reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Frogg u mnie tak samo …. a ja nie cierpię jak mnie się ciągnie za wlosy ! A podrapana tez jestem. W ogóle to zastanawiam się skąd taka malizna ma tyyyyyle sily ?!
Lolisza haha rozwalilas mnie tym „gejem”
Madlein cudownie :-)

reklama
Z tego co czytam to u większości dzieci jest podobnie.
Oliwka również wygina się przy zmianie pieluchy, wokół własnej osi się obraca.
Przewroty ćwiczy z brzucha na plecy i odwrotnie.
Poza tym przed kąpielą jak ją obmywam na przewijaku, gdy chcę jej przemyć szyję z tyłu głowy to Ona na jednej ręce się potrafi wesprzeć i odwrócić na bok. Głowę leżąc na plecach bardzo wysoko podnosi. Oczywiście podając jej ręce podnosi się do siadu. Potrafi również przez kilka sekund siedzieć sama bez podtrzymywania i obkładania poduszkami. Jej ulubione słówko to leeee - zwykle krzyczy przed jedzeniem więc może to chodzi jej o mleko :-)
Włosy też mam potargane ;-)

Ostatnia edycja:
U nas jest to samo dokładnie:

- "mostkowanie" czyli poruszanie się za pomocą mostka :)
- ciągnięcie mamy za włosy i drapanie
- ulubione słowo "nie" i "jaaaa"

tak tak moja tez przekorna i wszystko na nie

od dzis jak bede ja kapała i przyjdzie mi pomysł aby sobie siedziała w wannience to zakładam płaszcze przeciw deszczowy i parasol. Prawie nie miałam co wylewaz w wanienki bo wszystko było w pokoju na dywanie. Na lezoca chlapała ale na siedzoca to juz wylwa.
ostanio po zjedzeniu jak ja biore do odbicia to mnie całuje w policzek szkoda ze zawsze jest umorusana tym co jadła.
Jak ja biore na rece tak oko w oko to sie po usmiecha pomizia mnie a na koniec walnie mnie z płaskiej i pociagnie za włos jak by była w dzwon zygmunta.

Mój synuś też uwielbia robić mostki przy przebieraniu pampersa:) Ulubione słówka: "Gej", "A nie", "łojojoj" i różne takie:) Za to horrorem jest dla nas jego kąpiel. Wanienkę zawsze kładliśmy na ławie w pokoju, jednak Szymuś tak się rzuca przy kąpieli że całą podłogę mamy mokrą. Dzisiaj pierwszy raz kąpaliśmy go w łazience:) tzn. do dużej wanny włożyliśmy mała;) tylko męczarnia tak się schylać:( A przy kąpieli Szymek może wariować i machac wszystkim co popadnie, ale ani nie płacze, ani się nie śmieje, ani też nie "gada". Zawsze ma minę neutralną.
Niedawno też odkrył nóżki:) Próbuje je dociągać do buzi, jednak brakuje mu jeszcze z 10 cm:p

My na szczescie mamy suche kapiele :), ale jak ja posadze to chlapie ile ma pary w nogach i przy tym nieziemska mine hehe
Kurka my np kapiemy w lazience i wanienke na pralce stawiamy:)

Ale miło się czyta,że dzieciaczki takie sprytne.
Paweł jeszcze się nie przewraca, jego ulubione słowa to "nie" i "aku".
Co do kąpieli to my kąpiemy w łazience, tam mam przewijak. Mój Paweł wcale nie chlapie jak do tej pory, leży grzeczniutko i się uśmiecha, uwielbia kąpiel.

jak bym mała podczas kapieli podłaczyła pod prad to cały blok by miał za darmo przez miesiac tak sie rusza. A jak przy tym sie smieje

A kąpiecie się czasami ze swoimi pociechami w wannie?
My się kąpiemy raz w tygodniu, Oliwka jest zachwycona ;-)
Pierwszy raz spróbowaliśmy jak miała 3 m-ce.

reklama
Wiecie co mój synuś zaczął robić?
Dosięga sobie stópką do buźki i wkłada ją do niej.
Zaczął tak robić od wczoraj.. Muszę aż mu zdjęcie zrobić:-D.
Mama mi pokazywała zdjęcia że jak ja byłam mała to też tak robiłam i potem jeszcze lubiłam sobie szorować po stopkach taką szczotką w postaci biedronki... :)

Do góry