aftk - pomysł z Franklinem bardzo dobry. Mój syn bardzo lubi przygody małego żółwika i teraz koniecznie chce mieć siostrzyczkę, tak jak Franklin i Miś...
U nas różnica wieku będzie trochę więsza, niż u Was dziewczyny, bo Kaj ma 5 lat, w sierpniu skończy 6, a maluszek przyjdzie na świat we wrześniu.
Postanowiliśmy nie przedstawiać wszystkiego w różowych kolorach,uprzedziliśmy, że nasz nowy członek będzie potrzebował trochę więcej czasu od rodziców, bo jeszcze nie będzie umiał sam jeść, sam się ubrać, załatwić, umyć, tak jak Kaj...
Pozwoliliśmy Kajowi, żeby to on opowiedział wszystkim, że oczekujemy dzidziusia, przez co poczuł się ważny i wyróżniony. Pozwoliliśmy też żeby wybrał dla siebie pokój. Chcieliśmy przenieść go do większego, ale się nie zgodził, powiedział, że woli zostać w swoim małym. Uszanowaliśmy tą decyzję.
Zapytaliśmy czy pomoże nam wybrać imie
Powiedział, że powie tylko czy mu się podoba czy nie, bo to rodzice powinni wybrać imię dla dziecka
... Dostaliśmy nauczkę
.
Postanowiliśmy też zabrać Kajka na USG żeby unaocznić mu na co czekamy, bo na razie głaszcze tylko mój rosnący brzuszek.
Powiedzieliśmy, że okruszek już słyszy więc Kaj opowiada mu różne historie: co robi, co się dzieje dookoła, kim jesteśmy...
Nie wiem jak wszystko będzie wyglądało jak maluszek już przyjdze na świat, ale jestem dobrej myśli, mój mąż bardzo mnie wspiera i mam nadzieję, że nasze pierwsze dziecko będzie się buntowało tylko w uzasadnionych przypadkach
)