karolyn1987
Fanka BB :)
Lekarka zwrócią uwagę na ten niski wzorst wagi a skoro ja lekarzem nei ejstem, to kogoś posłuchać mogę. Wcześniej syn przesypiał 8-10 godzin i też w tej nocy nie jadł za abrzdo (1, max 2 razy). Ale przyszedł skok rozwojowy i zazął się probolem. Moze i nie da się opróżnić piersi do końca, ale jeśli czuję ze mam puste worki i jeśli on też już nie chcę ssać bo się denerwuje, to go przecież nie zmuszę.
Mimo wszystko dziękuje za rady.
witch84 - tak też planuję, ale bałąm się od razu podawać mu coś ugotowanego rpzeze mnie. Może a bardzo się naczytałam, jakie to słoiki są fajne i wygodne. Ale będę wprowadzać pomału te zmiany. No bo na chłopski rozum fakt - 3 zł za banana w słoiczku to trochę paranoja Na razie jest mi tak wygodnie, tym bardziej że jestem zabiegana i nawet dla nas czasem obiadu nie ugotuję. Ale na pewno postaram się skupić na jedzeniu syna.
Soki dawałam zamiast słoiczka owocowego, gównie w sumie marchewkowe (1:1 z wodą rozrabiane), 1 raz czyste jabłko dałam. A ze słoiczków to w sumie jemy wszystkie dla przedziału 4m, lekarka mówiła, żeby pilnować wysypek, biegunek itp ale nie ograniczać się, ze przez tydzień jedn rzecz, a dopiero potem inna.
Ja tak wczesnie nie wprowadzalam nic do diety poza mm na noc. Jesli karmisz piersia do 6 miesiaca dziecko spokojnie moze jesc samo twoje mleko. Jesli to skok rozwojowy to normalne jest ze dziecko chce jesc wiecej. Do roku czasu posilki mleczne typu piers czy mm sa dla takiego malucha podstawa. Moze nie najada sie twoim mlekiem? Wtedy masz dwa wyjscia: albo karmisz wiecej aby zwiekszyc produkcje mleka w piersisch albo dajesz mm. Co do owocow na podwieczorek ja tak robie ale moj zaczal w wieku 6 miesiecy rozszerzanie diety.
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
u