reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

http://www.mamazone.pl/tv/film,5527,dziesiaty-miesiac-zycia.aspx

Ale się dziś uśmiałam w piaskownicy. Podeszła do nas taka około 3 letnia dziewczynka,przedstawiła się, i drugie co powiedziała to : a co macie dziś na obiad? bo ja mam kotlety!:-D
Tak sobie myślę, że niektóre dzieci są bardzo zabawne, a najlepsze to jest to, że po 2 minutach już wiedziałam ile ma lat, gdzie mieszka i co robią jej rodzice i inne szczegóły co dzieje się u niej w rodzinie. :szok:Ciekawe ,czy Natalka też będzie taka rozmowna i opowiadać obcym. Ale to chyba nieuniknione:baffled:

reklama
Niemowlę: dziesiąty miesiąc życia niemowlaka - video - www.mamazone.pl

Ale się dziś uśmiałam w piaskownicy. Podeszła do nas taka około 3 letnia dziewczynka,przedstawiła się, i drugie co powiedziała to : a co macie dziś na obiad? bo ja mam kotlety!:-D
Tak sobie myślę, że niektóre dzieci są bardzo zabawne, a najlepsze to jest to, że po 2 minutach już wiedziałam ile ma lat, gdzie mieszka i co robią jej rodzice i inne szczegóły co dzieje się u niej w rodzinie. :szok:Ciekawe ,czy Natalka też będzie taka rozmowna i opowiadać obcym. Ale to chyba nieuniknione:baffled:

hahaha dobre!:)))) ja jak mala bylam to tez byla gadula jak cholera i smiala. ale mama mnie wytresowala ze ktoby nei zadawal pytan o zycie rodzinne to moja odpowiedz byla zawsze "zapytaj moja mame/tate jak chcesz wiedziec wiecej" :))))

a co do chodzenia to mnie to nie martwi ze jeszcze nie chodzi ani nei raczkuje bo kazdy dziec jest inny. obserwuje ja jak sie czolga i obiema stronami rowno idzie, jak zaczynala sie czlgac to bardziej lewa strona dominowala. jesli chodzi o jakies problemy z miesniami, napiecia itp to byla walkowana przez pedaitre i ortopede tez i wszystko w porzadku jest. jednak moje dziecko sie rozwija najpierw chyba intelektualnie....:)))) jak widze co ona wyrabia z foremkami to szok. raz pokazalam ze mozna wkladac kwadratowe w okragle i odwrotnie to umi sobie dopasowac, postawic wieze z 3 i jeszcze przykryc najmniejszy klocek wiekszym na szczycie:) musze to kiedys nagrac:)))) fajnei wyglada taki bajtel maly jak tak dzielnie walczy:))) dzisiaj jak wrocilam z pracy to z salonu wloalam: Leane juz jestem, chodz do mnie. w pokoju slysze podniecenie i smiech i za chwile widze glizdusia ktory dzielnie sie czolga:))))))))) fajnie to wygladalo:)))
Leane tak w ogole jak pamietam to bardzo szybko siedziala, z brzuszka na plecki sie obracala tez dosc szybko a z pleckow na brzuszek dlugo nie a potem nagle. ale ogolnie jak mowie pediatrze co ona potrafi to mowi ze jest wszystko w porzadku.

reklama
Do góry