reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

emiś, jutro go zapytam "na trzexwo" bo zwłoki już śpią... nie kontaktował jak go pytałam, mruknał tylko "jak nie ma jak jest"... też sprawdziłam stronę web i zonk... dam znać czy mu sie śniło że słyszał o tych seansach czy co...

ancze, ja też żarłam a nie jadłam w ciąży - +20kg było... a dzidzia piórko, więc nie "wyrzucaj sobie" ;D;D;D

reklama
przylaszczka-no to super! ja co prawde w srode ide do pracy, ale dopiero na 15 wiec powinnam zdarzyc:)
Ktos jeszcze z Wrocka chetny? Bedzie ekipa:)

Także nie ma co się stresować, że mało ważą, bo to modelki chyba będą. :-)
W takim razie mój będzie modelem :-) Jak dotąd nie udało mu się podwoić wagi urodzeniowej.

ancze, ja też żarłam a nie jadłam w ciąży - +20kg było... a dzidzia piórko, więc nie "wyrzucaj sobie" ;D;D;D
Nasz przyrost wagi w ciąży a waga dzidzi nie mają ze sobą związku. Ja z córką przytyłam 30kg a mała miała 2700g. Z synem niecałe 20kg a miał 3230g. Moja szwagierka powiększyła się "aż" o 7kg a dzieć miał prawie 4 kg.

Seanse dla rodziców z dziećmi, to ponoć super sprawa. Niestety samej jakoś nie bardzo chce mi się wybrać a nikt w okolicy nie ma takiego malucha, żeby się umówić :-(

Dziewczyny jak to jest u Waszych dzieciaczków: jak pakują do buzi kciuka to tylko prawego, lewego czy raz tego raz drugiego? Bo ja zauważyłam, że moja Mała zdecydowanie woli lewego i ogólnie zabawki chętniej i lepiej łapie w lewą rączkę. No i się zastanawiam, czy mi przypadkiem mańkut nie rośnie...

A co do wagi to urodzeniowa: 3592, najniższ 3246, a obecnie 6450 (tydzień temu). No właśnie, a która ma się podwoić - urodzeniowa, czy najniższa?

U mnie też swego czasu tylko lewą rączkę ssał, potem miał tak że tylko prawą, a teraz to różnie - więc nie ma co się martwić :-) A poza tym leworęczność to nic strasznego. Nie wiem w ogóle kto to wymyślił że trzeba być praworęcznym...

nice może o ozonowaną wodę chodziło
Ida a widzisz, mój Piotruś grzeczny, a mąż mówi, że po co chcę iść na taki seans, że na pewno nie będzie mały zadowolony...

Dokładnie o ozonową mi chodziło :-) A do kina idź - polecam. Mój nie należy do super grzecznych a w kinie dobrze się zachowywał. Tylko popłakał chwilę po jedzonku zanim mu się odbiło.
On był bardzo zainteresowany filmem,aż mu potem fotelik tyłem odwróciłam żeby się nie patrzył bo już miał oczy zaczerwienione od tego wybałuszania na ekran :-D

A Przemkowi dziś odwaliło totalnie. Od 2 w nocy uprawiałam biegi przełajowe z sypialni do pokoju małego z przerwami 15-20 minutowymi... No masakra jakaś. Nie wiem co mu odbiło. Uśpiłam go dopiero w południe przy użyciu suszarki... No i widzę że właśnie się obudził,ale na razie jeszcze się nie drze wiec ciiii...... W każdym bądź razie padam na pysk. No żesz.... no i syrena odpalona!!!

Ostatnia edycja:
Frecklis czy dziecko będzie prawo czy leworęczne to okaże się jak będzie miało bodajże 3 lata, a do tego czasu obojętne, którą się posługuje. Przynajmniej gdzieś tak czytałam lub słyszałam. Mój syn dużo posługiwał się lewą ręką, a mimo wszystko jest praworęczny. Nie przejmuj się. Jak córka będzie leworęczna to co z tego?

Edit:
No proszę, zanim napisałam 1 ręką posta to nowe 2 się pojawiły.

a co w tym złego, że dziecko będzie leworęczne?
a co do kina to obawiam się nice że mojemu by się nie spodobało odwrócenie tyłem do ekranu ;-)

reklama
moja odkryla ze mozna rece podnosic wysoko do gory z zabawkami! i leje z niej bo daje grzechotke a ona ja wynosi nad glowke a potem do buziola:)) a co do prawe jub rewej reki-moja chyba bedzie praworeczna bo jak cos daje to najczesciej prawa reke wyjmuje najpierw.

Do góry