czerwcu to było, to ważyła 11,1 kg, a mierzyła, z tego, co pamiętam, 11,1 kg. Filigranowa panienka, choć buźka okrąglutka.

Ragna to moja po odjęciu pieluchy i body to zapewne też koło 11,5 kg i też jakoś tego nie widze bo dobrze wygląda.

Léane wazyla 3330 i miala 50 cm a teraz ma cos kolo 89 albo wiecej a wazy 12800, a tydzien temu wazyla 13800 tylko przez te upaly duzo pije i sika i lata jak swir:)

no właśnie to mnie zastanawia, że u dzieci wygląd nie ma odzwierciedlenia w wadze. Alicja tez na pulchną wygląda a wcale dużo nie waży. Może wzrost i rozmieszczenie ciałka ma tu dużo do rzeczy?
KANIA Twoja Oliwka jest wysoką dziewczynką! wow!

makuc, mam takie same przemyślenia ;-) Patryk przez to że ma pucołowate policzki to każdy mówi że taki grubiutki a on nigdy nawet fałdki na rączkach czy nóżkach nie miał, wiecie takich oponek :sorry2: No ale do małych też nie należy, tylko dziwne że centylowo to on zawsze poniżej 50 :confused:

reklama
Ale te dzieciaczki wysokie! Przemek obecnie ma 84,5 cm (mierzyłam go przy ścianie), a i tak ostatnio sporo urósł, bo jeszcze niedawno było 82,5. A waga to nie wiem jaka, bo w domu to ciężko mi go zważyć, bo się rusza. Urodził się 3150g i 52 cm, a w wieku 13 miesięcy miał 78cm i ważył 10,4 kg
No i jak się na niego patrzy to też dobrze wygląda, chociaż jak czasem widzę dzieci w jego wieku to niski jest. Chyba niestety po mnie wzrost odziedziczył, bo tatuś wysoki i jako dziecko też długi był.

Do góry