reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

witajcie
dawno nie zagladalam do was, choc pare razy staralam sie was poczytac ale bez wiekszych sukcesów. u nas wyglada to tak ze karol po calym pokoju juz raczkuje (pelza) no i udalo mu sie juz pare razy usiasc, no ale za to mamy straszny klopot z jedzeniem a tak naprawde niejedzeniem, wazy niecale 7 kg a mleko trzeba mu dawac na sile :(
pozdrawiam was serdecznie - tesknie za waszymi opowiesciami o dzieciach ale strasznie malo czasu teraz sie zrobilo

nice ogromne gratulacje!!! :-) czy oprocz ciebie i dobranocki ktos jeszcze bedzie mial dzidziusia bo ja calkiem niezorientowana

Ostatnia edycja:
reklama
oj dawno mnie tu nie było :) NICE I DOBRANOCKA OGROMNE GRATULACJE! :) superowo!
moja Zu to już prawdziwa wariatka, rehabilitacja/gimnastyka chyba raczej/ bobatami dużo jej daje, bo skubana już zaczyna raczkować, tyłek podnosi i kombinuje :) choć narazie najlepiej jej idzie do tyłu ;p najbardziej to by chciała już chodzić i jak jej czasem pozwolę to śpiewa z zachwytu i maszeruje równo na całych stopkach tam gdzie się jej podoba. W ogóle straszna z niej mądralińska i wie baba co chce, w kaszę sobie nie da dmuchać. Na spacerach- tylko w nosidełku, wózek jest dla maluchów, a ona to dorosłe niemowlę już przecież, zachwyca się drzewami, kwiatki ją za nic nie ruszają i wybitnie ciągnie ją ku mojej zgrozie do piaskownicy.
Ze wszystkich zabawek najbardziej interesujący jest komputer, telefon i aparat :D z nimi nic nie może konkurować.
I skubana za nic nie chce zostawać sama w pokoju. A najgorzej jest, jak mnie zobaczy, a siedzi z ciocią lub dziadkami- ryk nie do opisania i musi iść do mamy na rączki.
A gaduła jest taka, że mózg staje. Kto wie, może wyrośnie z niej poliglotka :)

Gratuluje dzieciaczkom wszystkich sukcesów!

Franek póki co zapiernicza na czworaka jak szalony a ja mam 5 razy więcej sprzątania. Sam siada i siedzi już ładnie prosto. Interesuje go wszystko to co nie powinno - kable, kontakty, wszelka elektronika. Bardzo lubi też wyciagać z koszyka/pudełka różne przedmioty i wkładać je tam. Hitem jest basen i spacery na których wykrzykuje na całego aż sie ludzie na nas dziwnie patrzą. Ulubione "słowo" to "jejej-jejej" zdarza się "nieee..." ale nie wiem czy świadomie, na psa woła "hau" i "hej", jak głodny to zaczyna mlaskać, na imie reaguje juz bardzo ładnie. łobu jest z niego straszny i zastanawiam sie co bedzie jak zacznie chodzic bo energia go rozwala od środka...

lolisza, moja tez na piesa wola "hau":-)
a słuchajcie dziewczyny:
czy wasze maluchy tez tak maja ze "wzdrygają" się???moja jak widzi kwiatki to ciągnie do nich z silą konia pociągowego ale jak pomaca to aż się trzęsie!!! tak samo jak widzi coś bardzo białego...jak coś ja połaskocze itd itp... świetnie to wygląda, ale o co kaman???? wrażliwa taka czy cu????

Moja też woła na piesa " hau" i też jak widzi coś interesującego to się cała telepie i macha rączkami i nózkami na raz i wydaje okrzyki :) najczęsciej skrzypiących drzwi haha

szal macicy;)))(qrna mac Alt mi nie dziala!!!!!!!!!!!!!)
ale mi chodzi o taki odruch jakby ja coś brzydziło czy coś w tym stylu...nie wiem czy mi się uda to sfilmować ale spróbuję

reklama
lolisza, moja tez na piesa wola "hau":-)
a słuchajcie dziewczyny:
czy wasze maluchy tez tak maja ze "wzdrygają" się???moja jak widzi kwiatki to ciągnie do nich z silą konia pociągowego ale jak pomaca to aż się trzęsie!!! tak samo jak widzi coś bardzo białego...jak coś ja połaskocze itd itp... świetnie to wygląda, ale o co kaman???? wrażliwa taka czy cu????

Łukaszenko też jak upatrzy sobie jakiś cel to zrobi wszystko żeby się tam dostać, dotknąć tego itp. Jak raczkuje do tego miejsca to z prędkością światła.
Czekam również na filmik to może wtedy będę w stanie powiedzieć coś więcej :D

Do góry