reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

witajcie
dawno nie zagladalam do was, choc pare razy staralam sie was poczytac ale bez wiekszych sukcesów. u nas wyglada to tak ze karol po calym pokoju juz raczkuje (pelza) no i udalo mu sie juz pare razy usiasc, no ale za to mamy straszny klopot z jedzeniem a tak naprawde niejedzeniem, wazy niecale 7 kg a mleko trzeba mu dawac na sile :(
pozdrawiam was serdecznie - tesknie za waszymi opowiesciami o dzieciach ale strasznie malo czasu teraz sie zrobilo

nice ogromne gratulacje!!! :-) czy oprocz ciebie i dobranocki ktos jeszcze bedzie mial dzidziusia bo ja calkiem niezorientowana

Ostatnia edycja:
reklama
oj dawno mnie tu nie było :) NICE I DOBRANOCKA OGROMNE GRATULACJE! :) superowo!
moja Zu to już prawdziwa wariatka, rehabilitacja/gimnastyka chyba raczej/ bobatami dużo jej daje, bo skubana już zaczyna raczkować, tyłek podnosi i kombinuje :) choć narazie najlepiej jej idzie do tyłu ;p najbardziej to by chciała już chodzić i jak jej czasem pozwolę to śpiewa z zachwytu i maszeruje równo na całych stopkach tam gdzie się jej podoba. W ogóle straszna z niej mądralińska i wie baba co chce, w kaszę sobie nie da dmuchać. Na spacerach- tylko w nosidełku, wózek jest dla maluchów, a ona to dorosłe niemowlę już przecież, zachwyca się drzewami, kwiatki ją za nic nie ruszają i wybitnie ciągnie ją ku mojej zgrozie do piaskownicy.
Ze wszystkich zabawek najbardziej interesujący jest komputer, telefon i aparat :D z nimi nic nie może konkurować.
I skubana za nic nie chce zostawać sama w pokoju. A najgorzej jest, jak mnie zobaczy, a siedzi z ciocią lub dziadkami- ryk nie do opisania i musi iść do mamy na rączki.
A gaduła jest taka, że mózg staje. Kto wie, może wyrośnie z niej poliglotka :)

Gratuluje dzieciaczkom wszystkich sukcesów!

Franek póki co zapiernicza na czworaka jak szalony a ja mam 5 razy więcej sprzątania. Sam siada i siedzi już ładnie prosto. Interesuje go wszystko to co nie powinno - kable, kontakty, wszelka elektronika. Bardzo lubi też wyciagać z koszyka/pudełka różne przedmioty i wkładać je tam. Hitem jest basen i spacery na których wykrzykuje na całego aż sie ludzie na nas dziwnie patrzą. Ulubione "słowo" to "jejej-jejej" zdarza się "nieee..." ale nie wiem czy świadomie, na psa woła "hau" i "hej", jak głodny to zaczyna mlaskać, na imie reaguje juz bardzo ładnie. łobu jest z niego straszny i zastanawiam sie co bedzie jak zacznie chodzic bo energia go rozwala od środka...

lolisza, moja tez na piesa wola "hau":-)
a słuchajcie dziewczyny:
czy wasze maluchy tez tak maja ze "wzdrygają" się???moja jak widzi kwiatki to ciągnie do nich z silą konia pociągowego ale jak pomaca to aż się trzęsie!!! tak samo jak widzi coś bardzo białego...jak coś ja połaskocze itd itp... świetnie to wygląda, ale o co kaman???? wrażliwa taka czy cu????

Moja też woła na piesa " hau" i też jak widzi coś interesującego to się cała telepie i macha rączkami i nózkami na raz i wydaje okrzyki :) najczęsciej skrzypiących drzwi haha

szal macicy;)))(qrna mac Alt mi nie dziala!!!!!!!!!!!!!)
ale mi chodzi o taki odruch jakby ja coś brzydziło czy coś w tym stylu...nie wiem czy mi się uda to sfilmować ale spróbuję

reklama
lolisza, moja tez na piesa wola "hau":-)
a słuchajcie dziewczyny:
czy wasze maluchy tez tak maja ze "wzdrygają" się???moja jak widzi kwiatki to ciągnie do nich z silą konia pociągowego ale jak pomaca to aż się trzęsie!!! tak samo jak widzi coś bardzo białego...jak coś ja połaskocze itd itp... świetnie to wygląda, ale o co kaman???? wrażliwa taka czy cu????

Łukaszenko też jak upatrzy sobie jakiś cel to zrobi wszystko żeby się tam dostać, dotknąć tego itp. Jak raczkuje do tego miejsca to z prędkością światła.
Czekam również na filmik to może wtedy będę w stanie powiedzieć coś więcej :D

Do góry