reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Czarodziejka mój mały jest po wylewie. Jesteśmy pod stałą opieką neurologa i zaczęliśmy też rehabilitacje.
To wszystko jest momentami takie trudne.
Skokami rozwojowymi to zatrzymał się na niepełnym drugim skoku, a przecież ma już prawie 13 tygodni i trzeci skok powinien być za nami.
Codziennie budzę się i mam nadzieję, że będzie umiał coś nowego, ale nadzieje są złudne jak narazie.

reklama
Justyna odkryła że ma struny głosowe.
GUGA TAK GŁOŚNO ŻE SZOK!
M. mówi ze to po francusku chyba, dogadałaby się z Leane jak nic ;-)

Czy odczuwacie te skoki rozwojowe, czy raczej bardziej Wam się wydaje, że są niż jesteście w 100 pewne?

Ooooj, ja jestem na 100 procent pewna. U nas skok=14 do 18 karmień na dobę. To po pierwsze primo. Po drugie primo zanim nastąpi pierwsze primo, Olek ma włączony tryb "maruda".
Każdy by się zorientował z tym moim dzieciem ;P

No to Efa masz fajnie - Justyna marudę włącza równo z niedojadaniem butelki i jedzeniem co dwie godziny. I nie wiem czy to że tak często je jest spowodowane niedojedzeniem poprzedniej porcji a co z tego wynika - niezadowoleniem, marudzeniem, czy to chodzi o skok...

No to Efa masz fajnie - Justyna marudę włącza równo z niedojadaniem butelki i jedzeniem co dwie godziny. I nie wiem czy to że tak często je jest spowodowane niedojedzeniem poprzedniej porcji a co z tego wynika - niezadowoleniem, marudzeniem, czy to chodzi o skok...

Ja też za bardzo nie umiem wyczuć skoku rozwojowego u Łukaszka. Nie wiem ale on na ogół nie jest dzieckiem marudnym, bardzo rzadko się mu to zdarza- jedynie gdy jest bardzo a to bardzo śpiący albo jest mega głodny. Nie ma takich okresów kiedy chce jeść więcej albo mniej. Je tyle samo i raczej nie domaga się o więcej. Zauważam u niego nowe jego "osiągnięcia" których wcześniej raczej nie wykazywał,ale jakoś chyba te skoki przechodzi spokojnie...

reklama
moja tez zaczela wymawiac dluzsze dzwięki (już nie ma "a guu") i piszczy :p w ogole od dluzszego czasu do wszystkich sie smieje, super sie patrzy jak dziecko odwzajemnia usmiech :)
a wczoraj przy kąpieli w wanience jak ją dałam na brzuszek to podkurczyla nozki i fuk na kolankach sie wsparła :p jest coraz bardziej ruchliwa i zaloze sie ze niedlugo wszystko wokół wanienki bedzie plywac :D

Do góry