reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

A Wojtek boi się, jak to sam ujął, że: Bocian odleciał po niebie do krajów (ciepłych w domyśle) hehehe i wyje, wiem jestem okrutna ale jak on się rozpłakał o to myślałam, że padnę. Boi się hcyba, że jak coś zniknie to już nie wróci tak mi się wydaje. Gada już zdaniami normalnie... odmienia czay np to co już było to mówi: samolot poleciał, a jak właśnie jakąś czynność wykonuje mówi: Wojtuś je obiadek, robi niam niam. A słowa jakie czasem walnie to padam... dzisiaj sadzma go na taśmie jak zakupy w markecie pakuje laska mówi do mnie 129 zł coś tam ja jej do płacenia a Wojtek: Pani da paragon:D hueheuhe masakra kolejka bekła:D no i doczekałam się, słowa kocham: mówi że kocha mamunie bardzo i całuje mnie wtedy. kocha też tatę. ale jak pytam kogo kocha najbardziej to mówi: martę, opiekunkę, pojechała do domu limuzyną:D
A co do strachu to chyba faktycznie taki etap, mały ciągle chce na ręce, a noszenie 15 kg kloca mnie wykańćza.

reklama
Strip padlam pani da paragon:-D:-D:-Dfajnie ze wojtus juz tak rozmawia teraz masz wesolo w domu:-)

Kuba tez robi postepy w mowieniu ale nie takie jak wojtek czy oliwka ale wiem ze kiedys sie rozgada:-)

Strip :-D ale Agent :-D super! A ten bocian :szok: :-D :rofl:

moja bardzo lubi buszowac w mojej torebce i wyciągać wszystko z portfela, moje karty, dokumenty i of kors pieniądze :baffled: oczywiście twierdzi że torebka jest mamy ale pieniążki Isi :rofl: tatuś ją nauczył. No i ostatnio jak byliśmy w dronce M. trzyma młodą, ja wyciągam portfel, dale kasjerce pieniądze a Iś krzyczy "moje piniążki, moje! daj Isi daj!" :zawstydzona/y: cały sklep z nas brechtał :cool2:
a tak btw jestem bardzo ciekawa jak by sie nasze maluchy dogadały ze soba skoro takie gadułki obie są :-) odezwe sie Słońce do Ciebie jak już wybędziemy na wakacje w moje rodzinne strony, może udałoby sie nam spotkać?

Strip to się Wojtuś rozgadał na całego, o widzę że u Wioli też Kubuś zaczął być rozmowny, Alicja Twoja Isia jak każda kobietka torebki lubi, moja też gustuje ale do mojego portfela jej nie dopuszczam ;-) Wyjęłam jej karty, wizytówki i dałam jej portfel (który dostałam kiedyś) i cieszy bardzo, 15 minut potrafi tymi kartami się bawić, wkładać i wyciągać, oglądać :-) Z mojej to chyba artystka jakaś rośnie, śpiewa na okrągło :-)

a z Leane to kieszonkowiec rosnie:pppp ostatnio zarypala mi cos w rodzaju bransoletki -taki zwykly badziew i ... schowala sobie pod nogawke od spodenek:ppp jak porzadkuje torebke z paragonow to Leane w swoim zywiole bo wie ze je targam i pol godziny siedzi i drze kolejno paragn za paragonem na male kawaleczki... a ostatnio zezarla ... kawalek gazety!!!! moja mama przyniosla taka darmowa gazete z wiadomosciami i Leane dopadla bo szuka w niej zawsze dzidziusiow- reklamy osrodka szkoleniowego na ktorych sa dzieci np z laptopem w rekach i pisze: Maria, sekretarka lat 25, na fotce maluszek:) albo chlopczyk na autku taki 2 letni i pisze: fabrice, kierowca ciezarowek. no i mldoa tak je kocha te dzidziusie ze z milosci zezarla kawalek gazety na moich oczach!!! chcialam jej wydrzec z buzi sila nie dalo sie!!!!! jak widziala ze chce lape wlozyc do buzi to w pospiechu pozarla!!! taki kawalek moze z 4-6 cm! az pobladlam..... a tak wogole to zadnych zabawek nei bierze do buzi od huhuhu!!! chyba od 8 miesiecy albo i dalej wstecz.
teraz za to ogladala kawalek meczu i sie drze po francusku " gol!!" caly blok ja slyszy:pp

Strip tylko pozazdrościć takiego gadułka. A to z paragone to umarłam.

Zmoja juz też można pogadać.

np jestw WC i słysze

mama choć

Ja: jestem w ubikacji

L: achaaaa

kania, Patryk też uwielbia mój portfel, dlatego dałam mu swój stary i powkładałam stare karty :tak: ale niestety jak wyjmuje z torebki "prawdziwy" portfel to potrafi wszystko rzucić i się denerwuje że mu nie chce dać :crazy:

Fajnie że dzieciaki już tak umieja sobie pogadać mój nie mówi jeszcze zdaniami tylko coraz więcej słow pojedynczych ale i tak się dogadujemy:sorry: no a mój portfel to wprost uwielbia a zwłaszcza pieniążki i to te grube za drobne nawet nie chwyta tylko 50 i 100:eek:
po kieszeniach też mi grzebie bo kiedyś chowałam smoczek i on czasem myśli że dalej tam go mam chyba:confused2: a jak wracam z zakupów to otwiera torby i mamo am woła:tak:

Roxannka może Twój bardziej wartościowy dla Niego.
Dawidowe padłam :-D:-D:-D:-D:-D
Baśka, Dziulka ooo ładnie się Wam dzieciaczki po kieszeniach grzebać uczą hahahha :-D:-D:-D

reklama
strip ladnie Wojtuś już mówi,całe zdania nam jeszcze daleko do tego jedynie co potrafi powiązać to''tu nie ma''a tak to pojedyncze słowa pól już idzie zrozumieć a resztę tzreba zgadywać:-)
Lenka też uwielbia portfele zwłaszcza S i mojej siostry,jak dorwie to monie chce czyli pieniążki żeby jej dać i do skarbonki wrzuca i mówi że na loda do amania pojedzie czyli intermarche:-)grube jej się nie podobaja i dobrze:tak:

Do góry