reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

a ja coś zupełnie oderwanego od tematu napiszę: NICE ładny suwaczek:) dopiero teraz zauważyłam :zawstydzona/y::cool2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
nieźle. mam nadzieję, że mdłości Cię nie dopadną na dłuższą metę! a co do zasypiania na stojąco to sama jeszcze doskonale pamiętam jak potrafłlam w środku dnia w ciągu doslownie 5minut poczuć nieodparty pociąg do łóżka, położyć się i w 3 sekund zasnąć :ninja2:
a ogólnie jak samopoczucie? Wszystko ok? :*

Ogólnie to zero dolegliwości na razie, dziś pierwsze leciutkie były. A z tą sennością to ja miałam tak też w pierwszej ciąży. Trochę się tego boję, bo ja zasnę a kto się dzieckiem zajmie ;-) A w I ciąży to ja miałam okres kiedy to cały dzień spałam z przerwami na jedzenie ;-)
No ale dobra - koniec off-topicu ;-)

:laugh2:

to zeby nie było, że makuc zla i w wątkach miesza to "pochwale się", że Mloda po długich bojach jakieś 3 dni temu obczaila o co w przewrotach z plecow na brzuch chodzi i teraz nie dośc, że ciągle sie przekręca to jeszcze przemieszcza się tylko sobie znany sposobem - do tułu plus wokół własnej osi ;-)

oj moja też dziś po porstu pełzała z prędkością światła. Położyłam ja na naszym łóżku zabudowanym z 3 stron , psisko obok z piłeczka i tak sie przewracała z brzuszka na plecy, pełzała do prozdu to tyłu i w konsekwencji "chodziła" za sunia i byliśmy w szoku. No i oczywiście wyciąga rączki, żeby ją brać na rączki, a spróbuj jej nie wziąść to złość, że ho ho. No i najlepsze są hopki na nóżkach wtedy jest cała happy czyli przed nami najgorsze ehhh

Ida,Nice,Mala,Makuc - gratki nowych umijeetnosci

Nice piekny suwaczek :)

Gratki dla wszystkich dzieciaczków, tyle nowych umiejętności a jeszcze tyle przed nami :-)

U nas podobnie jak u makuc i sariski, Patryk robi się coraz bardziej ruchliwy i nawet nie wiem jak on się przemieszcza z maty na podłoge ;-)Wczoraj zaczął się dobierać do DVD bo nisko stoi, już zaczynam patrzeć co trzeba poprzestawiać :dry:
Minki też zaczyna robić, marszczy nosek i podnosi górną wargę, śmieszny widok :-D

No i musze sie pochwalić że coraz lepiej już siedzi tzn nie siada sam, ale jak go posadze to już się tak szybko nie przewraca :-) Do tej pory wogóle go nie sadzałam bo widziałam że jest jeszcze strasznie "mięciutki" i odrazu składa się w pół albo leci na boki, a dzisiaj podciągnął się za moje palce i sam się puścił, już myślałam że bedzie wywrotka a on siedział :szok::-D w galeri wstawiam fotke :-)
Z tej okazji przesiadamy się już na dobre do spacerówki, wcześniej wolałam żeby sobie wygodnie leżał, żeby go za wcześnie na siłe nie sadzać a że sam się też nie rwał to nie miałam problemu. Od dzisiaj bedzie zwiedzał świat na siedząco :-)

Nice, super suwaczek :tak:

Paffcio od 2 dni zwiedza pokoj turlajac sie po podlodze, tudziez uprawiajac cos, co przypomina bardzo niewprawne czolganie. Tak, jak u Roxannki siedzi juz pewniej i rwie sie do stania, ale mowimy temu stanowcze 'nie' :-) Niech najpierw nauczy sie porzadnie czolgac i raczkowc :-)

onesmile, to widze, że nasze chłopaki podoby etap teraz mają :-) Patryk w ciągu kilku dni opanował pełzanie wokół własnej osi a teraz powoli próbuje podnosić tyłek i przeć do przodu ale średnio mu to wychodzi ;-) Najbardziej lubi się turlać w różnych kierunkach :-D

reklama
to Leane jak chce siegnac cos co lezy daleko przed nia to jak lezy na brzuszku to wyciaga sie ile ile moze, w koncu probuje raczkowac-tzn chce isc do przodu- nogami zaczyna przebierac a potem co robi?? kierunki jej sie pierdziela i z brzuszka obraca sie na plecki. a potem wraca spworotem na brzuszek. ona chce do przodu ale nie wie jak to zrobic zeby dupka ruszyla zm iejsca:)

Do góry