reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

A Wojtek boi się, jak to sam ujął, że: Bocian odleciał po niebie do krajów (ciepłych w domyśle) hehehe i wyje, wiem jestem okrutna ale jak on się rozpłakał o to myślałam, że padnę. Boi się hcyba, że jak coś zniknie to już nie wróci tak mi się wydaje. Gada już zdaniami normalnie... odmienia czay np to co już było to mówi: samolot poleciał, a jak właśnie jakąś czynność wykonuje mówi: Wojtuś je obiadek, robi niam niam. A słowa jakie czasem walnie to padam... dzisiaj sadzma go na taśmie jak zakupy w markecie pakuje laska mówi do mnie 129 zł coś tam ja jej do płacenia a Wojtek: Pani da paragon:D hueheuhe masakra kolejka bekła:D no i doczekałam się, słowa kocham: mówi że kocha mamunie bardzo i całuje mnie wtedy. kocha też tatę. ale jak pytam kogo kocha najbardziej to mówi: martę, opiekunkę, pojechała do domu limuzyną:D
A co do strachu to chyba faktycznie taki etap, mały ciągle chce na ręce, a noszenie 15 kg kloca mnie wykańćza.

reklama
Strip padlam pani da paragon:-D:-D:-Dfajnie ze wojtus juz tak rozmawia teraz masz wesolo w domu:-)

Kuba tez robi postepy w mowieniu ale nie takie jak wojtek czy oliwka ale wiem ze kiedys sie rozgada:-)

Strip :-D ale Agent :-D super! A ten bocian :szok: :-D :rofl:

moja bardzo lubi buszowac w mojej torebce i wyciągać wszystko z portfela, moje karty, dokumenty i of kors pieniądze :baffled: oczywiście twierdzi że torebka jest mamy ale pieniążki Isi :rofl: tatuś ją nauczył. No i ostatnio jak byliśmy w dronce M. trzyma młodą, ja wyciągam portfel, dale kasjerce pieniądze a Iś krzyczy "moje piniążki, moje! daj Isi daj!" :zawstydzona/y: cały sklep z nas brechtał :cool2:
a tak btw jestem bardzo ciekawa jak by sie nasze maluchy dogadały ze soba skoro takie gadułki obie są :-) odezwe sie Słońce do Ciebie jak już wybędziemy na wakacje w moje rodzinne strony, może udałoby sie nam spotkać?

Strip to się Wojtuś rozgadał na całego, o widzę że u Wioli też Kubuś zaczął być rozmowny, Alicja Twoja Isia jak każda kobietka torebki lubi, moja też gustuje ale do mojego portfela jej nie dopuszczam ;-) Wyjęłam jej karty, wizytówki i dałam jej portfel (który dostałam kiedyś) i cieszy bardzo, 15 minut potrafi tymi kartami się bawić, wkładać i wyciągać, oglądać :-) Z mojej to chyba artystka jakaś rośnie, śpiewa na okrągło :-)

a z Leane to kieszonkowiec rosnie:pppp ostatnio zarypala mi cos w rodzaju bransoletki -taki zwykly badziew i ... schowala sobie pod nogawke od spodenek:ppp jak porzadkuje torebke z paragonow to Leane w swoim zywiole bo wie ze je targam i pol godziny siedzi i drze kolejno paragn za paragonem na male kawaleczki... a ostatnio zezarla ... kawalek gazety!!!! moja mama przyniosla taka darmowa gazete z wiadomosciami i Leane dopadla bo szuka w niej zawsze dzidziusiow- reklamy osrodka szkoleniowego na ktorych sa dzieci np z laptopem w rekach i pisze: Maria, sekretarka lat 25, na fotce maluszek:) albo chlopczyk na autku taki 2 letni i pisze: fabrice, kierowca ciezarowek. no i mldoa tak je kocha te dzidziusie ze z milosci zezarla kawalek gazety na moich oczach!!! chcialam jej wydrzec z buzi sila nie dalo sie!!!!! jak widziala ze chce lape wlozyc do buzi to w pospiechu pozarla!!! taki kawalek moze z 4-6 cm! az pobladlam..... a tak wogole to zadnych zabawek nei bierze do buzi od huhuhu!!! chyba od 8 miesiecy albo i dalej wstecz.
teraz za to ogladala kawalek meczu i sie drze po francusku " gol!!" caly blok ja slyszy:pp

Strip tylko pozazdrościć takiego gadułka. A to z paragone to umarłam.

Zmoja juz też można pogadać.

np jestw WC i słysze

mama choć

Ja: jestem w ubikacji

L: achaaaa

kania, Patryk też uwielbia mój portfel, dlatego dałam mu swój stary i powkładałam stare karty :tak: ale niestety jak wyjmuje z torebki "prawdziwy" portfel to potrafi wszystko rzucić i się denerwuje że mu nie chce dać :crazy:

Fajnie że dzieciaki już tak umieja sobie pogadać mój nie mówi jeszcze zdaniami tylko coraz więcej słow pojedynczych ale i tak się dogadujemy:sorry: no a mój portfel to wprost uwielbia a zwłaszcza pieniążki i to te grube za drobne nawet nie chwyta tylko 50 i 100:eek:
po kieszeniach też mi grzebie bo kiedyś chowałam smoczek i on czasem myśli że dalej tam go mam chyba:confused2: a jak wracam z zakupów to otwiera torby i mamo am woła:tak:

Roxannka może Twój bardziej wartościowy dla Niego.
Dawidowe padłam :-D:-D:-D:-D:-D
Baśka, Dziulka ooo ładnie się Wam dzieciaczki po kieszeniach grzebać uczą hahahha :-D:-D:-D

reklama
strip ladnie Wojtuś już mówi,całe zdania nam jeszcze daleko do tego jedynie co potrafi powiązać to''tu nie ma''a tak to pojedyncze słowa pól już idzie zrozumieć a resztę tzreba zgadywać:-)
Lenka też uwielbia portfele zwłaszcza S i mojej siostry,jak dorwie to monie chce czyli pieniążki żeby jej dać i do skarbonki wrzuca i mówi że na loda do amania pojedzie czyli intermarche:-)grube jej się nie podobaja i dobrze:tak:

Do góry