reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

trojki to bardzo pozno wychodza-a gorne to jeszcze pozniej niz dolne, ok 1,5 roku-najpierwida jedynki(zazwyczaj pierwszy dol, potem gora), dwojki, potem czworki i dopiero trojeczki.
No ale zawsze sa wyjatki od reguly:)))

reklama
monimoni zgodnie przyjęłyśmy za pierwszego ząbka lekko wystającego ponad dziąsło i jak się postuka łyżeczką to go słychać, także nie widać jeszcze za wiele.

mi sie kilka razy udało malą tak rozsmieszyc ze smiała sie w głos, ale krótko jak na razie. pierwszy raz tak z 2 tyg temu. cudne to jest:) przewrót z pleców na brzuszek opanowany perfekcyjnie, czasem nie moge jej ubrac lub pieluchy zmienic bo mi fika. no i jak leży na brzuszku to tez tak smiesznie pupcie unosi do góry i chce pełzac. usmiecha sie często z czego sie cieszę bardzo:) bo moja chrześnica to srtasznie poważna była i o usmiech to sie nastarac trzeba było, ale teraz ma 2,5 roku i jest radosnym pogodnym dzieckiem wiec róznie z tymi usmiechami u takich maluszków. u nas łózeczko obnizone od jakis 2 tygodzni bo mała zaczęła nogi na barierki zakładac.
Gratuluje pierwszych zębów!!!!! u nas ani widu ani słychu

trojki to bardzo pozno wychodza-a gorne to jeszcze pozniej niz dolne, ok 1,5 roku-najpierwida jedynki(zazwyczaj pierwszy dol, potem gora), dwojki, potem czworki i dopiero trojeczki.
No ale zawsze sa wyjatki od reguly:)))

No wlaśnie wiem że najpierw jedyneczki dolne,już się obczytałam ;-) Wiem,też że rodzą się dzieci już z ząbkiem,ale wtedy to mamom karmiącym współczuję...Kto wie może będę mieć małego wampirka? NO przeciez umre ze śmiechu jak mu faktycznie ta trójka pierwsza pójdzie,już śmiesznie i słodko wyglądają dzieci z jedynkami a co dopiero z trójką:-D NO nic na razie cicho sza,uspokoiło się.Poczekamy zobaczymy;-)

a u nas od rana taki pisk, że szyby pękają;) mała struny głosowe ćwiczy i drze paszczorka raz z mniejszym a raz z większym natężeniem. Na spacerze ludzie się na nas dziwnie patrzyli nawet, bo leży taka w wózku i piszczy. Aaa uszy już mnie bolą;) Właśnie uskutecznia "wołanie" stworków na karuzeli. Nawe nie myślałam, że dzieci takie odgłosy z siebie wydawać potrafią :-p

No wlaśnie wiem że najpierw jedyneczki dolne,już się obczytałam ;-) Wiem,też że rodzą się dzieci już z ząbkiem,ale wtedy to mamom karmiącym współczuję...Kto wie może będę mieć małego wampirka? NO przeciez umre ze śmiechu jak mu faktycznie ta trójka pierwsza pójdzie,już śmiesznie i słodko wyglądają dzieci z jedynkami a co dopiero z trójką:-D NO nic na razie cicho sza,uspokoiło się.Poczekamy zobaczymy;-)
no,to obstawiamy- króliczek czy wampirek ?;-)

Co do śmiechów i wrzasków to mi się udało nagrac dziś kawałek wyczynów Franka ale musze poczytać jak dziewczyny filmiki wrzucały na fotkowym bo ja nemo w tym temacie...

No widzę, że u nas na forum zęby rosną jak grzyby po deszcze ;)
Madlein, Lolisza, nice-girl, Luty Małgoś gratulacje dla dzieciaczków :D

U nas nadal tylko pół obrotu i to też z wielkim wysiłkiem ;) ale za to wczoraj zaczeło się pełzanie na brzuszku, fajnie to wygladało jak podniósł tyłek do góry podkurczył nóżki i zrobił takie dwa susy do przodu, ale oczywiście się zdenerwował że dalej nie może bo sił zbrakło i reszta ciała stawiała opór ;)))
A śmieje się w głos już od jakiegoś czasu, tylko ciągle zaskakuje to z czego się śmieje :) czasem się staramy go rozśmieszyć i nic, a nagle zrobimy jedną mine a on zaśmiewa się w głos :)
Też postaram sie coś wstawić jak tylko znajde na forum więcej niż 3 sek czasu :/

reklama
Do góry