reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

No to ja właśnie miałam podobnie najpierw leżeć kazali, bo rozwarcie małe się zrobiło, wszystko wskazywało na wcześniejszy porod, panika, stres...a potem przyszło co do czego, pokój pomalowalam, okna pomylam, generalne porządki po remoncie i nic z tego, szpilal po terminie kroplowki i poród wywołany tydzień po :) taki był finał

reklama
Moniczka masz cholestaze?

ja jutro idę do szpitala na skontrolowanie wyników, w weekend miałam taki potworny świąd że myślałam że zerwe sobie skórę ale od wczoraj już spokojnie i da się żyć. Jutro lekarz ma mi dać znać jak będzie z wywołaniem porodu ewentulanie kiedy. Jestem już 37+2 a chcą maksymalnie czekać do 38+0 . Boję się wywołania, już raz miałam ale mój syn chyba sam z siebie się nie spieszy ;)
smiejemy się z mężem że w poprzednich ciążach musiałam się oszczędzać ,sporo leżeć a dzieci i tak przychodziły na świat ponad 2 tygodnie przed terminem a teraz od samego początku ganiam, noszę najmłodszego, wymalowałam całe mieszkanie i ani chwili się nie oszczędzam a nic kompletnie się nie dzieje.
Tak to niestety cholestaza :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

to jest nas niestety dwie :(
Ja juz się trzeci raz borykam z tym paskudztwem :/ czemu musisz mieć cc? ja za każdym razem rodziłam koło 38tc naturalnie, raz mi się poród sam zaczął i nie trzeba było wywoływać a poprzednim razem wywoływali przy 37+0 bo wyniki mi strasznie podskoczyły a teraz czekam na werdykt.

no ja mieszkam w DE to trochę inaczej ale też się jakoś konkretnie nie mogą z niczym określić co denerwuje człowieka no ale ja rozumiem że każdy dzień w brzuchu mamy to korzyść dla dziecka i dopóki wyniki są pod kontrolą i maluch też można jeszcze chwilkę poczekać ale moj lekarz mówi że maxymalnie do 38+0 bo potem łozysko może już przestać wyrabiać i do dziecka będą się dostawać kwasy wątrobowe. Ech skomplikowane to wszystko, zazdroszczę kobietą bezproblemowych ciąż ja w każdej zawsze coś. Ta jest definitywnie moja ostatnia ;)

No mi nawet nie powiedzieli nic do którego tygodnia by chcieli czekać tylko ciągle mówią że kroplowka i leki i tak w kółko A człowiek glupieje jeszcze bardziej...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

No wiec i ja dzisiaj po wizycie. Malutka wazy okolo 2700g i nie idzie na wynik starszego brata (4340g) :)
U mnie wyszedł paciorkowiec, ale lekarz powiedzial żeby nie wariować, antybiotyk przed porodem i będzie wszystko dobrze.
Za tydzień ciaza będzie donoszona:) ale ten czas zleciał!
Jak miałam robione USG to tak mi się słabo zrobiłam, ze prawie zemdlałam. Lekarz czujny i od razu ma boku prosił sie położyć i przeszlo.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie a mój lekarz będzie na urlopie :( wiec jednaz ostatnich wizyt będzie u kogoś innego niestety.

reklama
Najwazniejsze Ze ktg dobrze wychodza. Ja tez bylam Na ktg w niedziele I tetno okay :)

Asiunia co do usg u mnie tez nozka I Brzuszek wyszlo inaczej niz powinno. Robilam usg w 35+5 a wyszlo Na 33+5 a ktores nawet Na 32+5 do dalo 34 w rezulatacje a ja prawie bylam juz w 36. Bylam j swojego lekarza I on mi powiedzial Ze te usg ktore Teraz byly robione (prywatnie) Nie wskazuja juz prawidlowo gdyz kazdy aparat jest ustawiony jest Na wage max 3500g I jesli twoj maluch jest mniejszy badz urodzi Sie Kolo 3kg to Bedzie pokazywac
Mniejsze tyg. Mi powiedzial zd najwazniejsze to usg do 6, 11 tyg(prenatalne) Aby te daty Sie pokrywaly.
Wiec nic Sie Nie MARtw I Na pewno Wszystko Bedzie dobrze po prostu Nie bedziemy mialy duzych Dzieci Kolo 3kg ;)a co wyjdzie w raeczywistosci Sie okaze :)

Dziewczyny ktore sa w szpitalu trzymajcie Sie I czekamy Na dobre wiadomosci :)!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry