reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

no mi powiedziała, ze może to lekarstwo wytrzyma.
gorzej jak się wykuszy w najmniej dogodnym momencie... :sad::sad:
mi dała znieczulenie, powiedziała, ze nie zaszkodzi dziecku. I rozwiercała mi dość długo, oczyszczała I zapakowała to lekarstwo.

powiedziała, że dlatego mi nie zrobi nic więcej, bo więcej znieczulenia nie może dać. I reszta po porodzie.

ja miałam termin na poniedziałek, także jestem 3 dni po, jutro 4.
ale ciężko mi powiedzieć co mi w tym szpitalu powiedzą :baffled::baffled: wolałabym już urodzić, bo 1 września dzieci do szkoły, już bym chciała być w domu. jeden zaczyna nowe przedszkole, też chciałam z nim jechać, bo nie był niestety na żadnych dniach adaptacyjnych, bo się za późno zdecydowaliśmy o przenosinach.

reklama
Ja chociaż nie mam tego zmartwienia bo to nasze pierwsze. Trzymam kciuki, żeby poród szybko przyszedł i za nasze zęby! Ja już się martwię co za te 10 dni jak lekarstwo puści :(

[emoji173]

byłam dziś u ginekolog. Zbadała mnie, szyjka troche skrócona niezbyt miękka wiec nic się nie zapowiada :( :( :( wagę małego określiła na 3600-3900g. Uznała że głowę ma dość dużą i że nie wie czy przejdzie bo dość drobna jestem. Jak nic się nie zacznie to we wtorek mam przyjść po skierowanie do szpitala i od środy pewnie w szpitalu będę :( maly będzie wtedy jeszcze większy, jak ja takiego smoka urodzę?? Mam nadzieję że nie będą się wygłupiać i zrobią tą cesarkę żeby mnie nie męczyć :(

byłam dziś u ginekolog. Zbadała mnie, szyjka troche skrócona niezbyt miękka wiec nic się nie zapowiada :( :( :( wagę małego określiła na 3600-3900g. Uznała że głowę ma dość dużą i że nie wie czy przejdzie bo dość drobna jestem. Jak nic się nie zacznie to we wtorek mam przyjść po skierowanie do szpitala i od środy pewnie w szpitalu będę :( maly będzie wtedy jeszcze większy, jak ja takiego smoka urodzę?? Mam nadzieję że nie będą się wygłupiać i zrobią tą cesarkę żeby mnie nie męczyć :(
Biedna. Mam nadzieję, że zrobią Ci ta cesarke i nie będziesz musiała się męczyć. Ja wizyta 15;30 jestem zestresowana co powie.. Pewnie dopochwowo i tak nie sprawdzi. Byłam spokojna, a teraz zaczęłam się martwić. Już tydzień po :(

[emoji173]

Ja też byłam spokojna, dopóki nie ogarnęłam że synuś już duży i zaczełam teraz myśleć jak to będzie z porodem :( jak zaczną wywoływać to pewnie namęczę się kilkanaście godzin by na koniec i tak zrobili cesarkę.... :(
Daj koniecznie znać co Ci lekarka powie, Trzymam kciuki :)

no wiec jutro mam o 14 rozmowe w szpitalu i bedziemy rozmawiac i decydowac co dalej.. chciala mnie dopiero umowic na piatek, ze zadzwonia ! powiedzialam jaka mam sytluacje z zebami i ze trucizna moze byc jeszcze max. 6 dni i przyspieszyla sprawe wiec dalej nic nie wiem. dopochwowo nie sprawdzala wiec czekamy do jutra..

reklama
Sierpniowka ale z ciebie biedna dziewczyna nie dosc ze zeby to jeszcze jestes po terminie i nic ci nie chca konkretnego powiedzieć tzrymam kciuki za jutro zeby wkoncu cos zadecydowali i wiedzialas na czym stoisz powodzenia

Do góry