reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety wcześniakom??

Marzena_29

Zaangażowana w BB
Cześć mam w domu wcześniaka urodzonego w 36 tygodniu ciąży. Jest na mleku motyfikowanym. Ale chce jemu wprowadzać diety, tylko niewiem kiedy mogę i od czego powinnam zacząć?? Synek ma już 10 tygodni i 2 dni..

reklama
reklama
Spokojnie może tak spać.
Moja od małego bez skarpetek, czapeczek i kocyków teraz w wózku. Leży w samym bodziaku/rampersie czy sukience. Odkąd ciepło. Pierwsze ciepło od maja chyba mamy. Gdzie nieraz dzieci poopatulane w kolderkę z minky dosłownie wrzeszczą w wózkach.
Ubieram ja jak siebie a dodatkowa warstwa jest pieluszka która ją okrywam gdy zaśnie. Choć stopy zawsze gole, bo nie lubi zakrytych 🤣
Zasypia w domu przy otwartym oknie.
Moja co prawda starsza trochę.
Jak karczek ciepły to dziecku ciepło jest. Lepiej jak zmarznie niż je przegrzać by się spocilo.
Mój wcześniak (syn) urodzony zima w domu ubierany był jak my i spał początkowo w rozku do 4tyg a później pod kocykiem. Na początku wcześniak lubią ciepełko, ale wiadomo dozowane zależnie od pory roku 😉

Spokojnie może tak spać.
Moja od małego bez skarpetek, czapeczek i kocyków teraz w wózku. Leży w samym bodziaku/rampersie czy sukience. Odkąd ciepło. Pierwsze ciepło od maja chyba mamy. Gdzie nieraz dzieci poopatulane w kolderkę z minky dosłownie wrzeszczą w wózkach.
Ubieram ja jak siebie a dodatkowa warstwa jest pieluszka która ją okrywam gdy zaśnie. Choć stopy zawsze gole, bo nie lubi zakrytych 🤣
Zasypia w domu przy otwartym oknie.
Moja co prawda starsza trochę.
Jak karczek ciepły to dziecku ciepło jest. Lepiej jak zmarznie niż je przegrzać by się spocilo.
Mój wcześniak (syn) urodzony zima w domu ubierany był jak my i spał początkowo w rozku do 4tyg a później pod kocykiem. Na początku wcześniak lubią ciepełko, ale wiadomo dozowane zależnie od pory roku 😉
Mój urodzony 25.04.2020. A powinien 24.05.2020.

10.tygodni i chce siedzieć??? To jest praktycznie nie możliwe, a jeśli o dietę chodzi to po 6 miesiącu życia, serio po 2 miesiącach życia, chciałaś.mu już dietę rozszerzać??

reklama
A tak wogule to ile godzin taki wczesniak może być na spacerze??
Dowolną 😉

Położna chyba nie zna nowych zaleceń WHO. Radzę samemu poczytać niż słuchać kobiet nie doszkalających się.

Wcześniak to noworodek jak każdy inny. Tu mowa o późnym. Wiadomo skrajne wcześniak mają duże nie raz problemy zdrowotne. Jeśli dziecku nic nie dolega to nie ma co treść się nad nim jak nad jajkiem. Niech spokojnie poznaje świat a ty uroki macierzyństwa

Do góry