reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

no to moja na rzuchu pełza równo. Ja juz nawet zmienic pieluchy nie moge bo podczas zmiany ona na brzuch a ja ja na plecy i tak jakies 10 razy a potem kolejne przy zapinaniu spiocha. Czasem zwykła zmiana pieluchy a ja musze usiasc i odpoaczac. A ostanio jak sie obudzi z drzemki to sobie lezy z jakas zabbawka w reku i tylko gada "apuf" "ach" z aktentem na f i na ch. Ona juz chyba arabski renuje. CIagle tez gada "ede" smiac mi sie chce bo po arabsku e de znaczy "co to" ;-)

reklama
Happybeti - no u nas też właśnie ze smokiem albo z palcem w buzi to jest gadanie na maksa i idą różne łijoołijoołijooo albo guliguliguliguli i tym podobne a my z M. boki zrywamy :-)

Dawidowe - to niezły masz ubaw. Wyobrażam sobie jak Ci łątwo pieluchy sie zmienia, mój się zaczął strasznie wiercić mostek robić, na boki obracać,ale to jeszcze nic przy obracaniu się na brzuch i pełzaniu - musisz pilnowac żeby Ci mała nie zwiała :-) To jak mąż przyjedzie to wytlumaczy jej po arabsku 'co to jest' :-)

Ostatnia edycja:
dawidowe my mamy podone harce na przewijaku. Zwykła zmiana pieluchy czasem trwa tyle że szok bo jej sie nagle zachce obracać we wszystkie strony.. o ubieraniu po kąpieli nie mówie, ostatnio musiałam ją przełożyć na łóżko bo tak mi wierzgała ze sie bałam, że spadnie. A radości ma przy tym co nie miara

widzę że na tapecie mostki i przewracania podczas zmieny pieluchy, u nas podobnie, niekiedy do białej gorączki mnie to doprowadza. Dodatkowo do tego dochodzi jeszcze szczypanie, czy to jak jest na rękach albo jak leży i próbujemy się do niego przytulić. Mąż już ma całą szyje podrapaną chociaż nma obcięte paznokcie. A ja na mojej głowie niedługo nie będę mieć włosów bo uwielbia mi je wyrywać ehhhh.

A Przemuś przed chwilą zaczął pełzać na brzuszku!!!! :-) Ale się strasznie cieszę! :-D Położyłam go na brzuszku, poleżał chwilę i w pewnym momencie po prostu dupsko do góry, twarz na podłoże (na łóżku to robił) i jedzie - ale to pociesznie wyglądało :-)

U nas zmiana pieluchy to też niezła jazda, ja go na plecy, on na brzuch i tak ciągle. A ulubione słowo Franka to "gej" hmmm...

reklama
No to widze, ze dzieciaki nasze podobnie. U nas na szczescie tylko mostki i pieluche jeszcze git sie zmienia :). Dzis przepełzała wokół własnej osi :) i jej ulubionym słowem jest " nie" heheheh

Do góry